Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Man verstopt tientallen reptielen in bagage

Geplaatst

op

door

De Oostenrijkse douane heeft op de luchthaven van Wenen een man betrapt met bijna negentig reptielen in zijn bagage. Het ging onder meer om slangen, varanen en gekko’s, melden de autoriteiten.

De man was vanuit Manilla op de Filipijnen via Doha naar Wenen gevlogen. Daar viel hij bij een controle door de mand. Toen de man werd geconfronteerd met verdachte röntgenbeelden, moest hij toegeven dat er giftige slangen in zijn koffer zaten.

De douane trommelde vervolgens experts op om zich over de dieren te ontfermen. De reptielen worden opgevangen door een dierentuin in Wenen en een reptielendierentuin in Klagenfurt. De smokkelaar zou van plan zijn geweest de dieren te verkopen op een beurs in Duitsland.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Politie regio West beboet 122 hardrijders

Geplaatst

op

door

De politie van regio West heeft tussen 25 november en 1 december 28 snelheids- en verkeerscontroles uitgevoerd. Bij deze actie zijn 122 hardrijders bekeurd, meldt de Public Relations van de politie.

Van drie automobilisten, die ver boven de maximale snelheid hebben gereden, zijn de rijbewijzen ingevorderd. Zes andere verkeersdeelnemers zijn bekeurd, omdat hun voertuigen niet waren verzekerd. Tweeëntwintig verkeersovertreders die hun auto niet hadden laten herkeuren, zijn daarvoor ook op de bon geslingerd.

Ook bromfietsers die zonder valhelm of een deugdelijke valhelm hebben gereden, moesten daarvoor een boete betalen. De overtreders zijn in de gelegenheid gesteld om hun boetes buiten proces af te handelen of ze konden die ter plekke betalen.

Lees verder

Misdaad

Bejaarde man opgesloten voor poging tot mishandeling en brandstichting

Geplaatst

op

door

De 71-jarige Adriaan H. is door de politie van bureau Groningen aangehouden voor poging tot mishandeling en brandstichting. Hij heeft geprobeerd om zijn 72-jarige partner V.S. te mishandelen, nadat hij erachter kwam dat de vrouw het huis en perceel op naam van een stichting heeft gezet, onder bestuur van haar voorkinderen.

De vrouw deed aangifte bij de politie, omdat de man gepoogd heeft het huis in brand te steken. De verdachte Adriaan H. werd opgespoord en aangehouden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de bejaarde ingesloten, meldt de politie Public Relations. 

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen