Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

OM eist werkstraffen tegen agenten om meineed

Geplaatst

op

door

Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag heeft werkstraffen van 180 tot 240 uur geëist tegen drie agenten op verdenking van meineed en mishandeling van een verdachte. Een van de agenten moet volgens justitie bovendien uit zijn ambt worden gezet en een beroepsverbod krijgen van vijf jaar. Ook eist het OM tegen hem een voorwaardelijke celstraf van drie maanden.

Begin 2018 gingen de agenten op een melding af van een ruzie in een bar, waarbij mogelijk een wapen zou zijn. Volgens een 38-jarige agent wilde de verdachte niet meewerken en kwam die op de politieman af, waarbij het leek dat de man iets uit zijn zak wilde pakken. De politieman duwde hem vervolgens met zijn schild omver, aldus het proces-verbaal. Maar op camerabeelden is te zien dat de klant geen verzet bood en zijn handen in de lucht hield. Een 40-jarige agent liet zijn diensthond vervolgens in het been van de klant bijten.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Politie Amsterdam houdt 100 supporters Lille aan na ongeregeldheden

Geplaatst

op

door

Bij het metrostation Strandvliet in Amsterdam zijn vanmiddag ongeveer honderd Franse supporters aangehouden. Het gaat om aanhangers van Lille, de Franse club die het vanavond in de Johan Cruijff Arena opneemt tegen Ajax in de Champions League.

De supporters zijn opgepakt vanwege verstoring van de openbare orde, het afsteken van vuurwerk en geweldpleging. Ze zijn met autobussen weggebracht. Volgens een politiewoordvoerder ziet het ernaar uit dat ze de wedstrijd vanavond zullen missen.

Metrostation Strandvliet ligt aan de noordkant op ruim 200 meter van het stadion. De supporters zouden er onder meer op het spoor hebben gelopen, laat een woordvoerder van de vervoersbedrijf GVB weten. “Daardoor hebben we eerder vanmiddag het metroverkeer stil moeten leggen.” 

Lees verder

Misdaad

Man krijgt 14 jaar voor doden zwangere vrouw

Geplaatst

op

door

De 30-jarige Mehari T.M. uit Leens is veroordeeld tot een celstraf van veertien jaar voor het wurgen van zijn zwangere echtgenote. Volgens de rechtbank in Groningen gaat het om dubbele doodslag.

T.M. wurgde zijn vrouw in de nacht van 27 op 28 februari. Hij heeft een bekentenis afgelegd. De man verdacht zijn partner van ontrouw en de twee hadden daarover ruzie gekregen, zo verklaarde hij in de rechtbank. De vrouw had verwondingen in haar hals en een gebroken neus. T.M. kan zich naar eigen zeggen niet alles herinneren van het toegepaste geweld. Hij belde later die nacht zelf met 112.

De vrouw bleek zeker 24 weken in verwachting. Het kind was daarmee levensvatbaar, aldus de rechter. Ook al was het geweld van T.M. gericht op de vrouw, dan nog is er volgens de rechter sprake van tweevoudige doodslag. T.M was zich namelijk bewust van de vergevorderde zwangerschap. „U hebt de fatale gevolgen voor het kind op de koop toegenomen”, zei de rechter. De dood van de vrouw en het kind had volgens de rechter mogelijk voorkomen kunnen worden als T.M. eerder medische hulp had ingeschakeld.

Het vonnis is hoger dan de twaalf jaar die het Openbaar Ministerie had geëist. Omdat bij T.M. geen stoornis is vastgesteld, acht de rechter hem volledig toerekeningsvatbaar en wordt er geen tbs opgelegd. De man was bij de uitspraak aanwezig.

T.M., Eritreeër van geboorte, woont sinds 2014 in Nederland. Zijn vrouw kwam in 2017 over vanuit Eritrea. Het stel was niet bekend bij hulpverlenende instanties. Getuigen hadden de indruk van een gelukkig gezin. Het echtpaar had al twee zoontjes. „Zij zullen opgroeien met het schrijnende besef dat hun eigen vader hun moeder en broertje of zusje om het leven heeft gebracht”, merkte de rechter op bij het voorlezen van het vonnis.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X