Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Meerdere drugssmokkelaars aangehouden op luchthaven Paramaribo

Geplaatst

op

Vorige week zijn in twee dagen tijd twee drugssmokkelaars aangehouden op de Surinaamse Johan Adolf Pengel luchthaven. Beide drugssmokkelaars probeerden cocaïne het land uit te smokkelen.

Op woensdag 2 november heeft de douanerecherche een 54-jarige man aangehouden op de internationale luchthaven van Paramaribo. De man gedroeg zich opvallend en op basis van zijn gedrag werd vermoed dat hij drugs vervoerde. De man is aangehouden en biechtte op dat hij maar liefst 100 bolletjes cocaïne in zijn lichaam vervoerde. De man is overgedragen aan de narcoticabrigade. De bolletjes met cocaïne zijn inmiddels uit zijn lichaam. De man zit momenteel nog vast.

Een dag later, op donderdag 3 november was het weer raak op de luchthaven van Paramaribo. Tijdens een controle liep een 38-jarige vrouw tegen de lamp. Ook zij bleek cocaine te smokkelen. De vrouw had één bol cocaine in een lichaamsopening verstopt. Ook had ze daarnaast nog meer dan 100 bolletjes met de drugs in haar lichaam. In overleg met het openbaar ministerie is de vrouw aangehouden en vastgezet.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misdaad

Kinderen gewond bij schietpartij in Helmond

Geplaatst

op

Bij een schietpartij in Helmond zijn een meisje van 2 en een meisje van 15 gewond geraakt, meldt de politie. De dader schoot op inzittenden in een auto en raakte daarbij de kinderen. Een verdachte is inmiddels opgepakt.

Het meisje van 2 zat achterop bij haar moeder op de fiets. Ze is gewond aan haar been en wordt behandeld in het ziekenhuis. Het 15-jarige meisje raakte gewond aan haar arm. Zij is inmiddels weer thuis. De politie onderzoekt de zaak.

Lees verder

Misdaad

Douaniers verdacht van corruptie

Geplaatst

op

Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar drie douaniers wegens verdenkingen van corruptie en witwassen in de Rotterdamse haven.

Zij kwamen in beeld door het doen van opvallende uitgaven, bevestigt het OM na berichtgeving van De Telegraaf over de kwestie.

De douaniers van 31, 34 en 37 jaar zijn afkomstig uit Schiedam, Den Haag en Rotterdam. Ze zijn niet opgepakt, maar invallen bij de verdachten leverden 150.000 euro aan contant geld, sieraden en dure horloges op.

ANP

Lees verder

Meest gelezen