Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Neergeschoten man gaat met gestolen auto achter daders aan

Geplaatst

op

Een 27-jarige Surinaamse man is woensdagavond gewond geraakt bij een schietpartij in Paramaribo. In plaats van hulp te zoeken besloot het slachtoffer om een gezin van hun auto te beroven en daarmee de daders te achtervolgen.

De 27-jarige man kwam woensdagavond rond 22:15 het politiebureau Nieuwe Haven in Paramaribo binnen. De man meldde zich daar met een schotwond aan zijn linkerknie. De man vertelde dat hij door drie mannen was belaagd en dat één van hen hem in zijn knie geschoten had. De drie mannen zouden vervolgens naar een zijn gerend om te vluchten. Het beschoten slachtoffer had twee messen bij zich en heeft daarmee twee autobanden lek gestoken om te verhinderen dat de daders zouden vluchten. Toch mocht dit niet baten en reden de drie mannen in de auto weg. Hierop besloot het slachtoffer om een auto staande te houden en te beroven van een gezin. Hierbij zou de man zijn twee messen hebben gebruikt om de auto afhandig te maken. Met deze auto zette de man de achtervolging in om zijn belagers te kunnen volgen. Uiteindelijk heeft de man een aanrijding gemaakt met de auto en wisten zijn aanvallers aan hem te ontkomen. Met de gestolen auto is de 27-jarige toen naar het politiebureau gereden om zich te melden. Bij de aanrijding is de auto flink beschadigd, het gezin wist met de schrik vrij te komen. Het slachtoffer van de schietpartij is aangehouden op verdenking van het met geweld wegnemen van een voertuig en vernieling van een voertuig. De man werd overgebracht naar een ziekenhuis voor behandeling van zijn verwondingen. De man is daarna in overleg met het openbaar ministerie vastgezet. Het onderzoek wordt overgedragen aan de afdeling kapitale delicten.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misdaad

14-jarige voor zesde keer de bak in

Geplaatst

op

By

Bron: starnews

De politie heeft een 14-jarige jongen al voor de zesde keer aangehouden en opgesloten voor strafbare feiten.

De tiener heeft vrijdag samen met een 16-jarige jongen een bromfiets gestolen voor een warenhuis aan de Coesewijnestraat. Dit meldt de politie Public Relations.

Dezelfde dag zijn deze jeugdigen in beeld gebracht als de bromfietsdieven. De politie van bureau Flora heeft hen aangehouden. De eigenaar heeft zijn bromfiets teruggekregen.

Zij zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Vanwege hun leeftijd zijn deze jongens opgesloten in het Jeugdcellenhuis.

Lees verder

Misdaad

Grenspolitie Juan David Ortiz moordt en kidnapt vrouwen

Geplaatst

op

By

David Ortiz, een supervisor van de grenspolitie, is ervan beschuldigd vier vrouwen te hebben vermoord, waaronder één transgender vrouw, en een vijfde vrouw te kidnappen, die ontsnapt is.

Een agent van de Amerikaanse grenspolitie is beschuldigd van een bijna twee weken durende ‘seriemoordenaarspoging’ die zaterdag werd beëindigd nadat hij hem was gearresteerd in verband met de dood van vier vrouwen en de ontvoering van een vijfde vrouw . Webb County Districtsadvocaat Isidro Alaniz vertelde de Texas Tribune dat Juan David Ortiz, een inlichtingenofficier vluchtte van staatssoldaten nadat de vijfde vrouw was ontsnapt en de politie had gealarmeerd. Ambtenaren vonden hem verstopt in een vrachtwagen in de buurt van een tankstation bij een hotel in Laredo en arresteerden hem zonder incidenten.

“De vijfde vrouw ging vrijwillig met hem mee en toen ze bij hem was, begon het te gevaarlijk voor haar te worden en toen probeerde ze te ontsnappen. Bij een benzinestation liep ze een soldaat tegen het lijf ,” zei Alaniz. “Naar onze mening is hij de enige persoon die verantwoordelijk is voor deze gruwelijke serie moordpartijen.”

Alaniz zei dat Ortiz vier vrouwen heeft gedood sinds 3 september, inclusief een transgendervrouw. Twee van hen waren Amerikaanse burgers; de nationaliteiten van de andere slachtoffers zijn onbekend. Allemaal waren ze sekswerkers, zei hij.

De moorden vonden plaats buiten de diensttijden van Ortiz en in zijn eigen voertuig, een witte vierdeurs Dodge-truck. Documenten die door het districtsbureau van het district Webb aan de Texas Tribune verstrekt en ze beschrijven de dramatische ontsnapping van de vrouw die mogelijk een vijfde moordslachtoffer had kunnen zijn.

Ortiz zal worden belast  aangeklaagd met ontvoering en moord. “Het is super tragisch,” zei Alaniz. “Het is geen weerspiegeling van Border Patrol, ze doen het uitstekend als ze onze grenzen beschermen, ze zijn super professioneel en het werk dat ze doen is belangrijk.”

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |