Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

OM-medewerker in Duitsland vastgezet om drugssmokkel

Geplaatst

op

door

Het Duitse Openbaar Ministerie heeft bevestigd dat een 53-jarige medewerkster van het Openbaar Ministerie in Den Haag sinds 18 juni vast zit in Duitsland op verdenking van smokkel van twee kilo cocaïne, zes kilo amfetamine en 10.000 xtc-pillen.

Het Openbaar Ministerie in Den Haag maakte gisteren zelf bekend dat ‘een medewerker’ is geschorst zolang het Duitse onderzoek duurt. Verder werd niets bekend gemaakt. Welke functie de vrouw bij het OM bekleedt, is niet bekend gemaakt. Ze zou bij slachtofferzaken werken. Naar verluidt heeft ze daar een leidinggevende functie.

De drugs werden aangetroffen in de auto van de vrouw. De politie vond de drugs tijdens een controle op de A61 waarbij willekeurig gekozen auto’s langs de kant werden gezet. Op een parkeerplaats werden de auto’s gecontroleerd. Op de A61 (die van Venlo zuid-Duitsland inloopt) worden met de regelmaat van de klok drugs aangetroffen bij controles. Ook de dochter en de schoonzoon van de vrouw zaten in de auto en zijn aangehouden, aldus de Duitse justitie. Volgens het OM in Duitsland wordt het drietal ervan verdacht de drugs in Duitsland te willen verkopen. De auto was volgens de Duitse justitie speciaal geprepareerd om drugs in te kunnen verbergen.

Justitiemedewerkers in Den Haag zijn eerder deze week op de hoogte gebracht van de aanhouding van de vrouw. Geruchten dat het om drugssmokkel zou gaan, deden onder de medewerkers van het OM al enige tijd de ronde. In eerste instantie werd de reden van de aanhouding niet verteld. Vandaag zijn medewerkers van het OM in Den Haag verder geïnformeerd. De pijnlijke informatie is bij veel medewerkers hard aangekomen. 

De Duitse autoriteiten hebben al op 20 juni, twee dagen na de aanhouding, de Nederlandse collega’s ingelicht. Pas deze week bracht het OM Den Haag zelf naar buiten dat ‘een medewerker is aangehouden in Duitsland en voorlopig is geschorst’. De 53-jarige vrouw, haar dochter en schoonzoon zitten nog in voorarrest in Duitsland. 

Het Openbaar Ministerie Den Haag geeft verder geen toelichting op de verdenking. ,,Wij zijn slechts ingelicht als haar werkgever en kunnen daarom verder geen mededelingen doen.” 

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Lichtst mogelijke straf voor brandweerman die foto’s maakte van overleden Maynard

Geplaatst

op

door

De brandweerman die vorig jaar een foto maakte tijdens de reanimatie van ex-profvoetballer Kelvin Maynard heeft een schriftelijke berisping gekregen. De lichtst mogelijke straf ambtenaren kunnen krijgen door ‘plichtsverzuim’.

AT5 meldt dat de brandweerman verantwoordelijk wordt gehouden voor het in ernstige mate beschadigen van de reputatie van de Brandweer Amsterdam-Amstelland en het beschamen van het vertrouwen van de burgers in een brandweerprofessional.

De 32-jarige Maynard werd op 18 september geliquideerd in Amsterdam. Maynard beleefde zijn doorbraak bij FC Volendam en stapte in 2010 over naar het Portugese SC Olhanense. Vervolgens ging hij naar Hongarije en speelde daar voor Kecskemeti MT, maar daar werd zijn contract ontbonden. Hij kwam daarna nog uit voor onder andere FC Emmen, FC Antwerp en Burton Albion.

Lees verder

Misdaad

Ex-politieagent doodgeschoten door rovers

Geplaatst

op

door

Manodjkoemar Mohan (50) is gisteren tijdens een worsteling met twee rovers doodgeschoten. De ex-politieman raakte tijdens de beroving in een barbershop te Welgedacht A-weg slaags met de onverlaten. Hij werd in de buikstreek geraakt door een kogel afgevuurd door de rovers. Mohan overleed ter plekke, meldt de politie Public Relations.

Uit het voorlopige onderzoek van de politie blijkt dat Mohan zich in de kapperszaak bevond toen de rovers de ruimte binnenkwamen. Ze beroofden een andere klant van zijn halsketting en sommeerden de kapper om ook zijn halsketting af te staan. Op gegeven moment waren de rovers en Mohan verwikkeld in een gevecht. De kapper zag zijn kans schoon en rende uit de zaak, waarna hij schoten hoorde.

Hij zag Mohan uit de barbershop komen en enkele meters verder neervallen. De ex-politieagent was in zijn buikstreek geraakt, meldt de afdeling Public Relations van de politie. De rovers hebben zich uit de voeten gemaakt. Het lijk van Mohan is voor obductie in beslag genomen.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen