Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Inbrekers maken miljoenen buit bij Aldi-weduwe

Geplaatst

op

door

Babette Albrecht, de weduwe van Aldi-Nord-eigenaar Berthold Albrecht, is volgens Duitse media slachtoffer geworden van een inbraak. De daders zouden tientallen miljoenen euro’s hebben buitgemaakt, meldt Spiegel Online.

Onbekende daders braken afgelopen weekend in bij twee villa’s in de wijk Bredeney het Duitse Essen. Babette Albrecht zou een van de twee slachtoffers zijn van de inbraken. De dader of daders hebben een buit gemaakt met een waarde die in dubbelcijferige miljoenen loopt, blijkbaar met het stelen van sieraden en contant geld.

Babette Albrecht trouwde op 25-jarige leeftijd in 1985 met supermarktmagnaat Berthold Albrecht, de zoon van Aldi Nord-oprichter Theo Albrecht. Ze veroorzaakte opschudding omdat ze brak met het beleid van de familie Albrecht om volledig uit de schijnwerpers te blijven.

Sinds het overlijden van haar man krijgen Babette Albrecht en haar vijf kinderen 25 miljoen euro per jaar van de Jakobus Stichting, die 19,5 procent van de aandelen in Aldi-Nord bezit. Dit leidde tot een juridisch geschil met haar zwager Theo Albrecht junior.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Duitse peuter dood door opsluiting in snikhete kamer

Geplaatst

op

door

Een 2-jarig kindje is in juli in het Duitse Essen overleden doordat hij 18 uur lang zat opgesloten in een snikhete zolderkamer. Zijn vader wordt verdacht van moord. Het gaat om een bekende van de politie. 

Het was buiten 30 graden toen de 31-jarige Benjamin S. zijn zoontje Luis zonder water zou hebben opgesloten in de zolderkamer. Het kind overleed uiteindelijk door een hitteshock.

Om ervoor te zorgen dat de peuter niet kon ontsnappen, zou de vader de deurklink van de deur hebben gehaald. De politie stuurde na een verontrustend telefoontje enkele agenten naar het huis. Toen zij aankwamen, stond de vader van het kind voor het huis te schreeuwen: “Mijn kind sterft, kom snel naar boven.”

Toen de spoedarts de zolderkamer op de derde verdieping bereikte, was de jongen niet meer te redden. Hij werd ter plekke dood verklaard. De vader heeft nog altijd niet bekend, maar wordt nu wel vervolgd, zo is vandaag duidelijk geworden. De openbare aanklager, Elke Hinterberg, noemde de actie van de vader ‘barbaars’ en voegde eraan toe dat het kind ‘onvoorstelbaar leed’ had doorgemaakt.

De moeder van de peuter, de 21-jarige Angelina B., was al dagen niet meer thuis geweest op het moment dat het kind overleed. Jeugdzorg heeft de twee zussen van de jongen, van 4 en 1 jaar oud, uit huis gehaald. Volgens lokale media was het gezin bekend bij sociale diensten.

Lees verder

Misdaad

Politicus Israël mogelijk vervolgd in Nederland

Geplaatst

op

door

Op de dag dat miljoenen Israëliërs hun stem kunnen uitbrengen in parlementsverkiezingen, staat er voor een van de belangrijkste kandidaten meer op het spel. Voorman Benny Gantz van het centrumlinkse blok Blauw en Wit, en grote uitdager van zittend premier Benjamin Netanyahu, moet zich mogelijk in Nederland verantwoorden voor oorlogsmisdaden.

In het Paleis van Justitie in Den Haag vindt een hoorzitting plaats over de vraag of de voormalige chef-staf van het Israëlische leger kan worden berecht voor misdaden begaan op de Gazastrook. De zaak is aanhangig gemaakt door de Palestijnse Nederlander Ismail Ziada die een groot deel van zijn familie verloor door een Israëlisch bombardement in juli 2014. Hij houdt Gantz en luchtmachtgeneraal Amir Eshel daarvoor verantwoordelijk. Omdat Israël de zaak niet wil behandelen is Ziada in Nederland naar de rechter gestapt.

Dinsdag gaat Israël voor de tweede keer dit jaar naar de stembus. In april waren er verkiezingen maar het lukte winnaar Netanyahu en zijn Likud-partij niet om een nieuwe regering te vormen die voldoende steun had in de 120 zetels tellende Knesset. Ook nu is de verwachting dat de politieke impasse blijft voortbestaan.

Netanyahu, die drie strafzaken boven het hoofd heeft hangen, regeert Israël al jaren met rechtse coalities. Met een nieuwe termijn kan hij als premier ook aanklagers van justitie op afstand houden. Veel kiezers zijn echter klaar met de groeiende invloed van ultraorthodoxen in de politiek door hun coalities met Netanyahu. Gantz heeft opgeroepen tot “een seculiere regering van nationale eenheid”. Hij heeft echter beklemtoond in geen geval een coalitie te kunnen aangaan die wordt geleid door Netanyahu.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X