Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Meerdere drugssmokkelaars aangehouden op luchthaven Paramaribo

Geplaatst

op

door

Vorige week zijn in twee dagen tijd twee drugssmokkelaars aangehouden op de Surinaamse Johan Adolf Pengel luchthaven. Beide drugssmokkelaars probeerden cocaïne het land uit te smokkelen.

Op woensdag 2 november heeft de douanerecherche een 54-jarige man aangehouden op de internationale luchthaven van Paramaribo. De man gedroeg zich opvallend en op basis van zijn gedrag werd vermoed dat hij drugs vervoerde. De man is aangehouden en biechtte op dat hij maar liefst 100 bolletjes cocaïne in zijn lichaam vervoerde. De man is overgedragen aan de narcoticabrigade. De bolletjes met cocaïne zijn inmiddels uit zijn lichaam. De man zit momenteel nog vast.

Een dag later, op donderdag 3 november was het weer raak op de luchthaven van Paramaribo. Tijdens een controle liep een 38-jarige vrouw tegen de lamp. Ook zij bleek cocaine te smokkelen. De vrouw had één bol cocaine in een lichaamsopening verstopt. Ook had ze daarnaast nog meer dan 100 bolletjes met de drugs in haar lichaam. In overleg met het openbaar ministerie is de vrouw aangehouden en vastgezet.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Aanhoudingen na vondst tientallen kilo’s cocaïne tussen bloemen op Schiphol

Geplaatst

op

door

Tien (oud-)medewerkers van een logistiek bedrijf zijn, door De Koninklijke Marechaussee op Schiphol, aangehouden op verdenking van drugssmokkel. De aanhoudingen vonden plaats in Almere, Amsterdam en rondom Schiphol.

Bij een logistiek bedrijf op Schiphol werd in januari 27 kilo cocaïne gevonden tussen een partij bloemen. Naar aanleiding daarvan startte de Koninklijke Marechaussee een onderzoek naar de herkomst van de harddrugs.

Half april werd tijdens het onderzoek, wederom tussen een partij bloemen, een zending van 160 kilo cocaïne onderschept op Maastricht Aachen Airport. 

De verdachten komen uit Nederland, Polen, Azerbeidzjan en Letland en waren tijdens het onderzoek werkzaam bij het logistiek bedrijf of hadden daar in het verleden gewerkt. Acht van hen zitten nog vast.

De Marechaussee doet verder onderzoek in de zaak.

Lees verder

Misdaad

Lichaam gevonden in kanaal in Eindhoven

Geplaatst

op

door

Vanochtend vroeg is in het kanaal langs de Urhovenseweg en de Kanaaldijk-Noord in Eindhoven een lichaam gevonden. Het is onduidelijk hoe de persoon te water is gekomen. De doodsoorzaak en wie de persoon is zijn niet bekend. De politie is begonnen met een sporenonderzoek.

Lees verder

Meest gelezen

X