Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

OM-medewerker in Duitsland vastgezet om drugssmokkel

Geplaatst

op

door

Het Duitse Openbaar Ministerie heeft bevestigd dat een 53-jarige medewerkster van het Openbaar Ministerie in Den Haag sinds 18 juni vast zit in Duitsland op verdenking van smokkel van twee kilo cocaïne, zes kilo amfetamine en 10.000 xtc-pillen.

Het Openbaar Ministerie in Den Haag maakte gisteren zelf bekend dat ‘een medewerker’ is geschorst zolang het Duitse onderzoek duurt. Verder werd niets bekend gemaakt. Welke functie de vrouw bij het OM bekleedt, is niet bekend gemaakt. Ze zou bij slachtofferzaken werken. Naar verluidt heeft ze daar een leidinggevende functie.

De drugs werden aangetroffen in de auto van de vrouw. De politie vond de drugs tijdens een controle op de A61 waarbij willekeurig gekozen auto’s langs de kant werden gezet. Op een parkeerplaats werden de auto’s gecontroleerd. Op de A61 (die van Venlo zuid-Duitsland inloopt) worden met de regelmaat van de klok drugs aangetroffen bij controles. Ook de dochter en de schoonzoon van de vrouw zaten in de auto en zijn aangehouden, aldus de Duitse justitie. Volgens het OM in Duitsland wordt het drietal ervan verdacht de drugs in Duitsland te willen verkopen. De auto was volgens de Duitse justitie speciaal geprepareerd om drugs in te kunnen verbergen.

Justitiemedewerkers in Den Haag zijn eerder deze week op de hoogte gebracht van de aanhouding van de vrouw. Geruchten dat het om drugssmokkel zou gaan, deden onder de medewerkers van het OM al enige tijd de ronde. In eerste instantie werd de reden van de aanhouding niet verteld. Vandaag zijn medewerkers van het OM in Den Haag verder geïnformeerd. De pijnlijke informatie is bij veel medewerkers hard aangekomen. 

De Duitse autoriteiten hebben al op 20 juni, twee dagen na de aanhouding, de Nederlandse collega’s ingelicht. Pas deze week bracht het OM Den Haag zelf naar buiten dat ‘een medewerker is aangehouden in Duitsland en voorlopig is geschorst’. De 53-jarige vrouw, haar dochter en schoonzoon zitten nog in voorarrest in Duitsland. 

Het Openbaar Ministerie Den Haag geeft verder geen toelichting op de verdenking. ,,Wij zijn slechts ingelicht als haar werkgever en kunnen daarom verder geen mededelingen doen.” 

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Wéér brand op station Haarlem: politie houdt man aan

Geplaatst

op

door

Op het station van Haarlem heeft vanavond korte tijd een brand gewoed. De politie heeft een man aangehouden nadat een getuige achter de vermoedelijke brandstichter aan is gerend.

De brand brak rond 18.30 uur uit in de wachtruimte. Een oplettende reiziger merkte de brand op en bluste deze met een brandblusser. “De brand uitgekregen voor de brandweer kwam”, laat een andere reiziger op Twitter weten. 

Hoe de brand kon ontstaan is niet duidelijk. Het incident had geen gevolgen voor het treinverkeer.

Maandag was het ook al op raak station van Haarlem. Toen werd er twee keer brand gesticht in een sprinter. “Of er een verband is tussen deze brand en die van afgelopen maandag is nog lastig te zeggen”, laat een politiewoordvoerder weten. 

Lees verder

Misdaad

Politie vordert 14 rijbewijzen in

Geplaatst

op

door

De Motor Surveillance Dienst (MSD) heeft in de week 11 tot en met 17 augustus tijdens reguliere werkzaamheden verschillende overtredingen geconstateerd onder automobilisten en andere verkeersdeelnemers. Automobilisten leren het niet af en blijven hun gaspedaal te diep indrukken. De politie is daarom genoodzaakt geweest om het rijbewijs van 14 personen in te vorderen. De meest voorkomende overtredingen waarvoor er ook boetes zijn opgelegd waren rijden zonder veiligheidsgordel (31), rij- of voertuig niet gekeurd of herkeurd (13), rijden zonder een geldig rijbewijs (3), rijden op zodanige wijze (5) en handmatig telefoneren (6). De politie doet een beroep op weggebruikers om zich te houden aan de verkeersregels.

Lees verder

Meest gelezen

X