Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Neergeschoten man gaat met gestolen auto achter daders aan

Geplaatst

op

door

Een 27-jarige Surinaamse man is woensdagavond gewond geraakt bij een schietpartij in Paramaribo. In plaats van hulp te zoeken besloot het slachtoffer om een gezin van hun auto te beroven en daarmee de daders te achtervolgen.

De 27-jarige man kwam woensdagavond rond 22:15 het politiebureau Nieuwe Haven in Paramaribo binnen. De man meldde zich daar met een schotwond aan zijn linkerknie. De man vertelde dat hij door drie mannen was belaagd en dat één van hen hem in zijn knie geschoten had. De drie mannen zouden vervolgens naar een zijn gerend om te vluchten. Het beschoten slachtoffer had twee messen bij zich en heeft daarmee twee autobanden lek gestoken om te verhinderen dat de daders zouden vluchten. Toch mocht dit niet baten en reden de drie mannen in de auto weg. Hierop besloot het slachtoffer om een auto staande te houden en te beroven van een gezin. Hierbij zou de man zijn twee messen hebben gebruikt om de auto afhandig te maken. Met deze auto zette de man de achtervolging in om zijn belagers te kunnen volgen. Uiteindelijk heeft de man een aanrijding gemaakt met de auto en wisten zijn aanvallers aan hem te ontkomen. Met de gestolen auto is de 27-jarige toen naar het politiebureau gereden om zich te melden. Bij de aanrijding is de auto flink beschadigd, het gezin wist met de schrik vrij te komen. Het slachtoffer van de schietpartij is aangehouden op verdenking van het met geweld wegnemen van een voertuig en vernieling van een voertuig. De man werd overgebracht naar een ziekenhuis voor behandeling van zijn verwondingen. De man is daarna in overleg met het openbaar ministerie vastgezet. Het onderzoek wordt overgedragen aan de afdeling kapitale delicten.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Aanhoudingen na vondst tientallen kilo’s cocaïne tussen bloemen op Schiphol

Geplaatst

op

door

Tien (oud-)medewerkers van een logistiek bedrijf zijn, door De Koninklijke Marechaussee op Schiphol, aangehouden op verdenking van drugssmokkel. De aanhoudingen vonden plaats in Almere, Amsterdam en rondom Schiphol.

Bij een logistiek bedrijf op Schiphol werd in januari 27 kilo cocaïne gevonden tussen een partij bloemen. Naar aanleiding daarvan startte de Koninklijke Marechaussee een onderzoek naar de herkomst van de harddrugs.

Half april werd tijdens het onderzoek, wederom tussen een partij bloemen, een zending van 160 kilo cocaïne onderschept op Maastricht Aachen Airport. 

De verdachten komen uit Nederland, Polen, Azerbeidzjan en Letland en waren tijdens het onderzoek werkzaam bij het logistiek bedrijf of hadden daar in het verleden gewerkt. Acht van hen zitten nog vast.

De Marechaussee doet verder onderzoek in de zaak.

Lees verder

Misdaad

Lichaam gevonden in kanaal in Eindhoven

Geplaatst

op

door

Vanochtend vroeg is in het kanaal langs de Urhovenseweg en de Kanaaldijk-Noord in Eindhoven een lichaam gevonden. Het is onduidelijk hoe de persoon te water is gekomen. De doodsoorzaak en wie de persoon is zijn niet bekend. De politie is begonnen met een sporenonderzoek.

Lees verder

Meest gelezen

X