Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

OM eist 2 jaar gevangenisstraf tegen Surinaamse artiest Koyeba

Geplaatst

op

door

Tegen de bekende Surinaamse dancehall en reggae artiest Lowinso Misiedjan (32), beter bekend als King Koyeba, is gisteren 2 jaar gevangenisstraf geëist, voor het verhandelen van drugs. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste verder nog een boete van SRD 5000 en bij het niet (tijdig) betalen van de geldboete wordt deze vervangen door 4 maanden celstraf.

Tegen medeverdachte Jermain A. (34) is vier jaar gevangenisstraf geëist en een geldboete van SRD 10.000 en bij het niet (tijdig) betalen van de geldboete wordt deze vervangen door 6 maanden celstraf.

Een 19-jarige neef van Koyeba heeft bezwarende verklaringen tegen hem afgelegd, onder andere dat hij voor zijn oom drugs bewaarde, waarvan hij af en toen wat mocht verkopen voor SRD 5 per wikkel. Volgens de rechter had King Koyeba een voorbeeld moeten zijn voor zijn neef in plaats van hem te gebruiken voor het verhandelen van drugs.

Bij een inval in de woning van de artiest, op 15 oktober vorig jaar, vond de politie 563 gram marihuana in de schooltas van de neef. Bij de artiest zelf werd 115 gram aangetroffen. Koyeba verkocht de drugs, die hij bij Jermain A. kocht, om zijn kinderen te verzorgen. Hij had ook de zorg over zijn schoolgaande neef. Tijdens het onderzoek werd er door de politie ruim 6 kilogram marihuana aangetroffen bij Jermain A.

Op 27 februari a.s. zullen de advocaten Raoul Lobo en Ligia Palmburg pleiten voor de verdachten.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Vrouw in haar woning vermoord

Geplaatst

op

door

Bibi Fareeda Nisha Hakim (64), die in Guyana is geboren, is donderdagavond dood aangetroffen in haar woning aan de Swastikasweg te Kwatta. De afdeling Public Relations van de politie meldt, dat zij hoogstwaarschijnlijk om het leven is gebracht omdat haar lichaam duidelijk sporen van geweld vertoont. De woning is overhoop gehaald.

Het ontzielde lichaam van de vrouw, is in opdracht van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. Een kleinzoon van de overledene heeft het lijk in de woning aangetroffen. De vrouw woonde samen met haar man, zoon en kleinzoon op het adres.

Lees verder

Misdaad

Man met schotwond klampt auto aan

Geplaatst

op

door

In het Brabantse Veen heeft een gewonde man  vrijdagmiddag een auto staande gehouden. Hij bleek een schotwond te hebben. De verdachte van de schietpartij is mogelijk weggereden in een grijze auto. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt.

De man liep vrijdagmiddag rond half vijf door de Wielstraat toen hij een voorbijrijdende auto tegenhield. Hij bloedde heftig en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De politiehelikopter heeft in de omgeving gezocht naar de verdachte. Het is nog niet bekend wat er precies gebeurd is.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X