Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Oplichters in Suriname misbruiken naam politie-inspecteur Naarden

Geplaatst

op

Politieinspecteur Naarden

Oplichters in Suriname misbruiken de naam van hoofdinspecteur van het Korps Politie Suriname Humphrey Naarden. Hij zou grote geldbedragen in Amerikaanse dollars hebben afgetroggeld van ondernemers. Naarden zou goudverkoper zijn via het Openbaar Ministerie. In een communiqué benadrukt de politie dat hoofdinspecteur Naarden geen goudverkoper is.

Volgens de voorlichtingsdienst is het niet de eerste keer dat vermoedelijk dezelfde of meerdere oplichters de naam van Naarden misbruiken om personen op te lichten. Bij een eerder geval werd dat gedaan voor het aanvragen en verkrijgen van vuurwapenvergunningen.

Uit politieonderzoek blijkt dat kwaadwilligen telefonisch contact maken met ondernemers om goud te kopen via het parket van de procureur-generaal. Daarna wordt er een afspraak gemaakt om het geld af te geven aan een taxichauffeur voor het parketgebouw aan de Limesgracht.

Die taxichauffeur moet het geld dan brengen naar ‘Naarden’, die het goud met dezelfde bestuurder terug zal sturen. Zodra de benadeelden het geld hebben afgestaan aan de taxichauffeur horen ze niets meer van ‘Naarden’.

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Riendo
maandag 28 september 2020 11:37

Als je hierin trapt dan ben je niet alleen achterlijk maar dan verdien je dit ook. Ik ben geen voorstander van zulke illegale zaken. Maar de benadeelden kennen toch de uitdrukking “gelijk oversteken”? Dat betekent: de koper telt in bijzijn van de verkoper het afgesproken bedrag en de verkoper laat het te verkopen product zien. Eventueel wordt het product gewogen en getest door de koper (net als bij een dr%#s deal of bij legale zaken) Daarna verwisselen geld respectievelijk het product van eigenaar. Dagelijks worden er mensen hier in het land opgelicht en toch trappen er mensen in deze domme… Lees verder »

Beolandra
maandag 28 september 2020 11:38

Dan moeten ze de taxi chauffeur eens op zoeken.
Die weet wel waar hij het naartoe brengt
Trouwens zijn het wel simpeljes die zomaar goud aan een vreemd persoon mee geven.
Dan weet je dat je alles kwijt bent.
Dus eigen schuld, dikke bult.

mietegebobo
maandag 28 september 2020 11:41

Hoop dat bij aangifte bij de politie de klagers ook een paar stevige klappen van de politie krijgen.

Misdaad

Jonge joyrider belandt op de IC

Geplaatst

op

Ambulance Suriname 1

Op dinsdag 17 november omstreeks 01.45 uur kreeg de politie van Lelydorp de melding van het Command Center, dat er aan de Indira Gandhiweg een auto over de kop was geslagen en dat er sprake was van persoonlijke ongelukken.

Aangekomen op de locatie trof de politie op het parkeerterrein van een winkelzaak een grijsgelakt voertuig aan met aanzienlijke schade. De 16- jarige mede inzittende O.J. werd zittend naast het voertuig aangetroffen. De bestuurder S.K., eveneens een jeugdige, was bekneld in het voertuig en was niet aanspreekbaar.

Het bleek dat S.K. samen met OJ, zonder toestemming van zijn oom met de auto weg was gereden, waarna hij de Indira Gandhiweg op ging vanuit de richting van Latour en reed richting Lelydorp. S.K. verloor op een gegeven moment ter hoogte van een winkelzaak de controle over het stuur van het voertuig waarbij hij van de weg raakte en tegen een hulpmast van de EBS aankwam. Hierdoor sloeg de auto over de kop en kwam tegen de winkelzaak tot stilstand.

Met behulp van de brandweer is de bestuurder S.K. uit zijn beknelling gehaald. De gewonde  jongemannen werden per ontboden ambulance naar de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo gebracht waar S.K.  in kritieke toestand ter verpleging werd opgenomen op de afdeling Intensive Care. De bijrijder O.J. mocht na medische behandeling  de SEH verlaten.

De EBS mast brak in tweeën en de materiële schade van de winkelzaak is aanzienlijk. Het onderzoek van dit verkeersongeval wordt overgedragen aan de Verkeersunit van regio Midden. – culturu.com

 

 
Lees verder

Misdaad

Nepbonuman wilde zelfmoord plegen

Geplaatst

op

Logo Politie Suriname

Faried L. (29) is door de recherche van regio Midden aangehouden. De 29-jarige man wordt ervan verdacht zich meermalen schuldig te hebben gemaakt aan oplichting en verduistering. Enkele benadeelden deden aangifte bij de politie en verklaarden dat zij onder valse voorwendselen werden beetgenomen door Faried. De verdachte hield de benadeelden voor dat hij een ‘bonuman’, helderziende, was.

Zo moesten de benadeelden de gouden sieraden die zij in hun bezit hadden aan hem afstaan, omdat deze negatieve energie bevatte. De sieraden heeft de verdachte inmiddels verkocht. Ook deed de verdachte zich voor als te zijn een autohandelaar die auto’s spotgoedkoop kon importeren. Hij nam daarbij grote geldbedragen in ontvangst en daarna hoorden de aangevers niets meer van hem.

De verdachte Faried werd op zijn woonadres in het ressort Kwatta opgespoord en aangehouden. Bij het waarnemen van het politievoertuig, ging hij de woning binnen waar hij heeft geprobeerd om zelfmoord te plegen. Met een scheerblad sneed hij zijn polsen door.

Faried werd vervolgens in de boeien geslagen en voor medische behandeling afgevoerd naar de spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medische behandeling is de nepbonuman ter voorgeleiding afgevoerd naar het politiebureau.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld. Het onderzoeksteam vermoedt dat Faried meerdere personen heeft benadeeld. De benadeelden worden opgeroepen om zich alsnog aan te melden bij de afdeling recherche regio Midden, die is ondergebracht in het gebouw van politie de Nieuwe Grond.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen