Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Ontsnapte gevangene cellencomplex Houttuin weer terecht

Geplaatst

op

door

De 19-jarige Shaguil H., die op maandag 2 januari jl. samen met zijn celgenoot Marcel B. kans zag te ontsnappen uit het cellencomplex van het politiebureau Houttuin, heeft zich afgelopen donderdag gemeld op het politiebureau te Lelydorp.

H. verklaarde aan de politie de kans te hebben gewaagd om te ontsnappen omdat hij een vriendin heeft die zwanger is. Zijn zoektocht naar het vinden van een baan, om zijn vriendin te kunnen verzorgen, werd echter bemoeilijkt daar de politie en het Openbaar Ministerie zijn ontsnapping via de media, met foto van hem, bekend hebben gemaakt.

Shaquil H. werd op 8 juli gearresteerd door de politie op verdenking van sex met een minderjarig meisje, welke hij onttrokken heeft aan het ouderlijk gezag.

H. is overgedragen aan de politie van Houttuin, waar hij weer in verzekering is gesteld. Naar celgenoot Marcel B. alias Burl wordt nog gezocht.

De politie vraagt mensen die hem hebben gezien direct contact opnemen met de politie.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Randy

zo hoort het. je straf uitzitten. niemand staat boven de wet. en vluchten loont niet. ook als je vlucht kan jij je niet vrij voelen dan liever zit jij je straf uit.Advertentie

Misdaad

Vier verdachten dood moeder beschuldigen elkaar

Geplaatst

op

door

Twee zussen en hun partners die worden verdacht van mishandeling en betrokkenheid bij de dood van hun (schoon)moeder, bleven hun betrokkenheid vandaag ontkennen voor de rechtbank Utrecht.

Ze spraken elkaar tegen en beschuldigden elkaar. Het slachtoffer, de 58-jarige Soraya Gooyer, werd op 22 oktober 2017 dood gevonden in haar woning in de wijk Overvecht. Ze stierf door ‘samendrukkend geweld’ op haar hals en kaak, stelden deskundigen vast.

Aan het ernstige letsel – onder meer gebroken ribben, neus en kaak – bleek dat het slachtoffer gedurende een lange periode ernstig was mishandeld. De twee stellen woonden, met nog een gehandicapt zusje, in bij het slachtoffer in de kleine flat.

De verdachten hebben toegegeven dat ze de moeder hebben geslagen. Dochters Nicole (33) en Nadia H. (31) deden dat één keer en en het was niet meer dan een tik, zeiden ze op de zitting. Patrice C. (43), nu wonend in Den Haag, zou ook maar één keer hebben geslagen. Hij en partner Nicole wijzen voor het geweld naar Kevin N. (33), partner van Nadia, die het Openbaar Ministerie ook als hoofdverdachte ziet.

Tot frustratie van de rechter bleven de verdachten naar elkaar wijzen of ontkennen waardoor niet helder werd wie welke rol had in de ernstige mishandelingen en de dood van het slachtoffer. De vier zeggen dat er ruzie was met moeder, omdat ze niet wilde eten, dat er klappen vielen, maar dat ze daarna gingen slapen. In de ochtend was moeder “opeens dood”. Ze lieten haar achter en vertrokken.

Lees verder

Misdaad

Tbs in zaak ‘Meisje van Nulde’ verlengd

Geplaatst

op

door

De tbs-maatregel voor de man die het ‘meisje van Nulde’ doodde is met een jaar verlengd. Dat bepaalde de rechtbank in Zutphen maandag.

In de zomer van 2001 spoelde op Strand Nulde bij Putten het rompje aan van een toen onbekend meisje. Pas maanden later werd bekend dat het ging om de 4-jarige Rowena Rikkers uit Dordrecht. Haar stiefvader Mike J. (50) had haar omgebracht. Hij werd in 2003 veroordeeld tot twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging.

De kliniek stelde eerder een verlenging van de maatregel met 1 jaar voor. Dat werd bijgesteld naar 2 jaar omdat J. de laatste tijd weigerde mee te werken. Verlenging met twee jaar was ook gevraagd door het Openbaar Ministerie. De rechtbank hield het bij een jaar omdat ze op die manier beter de vinger aan de pols kan houden.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X