Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

In moordzaak kapitein Surinaams dorp Matta: Zes tieners aangehouden

Geplaatst

op

Michel Karwafodi1

De politie in Suriname heeft zes jongens tussen dertien en achttien jaar in verzekering gesteld in verband met de moordzaak van de 67-jarige Michel Karwafodi, kapitein van het inheemse dorp Matta. Een groot deel van ze blijkt directe familie van het slachtoffer te zijn. Karwafodi werd donderdagmiddag dood aangetroffen in zijn woning. Karwafodi was ondervoorzitter van de Organisatie van Samenwerkende Inheemse dorpen in Para/Wanica (Osip).

De jongens zouden zondagochtend door hun ouders flink aan de tand zijn gevoeld. Daarbij gaven ze te kennen het misdrijf te hebben gepleegd. De ouders schakelden vervolgens de politie in die de jongens aanhield.

Tijdens hun voorgeleiding hebben de jonge verdachten tegenover de politie een volmondige bekentenis afgelegd, waarop ze in verzekering werden gesteld. De jongens hebben een onbekend geldbedrag buitgemaakt.

De kapitein hadden ze aan zijn bed vastgebonden. Het ontzielde lichaam, dat ze na hun daad met een laken hadden afgedekt, toonde tekenen van misdrijf. Aan de achterzijde van de woning waren er shutters weggehaald.

Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mceeder-landvreugd
maandag 17 augustus 2020 00:48

Opsluiten die misdadigers met het lijk en laat hun ouders cassavebrood voor ze brengen en de politie geeft ze water erbij .Dr moeten voelen hoe het is on met honger naar bed gaan en Las je iemand zonder geweten vermoord.

Zwartje
maandag 17 augustus 2020 07:08

Opsluiten en de sleutel weggooien. Levenslang!!!! Wanneer voert SU de doodstraf weer in of is het nog steeds van kracht? Als deze jongens weer vrijkomen zullen ze weer roven en moorden. Weg ermee.

Ma joosje
maandag 17 augustus 2020 07:30

De doodstraf is nooit afgeschaft in Suriname. Gewoon weer uitspreken. Het moet ophouden met die rovers. Die mensen hebben nu verdriet de persoon die die dood is heeft angst en pijn gehad voor hij stierf. Suriname doe er wat aan. Toeristen willen hierdoor niet naar Suriname als ze dit steeds lezen over rovers die ook moorden. Suriname geef de burgers het recht zich te verdedigen met een wapen in huis. Soet ding rovers die je huis betreden.

Sammy
maandag 17 augustus 2020 11:15

Nu de relatie tussen Suriname en Frans Guyana beter zal worden moet Suri Duivelseiland vd fransen voor 10 jaar leasen en alle criminelen daar naar toe brengen . Geloof mij binnen 10 jaar zal er niet meer gestolen en gemoord worden in SurinameAdvertentie

Misdaad

Man schiet dochters vriend per ongeluk dood (update)

Geplaatst

op

Politie Suriname Auto

Bisoendew S. (61) is op zaterdag 12 september aangehouden en in verzekering gesteld op verdenking van zware mishandeling met voorbedachte rade met de dood als gevolg.

In de vroege ochtend van zaterdag 12 september heeft Bisoendew met zijn jachtgeweer op de 17-jarige Pawan Rampedarath geschoten. Dit incident vond plaats op het woonadres van Bisoendew. Rampedarath is in de buikstreek geraakt en is ter plaatse overleden.

Bisoendew heeft verklaard dat hij iemand dichtbij een raam van zijn woning zag staan en dacht dat die persoon een inbreker was. Hij heeft toen met zijn jachtgeweer gericht op de persoon geschoten.

Het slachtoffer had hoogstwaarschijnlijk een liefdesrelatie met de dochter van Bisoendew en ging vermoedelijk ter plaatse om zijn geliefde te zien. In het belang van het onderzoek is het jachtgeweer in beslag genomen.

De politie van het bureau Houttuin heeft deze zaak, voor verder onderzoek, overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Lichaam Maduro gevonden in water,twee aanhoudingen

Geplaatst

op

Img 1749975eca30 1

Dinsdag 15 september heeft de recherche twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar de dood van Gregori Lindomar Maduro. Zijn lichaam werd dinsdag 7 april in Haarlem gevonden in het water van de Mooie Nel.

De twee aangehouden mannen, een 33-jarige man uit IJmuiden en een 33-jarige man uit Haarlem, worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Gregori Maduro. Beiden zijn ingesloten en zitten in beperkingen. In verband met deze beperkingen verstrekt de politie op dit moment geen nadere informatie. De recherche zet het onderzoek voort.

 

Bron : Politie/Culturu.com

 

Lees verder

Meest gelezen