Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Grote geldbedragen gestolen bij roofoverval

Geplaatst

op

Op de vroege zondagochtend heeft er een roofoverval plaatsgevonden in een handelszaak aan de Kwattaweg in Paramaribo. Bij deze roofoverval hebben de daders grote bedragen in verschillende valuta gestolen.

De roofoverval is door vijf man gepleegd op zondagochtend 10 oktober. De daders hebben rond 2:30 uur eerst de bewaker overvallen. De bewaker, die achter het bedrijf woont, werd rond die tijd namelijk wakker van geluiden en ging kijken. Daar liep hij tegen twee mannen aan die hun gezicht hadden bedekt. Zij hebben de bewaker over het terrein gesleept naar het achterterrein. Daar heeft één van de daders drie andere compagnons opgebeld. Vervolgens is de bewaker vastgebonden en tussen voertuigen achter gelaten.
De daders zagen nu hun kans schoon om de zaak binnen te dringen via een raam. Op bewakingsbeelden is te zien dat zij bijna twee uur door het pand op zoek gaan naar geld. Dat is ze ook gelukt want de buit die zij hebben meegenomen is fors. Zo hebben ze tien duizend euro, twintig duizend US Dollar en vierentwintig duizend Surinaamse Dollar mee kunnen nemen. De bewaker kon zelfstandig uit zijn benarde positie komen en heeft toen hulp gezocht. De daders zijn vertrokken in een gereedstaande auto maar hebben wel sporen achtergelaten. In het pand zijn namelijk een keukenmes en een ijzeren staaf gevonden. Deze zijn meegenomen voor onderzoek.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misdaad

14-jarige voor zesde keer de bak in

Geplaatst

op

By

Bron: starnews

De politie heeft een 14-jarige jongen al voor de zesde keer aangehouden en opgesloten voor strafbare feiten.

De tiener heeft vrijdag samen met een 16-jarige jongen een bromfiets gestolen voor een warenhuis aan de Coesewijnestraat. Dit meldt de politie Public Relations.

Dezelfde dag zijn deze jeugdigen in beeld gebracht als de bromfietsdieven. De politie van bureau Flora heeft hen aangehouden. De eigenaar heeft zijn bromfiets teruggekregen.

Zij zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Vanwege hun leeftijd zijn deze jongens opgesloten in het Jeugdcellenhuis.

Lees verder

Misdaad

Grenspolitie Juan David Ortiz moordt en kidnapt vrouwen

Geplaatst

op

By

David Ortiz, een supervisor van de grenspolitie, is ervan beschuldigd vier vrouwen te hebben vermoord, waaronder één transgender vrouw, en een vijfde vrouw te kidnappen, die ontsnapt is.

Een agent van de Amerikaanse grenspolitie is beschuldigd van een bijna twee weken durende ‘seriemoordenaarspoging’ die zaterdag werd beëindigd nadat hij hem was gearresteerd in verband met de dood van vier vrouwen en de ontvoering van een vijfde vrouw . Webb County Districtsadvocaat Isidro Alaniz vertelde de Texas Tribune dat Juan David Ortiz, een inlichtingenofficier vluchtte van staatssoldaten nadat de vijfde vrouw was ontsnapt en de politie had gealarmeerd. Ambtenaren vonden hem verstopt in een vrachtwagen in de buurt van een tankstation bij een hotel in Laredo en arresteerden hem zonder incidenten.

“De vijfde vrouw ging vrijwillig met hem mee en toen ze bij hem was, begon het te gevaarlijk voor haar te worden en toen probeerde ze te ontsnappen. Bij een benzinestation liep ze een soldaat tegen het lijf ,” zei Alaniz. “Naar onze mening is hij de enige persoon die verantwoordelijk is voor deze gruwelijke serie moordpartijen.”

Alaniz zei dat Ortiz vier vrouwen heeft gedood sinds 3 september, inclusief een transgendervrouw. Twee van hen waren Amerikaanse burgers; de nationaliteiten van de andere slachtoffers zijn onbekend. Allemaal waren ze sekswerkers, zei hij.

De moorden vonden plaats buiten de diensttijden van Ortiz en in zijn eigen voertuig, een witte vierdeurs Dodge-truck. Documenten die door het districtsbureau van het district Webb aan de Texas Tribune verstrekt en ze beschrijven de dramatische ontsnapping van de vrouw die mogelijk een vijfde moordslachtoffer had kunnen zijn.

Ortiz zal worden belast  aangeklaagd met ontvoering en moord. “Het is super tragisch,” zei Alaniz. “Het is geen weerspiegeling van Border Patrol, ze doen het uitstekend als ze onze grenzen beschermen, ze zijn super professioneel en het werk dat ze doen is belangrijk.”

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |