Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Grote geldbedragen gestolen bij roofoverval

Geplaatst

op

door

Op de vroege zondagochtend heeft er een roofoverval plaatsgevonden in een handelszaak aan de Kwattaweg in Paramaribo. Bij deze roofoverval hebben de daders grote bedragen in verschillende valuta gestolen.

De roofoverval is door vijf man gepleegd op zondagochtend 10 oktober. De daders hebben rond 2:30 uur eerst de bewaker overvallen. De bewaker, die achter het bedrijf woont, werd rond die tijd namelijk wakker van geluiden en ging kijken. Daar liep hij tegen twee mannen aan die hun gezicht hadden bedekt. Zij hebben de bewaker over het terrein gesleept naar het achterterrein. Daar heeft één van de daders drie andere compagnons opgebeld. Vervolgens is de bewaker vastgebonden en tussen voertuigen achter gelaten.
De daders zagen nu hun kans schoon om de zaak binnen te dringen via een raam. Op bewakingsbeelden is te zien dat zij bijna twee uur door het pand op zoek gaan naar geld. Dat is ze ook gelukt want de buit die zij hebben meegenomen is fors. Zo hebben ze tien duizend euro, twintig duizend US Dollar en vierentwintig duizend Surinaamse Dollar mee kunnen nemen. De bewaker kon zelfstandig uit zijn benarde positie komen en heeft toen hulp gezocht. De daders zijn vertrokken in een gereedstaande auto maar hebben wel sporen achtergelaten. In het pand zijn namelijk een keukenmes en een ijzeren staaf gevonden. Deze zijn meegenomen voor onderzoek.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

47-jarige man misbruikt jongen met geestelijke beperking

Geplaatst

op

door

De politie van Santo Dorp heeft de 47-jarige Ricky N. aangehouden op verdenking van gemeenschap met een minderjarige jongen. Het slachtoffer heeft een geestelijke beperking. De aangeefster R.A heeft aangifte gedaan, nadat zij van een getuige te horen heeft gekregen dat haar jongere broer door de verdachte is verkracht. Bij de politie heeft het slachtoffer wat zijn oudere zus heeft verklaard bevestigd. Uit voorlopig onderzoek van de politie blijkt dat de man op hetzelfde erf als het slachtoffer woonachtig is. Hij zou de jongen met een bordje eten in zijn woning hebben gelokt, om daarna de ontuchtige handelingen te plegen. Ricky N. heeft het feit toegegeven. Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.  

Lees verder

Misdaad

Dronken man (34) gooit hond van derde etage van een gebouw en krijgt gevangenisstraf

Geplaatst

op

door

Een rechtbank in de Zuid-Franse stad Montpellier heeft een man veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf waarvan een voorwaardelijk, omdat hij een hond van de derde etage van een gebouw had gegooid. De 34-jarige man toonde tijdens het proces geen spijt of berouw.

Ik had veel gedronken en de dag voordien had ik ook veel cocaïne genomen. Ik kan me er niets meer van herinneren”, zo probeerde hij zichzelf te verdedigen in de rechtbank. De rechter toonde echter geen genade. “Deze meneer lijkt me heel gevaarlijk”, zei hij. “Als dit al kan gebeuren wanneer hij onder invloed is, wie kan me dan zeggen dat hij zijn zoontje niet van het balkon zou kunnen gooien?” De man heeft een vierjarig kind waar hij echter geen voogdij over heeft.

Naast de gevangenisstraf heeft de rechter bepaald dat de man nooit meer een huisdier mag bezitten. De dierenbescherming, die zich over de mishandelde Mechelse herder ontfermt, is blij met het vonnis, meldden Franse media.

Lees verder

Meest gelezen

X