Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Neergeschoten man gaat met gestolen auto achter daders aan

Geplaatst

op

Een 27-jarige Surinaamse man is woensdagavond gewond geraakt bij een schietpartij in Paramaribo. In plaats van hulp te zoeken besloot het slachtoffer om een gezin van hun auto te beroven en daarmee de daders te achtervolgen.

De 27-jarige man kwam woensdagavond rond 22:15 het politiebureau Nieuwe Haven in Paramaribo binnen. De man meldde zich daar met een schotwond aan zijn linkerknie. De man vertelde dat hij door drie mannen was belaagd en dat één van hen hem in zijn knie geschoten had. De drie mannen zouden vervolgens naar een zijn gerend om te vluchten. Het beschoten slachtoffer had twee messen bij zich en heeft daarmee twee autobanden lek gestoken om te verhinderen dat de daders zouden vluchten. Toch mocht dit niet baten en reden de drie mannen in de auto weg. Hierop besloot het slachtoffer om een auto staande te houden en te beroven van een gezin. Hierbij zou de man zijn twee messen hebben gebruikt om de auto afhandig te maken. Met deze auto zette de man de achtervolging in om zijn belagers te kunnen volgen. Uiteindelijk heeft de man een aanrijding gemaakt met de auto en wisten zijn aanvallers aan hem te ontkomen. Met de gestolen auto is de 27-jarige toen naar het politiebureau gereden om zich te melden. Bij de aanrijding is de auto flink beschadigd, het gezin wist met de schrik vrij te komen. Het slachtoffer van de schietpartij is aangehouden op verdenking van het met geweld wegnemen van een voertuig en vernieling van een voertuig. De man werd overgebracht naar een ziekenhuis voor behandeling van zijn verwondingen. De man is daarna in overleg met het openbaar ministerie vastgezet. Het onderzoek wordt overgedragen aan de afdeling kapitale delicten.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misdaad

Metrostation Amsterdam dicht om plofkraak

Geplaatst

op

Op de Elsrijkdreef in Amsterdam-Zuidoost heeft het metrostation Ganzenhoef aanzienlijke schade opgelopen na een plofkraak. Dat meldt de politie. Omwonenden maakten melding van een harde knal. Twee verdachten zijn op een scooter weggereden richting Diemen en zijn nog voortvluchtig.

Door de ontploffing is het metrostation dusdanig beschadigd dat deze volgens de politie de komende uren nog is afgesloten, vanwege onderzoek door politie en de Explosieven Opruimingsdienst EOD. Of het metroverkeer in de ochtend hervat kan worden is onzeker. Het is nog niet duidelijk of de daders iets buit hebben gemaakt.

ANP

Lees verder

Misdaad

Twee mannen vast voor steekpartij Den Haag

Geplaatst

op

Aan het Lamgroen in Den Haag is dinsdagochtend een 47-jarige gewonde man in een woning aangetroffen. Hij bleek neergestoken te zijn. Een andere, ook gewonde, man werd later in de straat aangehouden. Rond 7.15 uur kwamen meldingen binnen over verdachte geluiden. De mannen hebben met elkaar gevochten en de 47-jarige man is hierbij neergestoken. De politie verhoort beide mannen om precies te weten te komen wat er is gebeurd.

Lees verder

Meest gelezen