Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Inbreker Pompea neergeschoten na diefstal in woning Militaire Politie

Geplaatst

op

Politie Vest Suriname

De 30-jarige inbreker Pompea,M. liep op donderdagmorgen 9 april schotverwondingen op toen een ambtenaar van de Militaire Politie en daarna de politie schoten op hem losten om hem aan te kunnen houden.

Pompea drong de woning van de militaire politieman binnen om diefstal te plegen. De woning is gelegen in de Filemonweg in het politie ressort De Nieuwe Grond. Pompea nam spullen uit de woning weg en plaatste die vervolgens in zijn auto. Op dat moment lag de militair in zijn slaapkamer in het huis te slapen. Hij werd wakker door dat zijn slaapkamerdeur geforceerd werd door Pompea. Pompea trapte de deur open en kwam oog in oog te staan met de gewapende ambtenaar.

Pompea keerde zich om en vluchtte het huis uit achterna gezeten door de militaire politieman. Pompea stapte in zijn auto en reed weg. De militair schoot op hem en raakte hem in zijn boven lichaam. Door de verwonding verloor Pompea de besturing over zijn auto waardoor die tegen een stapel hout botste en tot stilstand kwam.

Pompea stapte uit zijn auto en vluchtte te voet verder. De politie van bureau de Nieuwe Grond werd door de militair op de hoogte gesteld van het gebeurde. De politie kreeg ook meldingen van burgers binnen die aangaven dat een gewonde man over de Hariestraat rende.

In de Harieweg wilde Pompea zijn aanhouding voorkomen door geen gevolg te geven aan het bevel van de politie om niet verder te vluchtten. De politie was daardoor genoodzaakt om gericht op Pompea te schieten. Hij werd daarbij in zijn benen geraakt en kon daardoor niet verder vluchtten.

Pompea werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis om medisch behandeld te worden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij door de politie in verzekering gesteld voor inbraak. De auto waarin Pompea zich verplaatste is hangende het onderzoek in beslag genomen door de politie.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Rugie

In zijn benen. Waarom niet in zijn hoofd. Die rovers maken mensen hun leven kapot.Advertentie

Misdaad

Jongen in Suriname geraakt door jachtgeweer

Geplaatst

op

Politie Vest Suriname

In Suriname is een 19-jarige per ongeluk neergeschoten tijdens de jacht te Apetina in het Boven Suriname gebied. Uit onderzoek van de politie is bewezen dat de jongen en het slachtoffer aan het jagen waren op een kudde pingo’s. de jongen is toen bij die gelegenheid geraakt.

Volgens de doktersverklaring is de gezondheidstoestand van de jongen stabiel. Na overleg met het Openbaar ministerie is de dader heengezonden. Het jachtgeweer is in beslag genomen omdat hij geen vergunning voor de wapen heeft. – Culturu.com

Lees verder

Misdaad

38-jarige man in Suriname door levenspartner vermoord

Geplaatst

op

Autobus Slachtoffer. Foto Kps

De 38-jarige Sadath Hussain is woensdag langs de Oostwestverbinding, ter hoogte van kilometer 43 in het district Commewijne, ontdekt door buurtbewoners. Uit het voorlopige politioneel onderzoek is naar voren gekomen dat Sadath om het leven is gebracht.

Zijn ontzielde lichaam vertoonde ettelijke steekverwondingen. Er is een uitgebrande autobus in de buurt van het lijk aangetroffen. De autobus werd bestuurd door het slachtoffer. Op grond van feiten en omstandigheden bestaat het vermoeden dat de levenspartner van Hussain hem om het leven heeft gebracht. Die man moet de Cubaanse nationaliteit bezitten. Hij wordt opgespoord door de politie.

Het ontzielde lichaam van Hussain is in opdracht van het Openbaar Ministerie in beslag genomen door de politie. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het onderzoek in deze strafzaak, meldt de Public Relations van de politie.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen