Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Jonge vrouw in Suriname vermoedelijk uit jaloezie vermoord, verdachte beweert zelfmoord

Geplaatst

op

Kaarsjes

De 33-jarige Daphne Hoft is zaterdagavond hoogstwaarschijnlijk uit jaloezie door de 35-jarige Afton P. doodgeschoten. Uit het voorlopige  politieonderzoek blijkt, dat Afton en Hoft in concubinaat leefden. Op een gegeven moment heeft Hoft de intieme relatie met Afton stopgezet, maar omdat hij geen ander onderdak had verbleef hij nog in huis bij haar. Afton geeft echter aan dat Daphne, tot het moment van haar dood, zijn vrouw was. Afton ontkent dat hij de vrouw om het leven heeft gebracht. Volgens zijn verklaring heeft zij zelfmoord gepleegd.

Op die bewuste zaterdagavond moet hij Hoft hebben opgewacht in de buurt van de woning van haar vriend. Nadat zij in haar auto had plaatsgenomen moet zij door Afton zijn doodgeschoten. Afton begaf zich vervolgens naar de woning van de vriend in kwestie, waar hij een jongere broer van die man een schotverwonding toebracht in zijn linker bovenbeen. Dit slachtoffer is 17 jaar oud en verkeert buiten levensgevaar.

Afton is de volgende dag, zondag 21 juni, op een woonlocatie in de Coesewijnestraat opgespoord en aangehouden door de politie. Op hem is een vuistvuurwapen met scherpe patronen aangetroffen en in beslag genomen. Via sociale media wordt aangegeven, dat de politie Afton ten huize van de parlementariër Edward Belfort heeft opgespoord en aangehouden.

Uit de eerste berichtgeving van de politie met betrekking tot het strafbaar feit in kwestie kan niet worden gedestilleerd dat Afton thuis bij de parlementariër Belfort is opgespoord en aangehouden. De berichten op de sociale media kunnen derhalve  als “fake news” gekwalificeerd worden. Uit het onderzoek tot nu toe is gebleken, dat de heer Belfort geen enkele betrokkenheid heeft in deze strafzaak. Afton P. is na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. Deze strafzaak is in onderzoek bij de afdeling Kapitale Delicten.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Misdaad

Politie Suriname: Vader en zoon opgesloten voor wederzijdse mishandeling

Geplaatst

op

Politie Vest Suriname

De 69-jarige vader B.S. en zijn 41-jarige zoon K.S. zijn op maandag 6 juli door de politie van het bureau Wageningen aangehouden en opgesloten voor wederzijdse mishandeling en vernieling.

De wederzijdse mishandeling was het resultaat van een ruzie die daags tevoren begonnen was tussen vader en zoon. De politie had hun woonadres ettelijke keren aangedaan om de ruzie te beslechten. K.S. heeft naast het mishandelen van zijn vader ook vernielingen aangericht in het huis. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn B.S en K.S.door de politie in verzekering gesteld. De mannen zijn bij de politie bekend als drugsgebruikers.

Bron: Politie Suriname

Lees verder

Misdaad

Jonge vrouw in Suriname verkracht door beheerder appartementencomplex

Geplaatst

op

Verkrachting Suriname

Een 22-jarige vrouw deed op maandag 29 juni aangifte van verkrachting contra de 31- jarige Jamaicaan Rohan J. Op 28 juni ging Rohan zonder toestemming het appartement en de slaapkamer binnen waar het latere slachtoffer en een nicht zich op dat moment bevonden. Het slachtoffer en haar nicht joegen Rohan hun appartement uit. Voor het naar bed gaan deden de jonge vrouwen hun slaapkamerdeur op slot. Zij haalden daarna de sleutel uit het slot denkende dat het veiliger was om de sleutel niet in het slot te laten.

In de vroege ochtend van 29 juni werd het slachtoffer uit haar slaap gewekt door Rohan. Hij had de kamerdeur open gemaakt met een reserve sleutel. Rohan had een mes in de hand waarmee hij haar bedreigde met de dood. Hij sommeerde haar om stil te blijven en onder bedreiging met het mes voerde hij haar weg uit haar appartement. Haar nicht, die in diepe rust was, merkte niets op van deze vrijheidsberoving.

Vervolgens bracht Rohan het slachtoffer naar een andere leegstaand appartement, alwaar hij haar verkracht heeft. Het seksueel misbruik legde Rohan vast op zijn zaktelefoon maar wel zodanig dat niet te zien is dat hij daarbij een mes in de hand hield. Na zijn daad liet hij het slachtoffer gaan haar bedreigende met de dood en met de verspreiding van de door hem opgenomen filmbeelden.

Het slachtoffer was zo bang dat zij niets vertelde aan haar nichten. Haar nichten merkten wel op dat het slachtoffer met iets zat. Zij adviseerden haar toen om naar huis te gaan, hetgeen zij ook deed. Nadat het slachtoffer de locatie verlaten had kreeg zij de moed om een van haar nichten op te bellen en te vertellen wat haar overkomen was. Ook haar ouders werden op de hoogte gebracht van de verkrachting.

Op advies van haar ouders en haar nichten deed het slachtoffer aangifte van verkrachting tegen Rohan bij de politie. Nadat de aangifte opgenomen was werd Rohan opgespoord en aangehouden. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Rohan, hangende het onderzoek, door de politie in verzekering gesteld. Zijn zaktelefoon is in het belang van het onderzoek in beslag genomen. Vanwege zijn functie als beheerder beschikte Rohan over reserve sleutels van alle toegangsdeuren en binnendeuren van de appartementen.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen