Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Hogeschool docent Bertus “Bert” S. ingesloten voor verduistering

Geplaatst

op

Handboeien

De politie van het bureau Munder heeft op woensdag 30 september de 73-jarige Bertus S. alias ‘Bert’ aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie ingesloten. De verdachte Bertus is docent geweest op zeker twee particuliere hogescholen in Suriname.
De leidinggevende van de eerste hogeschool deed aangifte tegen Bertus nadat zij erachter kwam dat hij handelingen pleegde die niet door de beugel konden.

Nadat deze leidinggevende de samenwerking met Bertus opzegde begon hij haar via de sociale media te bekladden. Deze mevrouw deed vervolgens aangifte tegen Bertus van smaad en laster.
De leidinggevende van de tweede hogeschool deed ook aangifte tegen Bertus S. maar dan voor verduistering. Bertus moet onder andere studiegeld verduisterd hebben. Uit het voorlopige  politie onderzoek is gebleken dat Bertus studiegeld heeft laten storten op een andere bankrekening dan die van de hogeschool. Sommige studenten hebben betaald ter afronding van hun studie  of ter verkrijging van hun diploma. Omdat de verdachte Bertus bepaalde laakbare handelingen heeft gepleegd  kunnen de studenten hun  diploma’s niet  ontvangen.

 

Bron: KPS

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Silvie
vrijdag 9 oktober 2020 14:22

Wat een geklets.
Men weet wie het geld heeft verduisterd. De studenten hebben een stortingsbewijs ontvangen.
Laat ze gewoon afstuderen. Het verduisterde geld is het probleem van de school. Niet van de studenten.

Papa Sranan
vrijdag 9 oktober 2020 18:55

Volgens mij is dit een oud bericht en is de man ondertusssen vrijgekomen.
Is hij soms opnieuw aangehouden?

Benny
donderdag 15 oktober 2020 19:06

Ha ha, als het zo doorgaat zijn er nog maar een paar mensen in ons land die niet in de gevangenis zitten.
De rest zit vast of ze zijn op de vlucht of ze worden gezocht.Advertentie

Misdaad

Verdachte van online molest aangehouden

Geplaatst

op

Smart (3)

Een mevrouw had sinds de maand juli 2020 aangifte  gedaan bij de politie van Meerzorg nadat zij meerdere malen sexueel getinte  berichten en beeldmateriaal toe gestuurd  kreeg van een onbekend nummer. Het onderzoeksgeval werd overgedragen aan de recherche van regio Oost.

Na  speurwerk van de recherche kwam aan het licht dat het mobiele nummer de 22-jarige Serano R toebehoorde.  De verdachte bleek in het district Coronie te wonen en werd op zaterdag 17 oktober opgespoord en aangehouden. De verdachte heeft  toegegeven de berichten en beelden te hebben gestuurd naar de aangeefster.

Hij verklaarde verder  willekeurige nummers in zijn telefoon te plaatsen. Als bij het bekijken van de profiel foto bleek dat het nummer van een vrouwspersoon was,  startte hij zijn handelingen. De moeder van de verdachte verklaarde dat haar zoon onder begeleiding is van een psychiater. Serano R. is na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. –  culturu.com

 
Lees verder

Misdaad

Bedreiger presidentiële familie opgepakt

Geplaatst

op

Chan Meliss

De 38-jarige man  Viren Ajaykumar G. met de facebook account van waaruit  het Staatshoofd en echtgenote beledigd en bedreigd werden op facebook, is vandaag door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden. 

De verdachte beweert dat hij niet de persoon is die de bedreigende en beledigende teksten verspreidt heeft via zijn Facebook account en dat die volgens zijn zeggen gehacked is.

Volgens een bron gaat achter de schuilnaam en/of facebook account van Viren Ajaykumar G. een persoon met de naam Ramdien schuil.

Hangende het onderzoek is Viren Ajaykumar G. na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld door de politie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen