Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Neergeschoten man gaat met gestolen auto achter daders aan

Geplaatst

op

door

Een 27-jarige Surinaamse man is woensdagavond gewond geraakt bij een schietpartij in Paramaribo. In plaats van hulp te zoeken besloot het slachtoffer om een gezin van hun auto te beroven en daarmee de daders te achtervolgen.

De 27-jarige man kwam woensdagavond rond 22:15 het politiebureau Nieuwe Haven in Paramaribo binnen. De man meldde zich daar met een schotwond aan zijn linkerknie. De man vertelde dat hij door drie mannen was belaagd en dat één van hen hem in zijn knie geschoten had. De drie mannen zouden vervolgens naar een zijn gerend om te vluchten. Het beschoten slachtoffer had twee messen bij zich en heeft daarmee twee autobanden lek gestoken om te verhinderen dat de daders zouden vluchten. Toch mocht dit niet baten en reden de drie mannen in de auto weg. Hierop besloot het slachtoffer om een auto staande te houden en te beroven van een gezin. Hierbij zou de man zijn twee messen hebben gebruikt om de auto afhandig te maken. Met deze auto zette de man de achtervolging in om zijn belagers te kunnen volgen. Uiteindelijk heeft de man een aanrijding gemaakt met de auto en wisten zijn aanvallers aan hem te ontkomen. Met de gestolen auto is de 27-jarige toen naar het politiebureau gereden om zich te melden. Bij de aanrijding is de auto flink beschadigd, het gezin wist met de schrik vrij te komen. Het slachtoffer van de schietpartij is aangehouden op verdenking van het met geweld wegnemen van een voertuig en vernieling van een voertuig. De man werd overgebracht naar een ziekenhuis voor behandeling van zijn verwondingen. De man is daarna in overleg met het openbaar ministerie vastgezet. Het onderzoek wordt overgedragen aan de afdeling kapitale delicten.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Stiefkleinzoon achter tralies voor diefstal middels geweld

Geplaatst

op

door

De 31-jarige Orpheo S. is door de politie Zanderij opgesloten voor het stelen van zijn 82-jarige stiefopa. Orpheo heeft een onbekend geldsbedrag en een zaktelefoon gestolen in de woning van de bejaarde man. Het voorval heeft zich afgespeeld aan de Rijsdijkweg. Orpheo woont op hetzelfde erf. Toen hij door de opa is betrapt, raakten zij in een worsteling. De oude man heeft naast een armfractuur ook een verwonding aan zijn hoofd opgelopen. Het slachtoffer heeft gegild om hulp, waarop buren hebben gereageerd. Orpheo heeft toen kans gezien om de woning te ontvluchten. De buren hebben familieleden ingeschakeld, die op de hoogte zijn gebracht van wat Orpheo heeft misdaan. Ter hoogte van de Meursweg zijn familieleden Orpheo tegengekomen, hebben hem aangehouden en overgedragen aan de politie. Bij zijn voorgeleiding heeft de 31-jarige man toegegeven het strafbaar feit gepleegd te hebben. Ook heeft hij verklaard dat hij de diefstal middels geweld heeft gepleegd, omdat hij zou zijn behekst door zijn stiefopa.

Lees verder

Misdaad

Inbrekers maken miljoenen buit bij Aldi-weduwe

Geplaatst

op

door

Babette Albrecht, de weduwe van Aldi-Nord-eigenaar Berthold Albrecht, is volgens Duitse media slachtoffer geworden van een inbraak. De daders zouden tientallen miljoenen euro’s hebben buitgemaakt, meldt Spiegel Online.

Onbekende daders braken afgelopen weekend in bij twee villa’s in de wijk Bredeney het Duitse Essen. Babette Albrecht zou een van de twee slachtoffers zijn van de inbraken. De dader of daders hebben een buit gemaakt met een waarde die in dubbelcijferige miljoenen loopt, blijkbaar met het stelen van sieraden en contant geld.

Babette Albrecht trouwde op 25-jarige leeftijd in 1985 met supermarktmagnaat Berthold Albrecht, de zoon van Aldi Nord-oprichter Theo Albrecht. Ze veroorzaakte opschudding omdat ze brak met het beleid van de familie Albrecht om volledig uit de schijnwerpers te blijven.

Sinds het overlijden van haar man krijgen Babette Albrecht en haar vijf kinderen 25 miljoen euro per jaar van de Jakobus Stichting, die 19,5 procent van de aandelen in Aldi-Nord bezit. Dit leidde tot een juridisch geschil met haar zwager Theo Albrecht junior.

Lees verder

Meest gelezen

X