Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

OM eist 2 jaar gevangenisstraf tegen Surinaamse artiest Koyeba

Geplaatst

op

Tegen de bekende Surinaamse dancehall en reggae artiest Lowinso Misiedjan (32), beter bekend als King Koyeba, is gisteren 2 jaar gevangenisstraf geëist, voor het verhandelen van drugs. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste verder nog een boete van SRD 5000 en bij het niet (tijdig) betalen van de geldboete wordt deze vervangen door 4 maanden celstraf.

Tegen medeverdachte Jermain A. (34) is vier jaar gevangenisstraf geëist en een geldboete van SRD 10.000 en bij het niet (tijdig) betalen van de geldboete wordt deze vervangen door 6 maanden celstraf.

Een 19-jarige neef van Koyeba heeft bezwarende verklaringen tegen hem afgelegd, onder andere dat hij voor zijn oom drugs bewaarde, waarvan hij af en toen wat mocht verkopen voor SRD 5 per wikkel. Volgens de rechter had King Koyeba een voorbeeld moeten zijn voor zijn neef in plaats van hem te gebruiken voor het verhandelen van drugs.

Bij een inval in de woning van de artiest, op 15 oktober vorig jaar, vond de politie 563 gram marihuana in de schooltas van de neef. Bij de artiest zelf werd 115 gram aangetroffen. Koyeba verkocht de drugs, die hij bij Jermain A. kocht, om zijn kinderen te verzorgen. Hij had ook de zorg over zijn schoolgaande neef. Tijdens het onderzoek werd er door de politie ruim 6 kilogram marihuana aangetroffen bij Jermain A.

Op 27 februari a.s. zullen de advocaten Raoul Lobo en Ligia Palmburg pleiten voor de verdachten.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misdaad

13-jarige aangehouden wegens brandstichting

Geplaatst

op

Een 13-jarige jongen is woensdagmorgen in Naaldwijk door de politie aangehouden. Hij wordt er van verdacht begin deze maand een auto in brand te hebben gestoken aan de Esdoorn in zijn woonplaats. Dat bevestigt een woordvoerster van de politie. Naar aanleiding van informatie van een andere verdachte in deze zaak, is de Naaldwijkse jongen in alle vroegte aangehouden. Hij wordt verhoord en moet zich binnenkort voor de rechtbank verantwoorden voor zijn daden.

Lees verder

Misdaad

Verdacht voorwerp aangetroffen centrum Purmerend

Geplaatst

op

Op de Achterdijk in Purmerend is zaterdag een verdacht voorwerp aangetroffen. De politie heeft uit voorzorg de omgeving afgezet. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie EOD is onderweg om het voorwerp te onderzoeken. Volgens lokale media is het een handgranaat die voor een coffeeshop is neergelegd.

ANP

Lees verder

Meest gelezen