Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Grote antiterreuractie in noorden Duitsland

Geplaatst

op

door

Speciale eenheden van de Duitse politie hebben woensdagochtend in drie deelstaten invallen gedaan tijdens een grote antiterreuractie. De eenheden vielen binnen op zeker zestien plaatsen in Hamburg, Schleswig-Holstein en Mecklenburg-Vorpommern in het noorden van Duitsland. Dat maakte justitie in Duitsland bekend.

De actie was gericht tegen elf verdachten die terreurbewegingen in Syrië zouden ondersteunen, mogelijk Islamitische Staat. Het gaat om tien mannen en een vrouw, voornamelijk van Syrische afkomst. De verdachten zouden tussen december vorig jaar en afgelopen juli grote bedragen hebben overgemaakt en daarvoor provisie hebben ontvangen.

Twee verdachten zijn gearresteerd. Het gaat om Syriërs van 34 en 37 jaar. Bij de invallen werden onder andere grote sommen contant geld in beslag genomen. De herkomst van het geld is niet duidelijk.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Twee mannen aangehouden voor beroving pizza leverancier

Geplaatst

op

door

De 23-jarige gekwalificeerde diefstal verdachte Nicholaas D., is op zijn woonadres aangehouden door leden van RBTP en overgedragen aan de politie van het bureau Geyersvlijt. Samen met een andere man heeft hij een pizza leverancier beroofd van zijn bromfiets, mobiele telefoon, een portemonnee met geld en een aantal pizza’s.

Het duo heeft de pizza leverancier onder schot gehouden met een vuistvuurwapen. Toen de leden van RBTP op het woonadres van Nicholaas aankwamen, was hij één van de pizza’s aan het eten. Behalve de pizza zijn ook de andere spullen die van de pizza leverancier waren gestolen teruggevonden en in beslag genomen. Nicholaas is in verzekering gesteld. Zijn kompaan heeft zich bij de politie aangemeld en is na overleg met het Openbaar Ministerie opgesloten.

Lees verder

Misdaad

Vrouw in haar woning vermoord

Geplaatst

op

door

Bibi Fareeda Nisha Hakim (64), die in Guyana is geboren, is donderdagavond dood aangetroffen in haar woning aan de Swastikasweg te Kwatta. De afdeling Public Relations van de politie meldt, dat zij hoogstwaarschijnlijk om het leven is gebracht omdat haar lichaam duidelijk sporen van geweld vertoont. De woning is overhoop gehaald.

Het ontzielde lichaam van de vrouw, is in opdracht van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. Een kleinzoon van de overledene heeft het lijk in de woning aangetroffen. De vrouw woonde samen met haar man, zoon en kleinzoon op het adres.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X