Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Grote geldbedragen gestolen bij roofoverval

Geplaatst

op

Op de vroege zondagochtend heeft er een roofoverval plaatsgevonden in een handelszaak aan de Kwattaweg in Paramaribo. Bij deze roofoverval hebben de daders grote bedragen in verschillende valuta gestolen.

De roofoverval is door vijf man gepleegd op zondagochtend 10 oktober. De daders hebben rond 2:30 uur eerst de bewaker overvallen. De bewaker, die achter het bedrijf woont, werd rond die tijd namelijk wakker van geluiden en ging kijken. Daar liep hij tegen twee mannen aan die hun gezicht hadden bedekt. Zij hebben de bewaker over het terrein gesleept naar het achterterrein. Daar heeft één van de daders drie andere compagnons opgebeld. Vervolgens is de bewaker vastgebonden en tussen voertuigen achter gelaten.
De daders zagen nu hun kans schoon om de zaak binnen te dringen via een raam. Op bewakingsbeelden is te zien dat zij bijna twee uur door het pand op zoek gaan naar geld. Dat is ze ook gelukt want de buit die zij hebben meegenomen is fors. Zo hebben ze tien duizend euro, twintig duizend US Dollar en vierentwintig duizend Surinaamse Dollar mee kunnen nemen. De bewaker kon zelfstandig uit zijn benarde positie komen en heeft toen hulp gezocht. De daders zijn vertrokken in een gereedstaande auto maar hebben wel sporen achtergelaten. In het pand zijn namelijk een keukenmes en een ijzeren staaf gevonden. Deze zijn meegenomen voor onderzoek.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misdaad

Verdacht voorwerp aangetroffen centrum Purmerend

Geplaatst

op

Op de Achterdijk in Purmerend is zaterdag een verdacht voorwerp aangetroffen. De politie heeft uit voorzorg de omgeving afgezet. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie EOD is onderweg om het voorwerp te onderzoeken. Volgens lokale media is het een handgranaat die voor een coffeeshop is neergelegd.

ANP

Lees verder

Misdaad

Vrouw gewond bij steekpartij Delft

Geplaatst

op

Op de Papsouwselaan in Delft is zaterdagochtend een 49-jarige vrouw gewond geraakt bij een steekpartij. Er zijn twee mannen aangehouden. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht. Wat er precies is voorgevallen is nog niets bekend. ‘We roepen getuigen in ieder geval op om zich bij ons te melden’, laat een woordvoerder van de politie weten.

Lees verder

Meest gelezen