Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Man beroofd vrouw na geld pinnen

Geplaatst

op

Dinsdagochtend is een 55 jarige vrouw in Paramaribo beroofd van haar net gevulde portemonnee en mobiele telefoon.

De vrouw kwam uit het casino aan de Anamoestraat en was geld gaan pinnen. Toen zij hiermee klaar was deed ze haar net gevulde portemonnee terug in haar tas. Toen zij haar weg vervolgde trok een man ter hoogte van de kruising Johannes Kruisland- en Anamoestraat aan haar tas. De vrouw was niet van plan haar tas zo gemakkelijk te laten stelen en bood weerstand tegen de dief. Hierbij kwam haar portemonnee te vallen op straat en de dief wist deze te pakken. Ook heeft hij de mobiele telefoon van de vrouw meegenomen. De dader is vervolgens gevlucht in een blauw gelakte auto richting de Jozef Israëlstraat. De politie heeft een onderzoek ingesteld maar heeft nog geen dader kunnen aanhouden.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Man zwaargewond na steekpartij in Groningen

Geplaatst

op

Bij een steekpartij aan de Peperstraat in Groningen is donderdagochtend een man neergestoken. Het slachtoffer raakte zwaargewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

De politie heeft na de steekpartij een man aangehouden op het Damsterdiep. “Onderzoek moet uitwijzen wat zijn betrokkenheid is geweest”, aldus de politie. De man zit vast.

ANP

Lees verder

Misdaad

´Haagse steker geheel ontoerekeningsvatbaar´

Geplaatst

op

Gedragskundigen die Malek F., de zogenoemde Haagse steker, hebben onderzocht, concluderen dat hij geheel ontoerekeningsvatbaar was toen hij op 5 mei in Den Haag op straat drie mensen neerstak. Hij moet worden behandeld in een tbs-kliniek, op een afdeling voor patiënten met psychotische stoornissen, zeggen de deskundigen. Het gevaar voor herhaling is groot.

Dat bleek woensdag op een tussentijdse zitting in de strafzaak tegen de 32-jarige F., afkomstig uit Syrië. De politie schakelde F. na de steekpartij uit door hem neer te schieten.

De grote vraag in de zaak is of F. als terrorist of als verwarde man moet worden beoordeeld. Het Openbaar Ministerie beschouwt het geweld nog steeds als een terroristische daad, ondanks de conclusies van de deskundigen over F.’s psyche. ´´Hij had het plan te doden omdat hij vond dat niet-moslims gedood moesten worden”, aldus de officier van justitie.

ANP

Lees verder

Meest gelezen