Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Nederlander (29) in India mishandeld om bankpas met regenboogkleuren

Geplaatst

op

door

Een 29-jarige Nederlander die in India met een regenboogkleurige bankpas van de bank Bunq betaalde, is donderdagochtend ernstig mishandeld.

Dat hebben Bunq en Traveller Assist bekendgemaakt, meldt NRC. Volgens Traveller Assist, die de man bijstaat namens zijn reisverzekering, is hij uitgescholden, geschopt en geslagen door een groep mannen die dacht dat hij homoseksueel was. De Nederlander haalde zijn bankpas tevoorschijn toen hij zijn lunch bij een café in de Noord-Indiase stad Lucknow wilde afrekenen, zegt Sarah Jansen, die de man namens Traveller Assist begeleidt.

Een groep van acht tot tien mannen tussen de 18 en 25 jaar oud dacht vanwege de kleuren van de pas dat de man homoseksueel is, en begon „homofobe opmerkingen” te roepen. Vervolgens zouden zij de man op de grond hebben gegooid en hebben mishandeld, aldus NRC.

Een woordvoerder van Bunq noemt het incident „zeer verontrustend en verschrikkelijk”. Volgens haar zijn nog nooit dergelijke incidenten voorgekomen als gevolg van de regenboogkleuren van de bankpassen. Wel zou de Nederlandse internetbank vaker de feedback hebben ontvangen dat de passen een „te gay” uiterlijk hebben.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Zijspiegeldief aangehouden

Geplaatst

op

door

De 41-jarige Clarence K. is door de politie van de Centrale Markt aangehouden en overgedragen aan de collega’s van het bureau Centrum. Deze verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan diefstal van twee zijspiegels van een auto. Volgens verklaring van de aangever had hij zijn voertuig aan de Maagdenstraat, ter hoogte van Harry Tjin, geparkeerd om in enkele winkelzaken inkopen te doen. De benadeelde kwam na 45 minuten terug naar zijn auto en ontdekte dat de twee zijspiegels door onbekenden waren weggenomen.

De ingeschakelde politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en camerabeelden samen met de benadeelde bekeken. Op deze camerabeelden is duidelijk te zien hoe de welbekende van de politie het strafbare feit pleegt. Surveillance in de directe omgeving heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd.

De aangever begaf zich op een ander moment naar de Centrale Markt en signaleerde Clarence ter hoogte van een rotishop. Met assistentie van de marktpolitie is de man aangehouden. Ondanks de twee zijspiegels op hem zijn teruggevonden, ontkent Clarence de strafbare feiten. Hij is na overleg met het Openbaar Ministerie opgesloten.

Lees verder

Misdaad

Bromfietser dodelijk aangereden

Geplaatst

op

door

De verkeersbarometer is met het overlijden van de 58-jarige bromfietser Humphrey Windzak gestegen naar 56. Deze aanrijding heeft zaterdagmiddag plaatsgevonden op de kruising van de Wicherstraat en Hofstede Crull’laan. Bij aankomst op de locatie heeft de politie het levenloze lichaam van Windzak aangetroffen, die is aangereden door de 27-jarige autobestuurder M.A.

Uit voorlopig onderzoek blijkt dat de autobestuurder kort voor de aanrijding met zijn voertuig reed over de Wicherstraat, komende vanuit de richting van de van Sommelsdijkstraat richting de Mahonylaan. De bromfietser die over de Hofstede Crull’laan reed, kwam vanuit de Wilhelminastraat en ging richting de Grote Combeweg. Op het kruispunt van de Wicherstraat en Hofstede Crull’laan heeft de autobestuurder geen voorrang verleend aan de bromfietser, met als gevolg de aanrijding met dodelijke afloop.

Het lijk is voor politioneel onderzoek, in overleg met het Openbaar Ministerie, voor obductie in beslag genomen. Het rijbewijs van de autobestuurder, die niet onder invloed van alcohol was, is ingevorderd. Na verhoor mocht de automobilist naar huis.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X