Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

OM eist 2 jaar gevangenisstraf tegen Surinaamse artiest Koyeba

Geplaatst

op

Tegen de bekende Surinaamse dancehall en reggae artiest Lowinso Misiedjan (32), beter bekend als King Koyeba, is gisteren 2 jaar gevangenisstraf geëist, voor het verhandelen van drugs. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste verder nog een boete van SRD 5000 en bij het niet (tijdig) betalen van de geldboete wordt deze vervangen door 4 maanden celstraf.

Tegen medeverdachte Jermain A. (34) is vier jaar gevangenisstraf geëist en een geldboete van SRD 10.000 en bij het niet (tijdig) betalen van de geldboete wordt deze vervangen door 6 maanden celstraf.

Een 19-jarige neef van Koyeba heeft bezwarende verklaringen tegen hem afgelegd, onder andere dat hij voor zijn oom drugs bewaarde, waarvan hij af en toen wat mocht verkopen voor SRD 5 per wikkel. Volgens de rechter had King Koyeba een voorbeeld moeten zijn voor zijn neef in plaats van hem te gebruiken voor het verhandelen van drugs.

Bij een inval in de woning van de artiest, op 15 oktober vorig jaar, vond de politie 563 gram marihuana in de schooltas van de neef. Bij de artiest zelf werd 115 gram aangetroffen. Koyeba verkocht de drugs, die hij bij Jermain A. kocht, om zijn kinderen te verzorgen. Hij had ook de zorg over zijn schoolgaande neef. Tijdens het onderzoek werd er door de politie ruim 6 kilogram marihuana aangetroffen bij Jermain A.

Op 27 februari a.s. zullen de advocaten Raoul Lobo en Ligia Palmburg pleiten voor de verdachten.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misdaad

Pakketbezorger overvallen

Geplaatst

op

Aan de Kolenwagenslag op Scheveningen is een pakketbezorger onder bedreiging van een wapen overvallen. De twee verdachten hebben volgens de politie een donkere huidskleur en zijn er vandoor gegaan in een donkerblauwe auto. Wat de twee hebben buitgemaakt, is nog niet bekend.
De politie onderzoekt de zaak.

Lees verder

Misdaad

Vrouw neergestoken voor Station Sloterdijk

Geplaatst

op

De politie melde vanavond via twitter, dat op het Orlyplein bij Station Sloterdijk
een vrouw in haar schouder is gestoken. Toegesnelde agenten konden de dader kort na
het incident aanhouden. De politie doet onderzoek naar het de zaak.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |