Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

OM eist 2 jaar gevangenisstraf tegen Surinaamse artiest Koyeba

Geplaatst

op

door

Tegen de bekende Surinaamse dancehall en reggae artiest Lowinso Misiedjan (32), beter bekend als King Koyeba, is gisteren 2 jaar gevangenisstraf geëist, voor het verhandelen van drugs. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste verder nog een boete van SRD 5000 en bij het niet (tijdig) betalen van de geldboete wordt deze vervangen door 4 maanden celstraf.

Tegen medeverdachte Jermain A. (34) is vier jaar gevangenisstraf geëist en een geldboete van SRD 10.000 en bij het niet (tijdig) betalen van de geldboete wordt deze vervangen door 6 maanden celstraf.

Een 19-jarige neef van Koyeba heeft bezwarende verklaringen tegen hem afgelegd, onder andere dat hij voor zijn oom drugs bewaarde, waarvan hij af en toen wat mocht verkopen voor SRD 5 per wikkel. Volgens de rechter had King Koyeba een voorbeeld moeten zijn voor zijn neef in plaats van hem te gebruiken voor het verhandelen van drugs.

Bij een inval in de woning van de artiest, op 15 oktober vorig jaar, vond de politie 563 gram marihuana in de schooltas van de neef. Bij de artiest zelf werd 115 gram aangetroffen. Koyeba verkocht de drugs, die hij bij Jermain A. kocht, om zijn kinderen te verzorgen. Hij had ook de zorg over zijn schoolgaande neef. Tijdens het onderzoek werd er door de politie ruim 6 kilogram marihuana aangetroffen bij Jermain A.

Op 27 februari a.s. zullen de advocaten Raoul Lobo en Ligia Palmburg pleiten voor de verdachten.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Tbs in zaak ‘Meisje van Nulde’ verlengd

Geplaatst

op

door

De tbs-maatregel voor de man die het ‘meisje van Nulde’ doodde is met een jaar verlengd. Dat bepaalde de rechtbank in Zutphen maandag.

In de zomer van 2001 spoelde op Strand Nulde bij Putten het rompje aan van een toen onbekend meisje. Pas maanden later werd bekend dat het ging om de 4-jarige Rowena Rikkers uit Dordrecht. Haar stiefvader Mike J. (50) had haar omgebracht. Hij werd in 2003 veroordeeld tot twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging.

De kliniek stelde eerder een verlenging van de maatregel met 1 jaar voor. Dat werd bijgesteld naar 2 jaar omdat J. de laatste tijd weigerde mee te werken. Verlenging met twee jaar was ook gevraagd door het Openbaar Ministerie. De rechtbank hield het bij een jaar omdat ze op die manier beter de vinger aan de pols kan houden.

Lees verder

Misdaad

OM onderzoekt misbruik tienermeisjes in Gelders dorp Neede

Geplaatst

op

door

Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar seksueel misbruik van minderjarige meisjes in het Gelderse dorp Neede. Een 19-jarige man zit sinds vorige maand vast in de zaak.

De afgelopen twee jaar zou de man meisjes tussen 14 en 16 jaar hebben verkracht schrijft de regionale krant Tubantia, die vandaag de zaak onder de aandacht heeft gebracht. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie wilde tegenover de krant niet zeggen om hoeveel slachtoffers het gaat, maar spreekt over ‘een aantal’. 

De krant sprak vier slachtoffers. Twee meisjes hebben aangifte gedaan, twee anderen zouden dat tot nu toe nog niet hebben gedurfd. De tieners zeggen dat er meer slachtoffers zijn.

De advocaat van de 19-jarige man bevestigt aan de media zijn aanhouding vorige maand. Op 4 juli is zijn voorarrest verlengd met 30 dagen. “De officier van justitie vroeg om 90 dagen, maar dat zijn er 30 geworden”, zegt Alwin Dooijeweerd.

Waar de man precies van wordt verdacht wil Dooijeweerd niet zeggen. Wel wil hij kwijt dat de verklaringen van de meisjes ‘niet sluitend’ zijn.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X