Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

OM eist 2 jaar gevangenisstraf tegen Surinaamse artiest Koyeba

Geplaatst

op

door

Tegen de bekende Surinaamse dancehall en reggae artiest Lowinso Misiedjan (32), beter bekend als King Koyeba, is gisteren 2 jaar gevangenisstraf geëist, voor het verhandelen van drugs. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste verder nog een boete van SRD 5000 en bij het niet (tijdig) betalen van de geldboete wordt deze vervangen door 4 maanden celstraf.

Tegen medeverdachte Jermain A. (34) is vier jaar gevangenisstraf geëist en een geldboete van SRD 10.000 en bij het niet (tijdig) betalen van de geldboete wordt deze vervangen door 6 maanden celstraf.

Een 19-jarige neef van Koyeba heeft bezwarende verklaringen tegen hem afgelegd, onder andere dat hij voor zijn oom drugs bewaarde, waarvan hij af en toen wat mocht verkopen voor SRD 5 per wikkel. Volgens de rechter had King Koyeba een voorbeeld moeten zijn voor zijn neef in plaats van hem te gebruiken voor het verhandelen van drugs.

Bij een inval in de woning van de artiest, op 15 oktober vorig jaar, vond de politie 563 gram marihuana in de schooltas van de neef. Bij de artiest zelf werd 115 gram aangetroffen. Koyeba verkocht de drugs, die hij bij Jermain A. kocht, om zijn kinderen te verzorgen. Hij had ook de zorg over zijn schoolgaande neef. Tijdens het onderzoek werd er door de politie ruim 6 kilogram marihuana aangetroffen bij Jermain A.

Op 27 februari a.s. zullen de advocaten Raoul Lobo en Ligia Palmburg pleiten voor de verdachten.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Eis 6 jaar cel voor kluisjesroof Oudenbosch

Geplaatst

op

door

Tegen twee bewakers van de Rabobank in Oudenbosch is dinsdag bij de rechtbank in Breda 6 jaar cel geëist vanwege hun rol bij de geruchtmakende kluisjesroof in het filiaal. In het weekend van 2 tot 4 maart vorig jaar werden honderden kluisjes opengebroken.

Agron K. en Henri van W. zouden in de ogen van justitie samen met twee oud-collega’s de kraak hebben gepleegd, door onder meer deuren te openen en het alarm uit te zetten. De oud-collega’s zouden vervolgens zeker 24 uur bezig zijn geweest met het openbreken van alle kluisjes in de kluis.

De Rabobank heeft al 12 miljoen euro uitbetaald aan de gedupeerden. De bank claimde dinsdag bij de rechtbank 8,5 miljoen euro.

ANP

Lees verder

Misdaad

Politie Groningen zoekt man op compositietekening

Geplaatst

op

door

De politie van Groningen heeft een compositietekening verspreid van een man die in verband wordt gebracht met de gewelddadige dood van een 27-jarige man. Die overleed afgelopen dinsdag nadat hij was neergestoken op het Jaagpad.

De man op de tekening werd kort na het incident gezien door meerdere getuigen. Hij liep in de richting van de Ringweg. Hij droeg donkere bovenkleding en een zwarte pet. Hij zou tussen de 20 en 30 jaar oud zijn en tussen 1.70 en 1.80 meter lang. De politie zegt graag met hem in contact te komen. “Zijn rol is nog niet duidelijk”, aldus de politie.

De man is om het leven gebracht tijdens een rondje joggen, zo bleek eerder deze week uit een rouwadvertentie die zijn familie had laten plaatsen. Bij sportclubs in de omgeving van het Jaagpad werd de afgelopen dagen opgeroepen extra alert te zijn en afgelegen paadjes in de omgeving te vermijden.

ANP

Lees verder

Meest gelezen