Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Het lichaam van de vermiste Jesaja Dollart gevonden

Geplaatst

op

door

Het lichaam dat in de Mauritskade in Amsterdam is aangetroffen blijkt van de vermiste Jesaja Dollart te zijn. Hij was sinds 17 januari vermist. Zijn lichaam werd vrijdag gevonden. Na onderzoek blijkt het dus om de 23-jarige Jesaja te gaan. Hoe hij in het water terecht is gekomen en wat de oorzaak is van zijn dood is niet bekend. De politie doet onderzoek.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Frank

sari sari tori.
moge zijn ziel in vrede rusten.Advertentie

Misdaad

In speeltuin gedode man is 32-jarige Assenaar

Geplaatst

op

door

De man die zaterdag door geweld om het leven kwam in een speeltuin in de wijk Peelo in Assen, is een 32-jarige man uit Assen. De vijf mannen die wegens het incident zijn aangehouden, zitten nog vast. Het gaat om mannen van 27, 36, 38, 46 en 54, allen ook afkomstig uit de Drentse hoofdstad.

De man zou zich ongepast hebben gedragen richting een meisje in de speeltuin, waarop een aantal mensen op hem zou zijn afgegaan. Toen is een schermutseling ontstaan, waardoor de 32-jarige man uit Assen kwam te overlijden.

Toen de politie aankwam op de plek is nog geprobeerd de man te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. De politie heeft veel mensen in de wijk gesproken. Het onderzoek richt zich op twee onderwerpen: het overlijden van het slachtoffer en een mogelijk zedengerelateerd delict.

Lees verder

Misdaad

Opnieuw journalist gedood in Mexico

Geplaatst

op

door

In de gemeente Tejupilco op zo’n 122 kilometer van Mexico-Stad is gisteren het lichaam van een journalist aangetroffen. De autoriteiten delen mee dat het slachtoffer steekwonden vertoonde. Volgens belangenorganisatie Reporters Zonder Grenzen gaat het om de 42-jarige Nevith Condes Jaramillo.

Condes runde de lokale nieuwswebsite El Observatorio del Sur in de centrale staat Mexico. Hij had verhalen gepubliceerd die leidden tot spanningen met de lokale overheid. In november en in juni kreeg hij doodsbedreigingen, vertelt een woordvoerster van Reporters Zonder Grenzen, verwijzend naar informatie van collega’s van de vermoorde journalist. Volgens de organisatie is Mexico het meest gevaarlijke land voor journalisten in het westelijk halfrond.

De officiële doodsoorzaak wordt nog onderzocht, bevestigt de openbare aanklager. Als bewezen wordt dat Condes vermoord werd, zou hij de tiende journalist zijn die dit jaar in Mexico om het leven gebracht werd. Dat is nu al meer dan de negen journalisten die in 2018 vermoord werden, zegt Article 19, een belangenorganisatie die zich inzet voor vrije meningsuiting. Eerder deze maand werden in één week tijd drie journalisten vermoord.

Sinds 2000 zijn in Mexico ongeveer honderd journalisten vermoord.

Lees verder

Meest gelezen

X