Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Onderzoek na nieuw geweld op Roermondse school

Geplaatst

op

door

De Onderwijsinspectie stelt volgende week een onderzoek in naar de veiligheid op een Roermondse school voor bijzonder lager- en middelbaar onderwijs. Daar kwam het vorige week opnieuw tot een geweldsuitbarsting. Vorig jaar kwam de school ook al in het nieuws toen een leerling met een geweer op een andere leerling schoot.

Het nieuwe incident was vorige week dinsdag. Toen kregen twee klasgenoten van dit Kennis- en Expertisecentrum (KEC) het op straat vóór de school met elkaar aan de stok. Een van hen vluchtte bloedend naar binnen. Onder het KEC vallen drie scholen, waarvan er twee onder de Aloysiusstichting vallen, en een onder De Wijnberg, die samenwerkt met jeugdzorgorganisatie Mutsaers. Wijnberg en Mutsaers liggen overhoop met Aloysius, die te weinig aan de veiligheid in het gebouw zou doen.

Volgens een woordvoerder van Mutsaers is de veiligheid op school nog steeds niet op orde. Bestuurder Marjolijn Keesmaat van het KEC bevestigde vrijdag dat de uitvoering van het veiligheidsplan “moeizaam” verloopt. “Over medewerking van de Wijnberg en Mutsaers heb ik niks te klagen, lastiger is dat met Aloysius”, zei ze.

Tijdens eerder overleg in juli met burgemeester Rianne Donders van Roermond was afgesproken dat bij het begin van het schooljaar de veiligheid op orde zou zijn. Maar volgens Mutsaers en Wijnberg is dat niet of onvoldoende gebeurd. Zeven docenten van Aloysius hebben mede daarom sinds het begin van het schooljaar hun biezen gepakt. Ze zouden vooraf gedwongen zijn een brief te tekenen dat ze niet om veiligheidsredenen weg gaan. Aloysius wilde vrijdag niet reageren.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Lijk van pasgeboren kindje vermoedelijk aangespoeld

Geplaatst

op

door

De politie van het bureau Kwatta kreeg op donderdag 14 november omstreeks 18.00 uur de melding dat een lijk van een pasgeboren jongetje vermoedelijk aan de Henry Fernandesweg was aangespoeld.


De wetsdienaren deden de locatie aan en troffen ter hoogte van Tiratstan het lijk van de baby langs de oever aan. De diverse instanties werden eveneens ingeschakeld. Een arts stelde formeel de dood vast.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het lijk ter obductie in beslag genomen. De moeder is nog niet achterhaald.

Lees verder

Misdaad

Veroorzaker dodelijke aanrijding nog voortvluchtig

Geplaatst

op

door

De automobilist die zaterdagochtend twee vrouwen dodelijk aanreed aan de Indira Gandhiweg, is nog niet aangehouden. Het voertuig, een grijs gelakte Toyota Kluger, werd uren na de aanrijding wel achterhaald aan de Nieuw Weergevondenweg en is in beslag genomen door de politie.

Volgens informatie is de bestuurder na het afleveren van het voertuig gelijk in een taxi gestapt. De eigenaar stelde de politie op de hoogte over de auto, waarvan hij gelet op de schade vermoedde dat die mogelijk betrokken was bij een aanrijding.

Bij de aanrijding kwamen de 52-jarige Ashawatie Manglie en de 56-jarige Denice Noordzee om het leven. De roekeloze autobestuurder reed het duo aan toen hij een stilstaande bus links op de Indira Gandhiweg inhaalde. Hij kwam vervolgens tegen een elektrische mast aan, maar vervolgde zijn weg en liet de slachtoffers in hulpeloze toestand achter. De politie werkt aan zijn aanhouding.

Lees verder

Meest gelezen

X