Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Grenspolitie Juan David Ortiz moordt en kidnapt vrouwen

Geplaatst

op

David Ortiz, een supervisor van de grenspolitie, is ervan beschuldigd vier vrouwen te hebben vermoord, waaronder één transgender vrouw, en een vijfde vrouw te kidnappen, die ontsnapt is.

Een agent van de Amerikaanse grenspolitie is beschuldigd van een bijna twee weken durende ‘seriemoordenaarspoging’ die zaterdag werd beëindigd nadat hij hem was gearresteerd in verband met de dood van vier vrouwen en de ontvoering van een vijfde vrouw . Webb County Districtsadvocaat Isidro Alaniz vertelde de Texas Tribune dat Juan David Ortiz, een inlichtingenofficier vluchtte van staatssoldaten nadat de vijfde vrouw was ontsnapt en de politie had gealarmeerd. Ambtenaren vonden hem verstopt in een vrachtwagen in de buurt van een tankstation bij een hotel in Laredo en arresteerden hem zonder incidenten.

“De vijfde vrouw ging vrijwillig met hem mee en toen ze bij hem was, begon het te gevaarlijk voor haar te worden en toen probeerde ze te ontsnappen. Bij een benzinestation liep ze een soldaat tegen het lijf ,” zei Alaniz. “Naar onze mening is hij de enige persoon die verantwoordelijk is voor deze gruwelijke serie moordpartijen.”

Alaniz zei dat Ortiz vier vrouwen heeft gedood sinds 3 september, inclusief een transgendervrouw. Twee van hen waren Amerikaanse burgers; de nationaliteiten van de andere slachtoffers zijn onbekend. Allemaal waren ze sekswerkers, zei hij.

De moorden vonden plaats buiten de diensttijden van Ortiz en in zijn eigen voertuig, een witte vierdeurs Dodge-truck. Documenten die door het districtsbureau van het district Webb aan de Texas Tribune verstrekt en ze beschrijven de dramatische ontsnapping van de vrouw die mogelijk een vijfde moordslachtoffer had kunnen zijn.

Ortiz zal worden belast  aangeklaagd met ontvoering en moord. “Het is super tragisch,” zei Alaniz. “Het is geen weerspiegeling van Border Patrol, ze doen het uitstekend als ze onze grenzen beschermen, ze zijn super professioneel en het werk dat ze doen is belangrijk.”

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misdaad

14-jarige voor zesde keer de bak in

Geplaatst

op

By

Bron: starnews

De politie heeft een 14-jarige jongen al voor de zesde keer aangehouden en opgesloten voor strafbare feiten.

De tiener heeft vrijdag samen met een 16-jarige jongen een bromfiets gestolen voor een warenhuis aan de Coesewijnestraat. Dit meldt de politie Public Relations.

Dezelfde dag zijn deze jeugdigen in beeld gebracht als de bromfietsdieven. De politie van bureau Flora heeft hen aangehouden. De eigenaar heeft zijn bromfiets teruggekregen.

Zij zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Vanwege hun leeftijd zijn deze jongens opgesloten in het Jeugdcellenhuis.

Lees verder

Misdaad

Hoe Jos Brech 20 jaar uit handen van de politie kon blijven

Geplaatst

op

By

Jos Brech is 26 augustus opgepakt en wordt verdacht van de betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen in 1998. Jos staat in 1998 al in het dossier Nicky Verstappen, dus hoe is hij 20 jaar onopgemerkt gebleven voor de politie?

Jos Brech uit Simpelveld, dan 35 jaar wordt in 1998 een dag na de moord staande gehouden door de marechaussee. Hij fietst op dat moment langs het plaats-delict en wordt daarom in het dossier opgenomen als passant.

Op dat moment heeft hij al een zedenverleden. In 1985 pleegde hij namelijk ontucht met 2 tienjarige jongens. Zij namen deel aan een speurtocht in Wijnandsrade. Het OM besloot hem een proeftijd van 2 jaar op te leggen. Uiteindelijk is de zaak geseponeerd, wat er op zou wijzen dat hij tijdens de proeftijd niet opnieuw de fout is ingegaan. In een getuigenverhoor in 2001 erkende hij behandeld te zijn voor pedofilie voor deze zedenzaak. Het roept de vraag op hoe hier niet de alarmbellen begonnen te rinkelen. Hij werkte bijvoorbeeld jaren eerder al bij de Polish Scouting and Guiding Association in Polen.

Het bleek dat de politie van een grote hoeveelheid zedendelinquenten getipt was bij de zaak, waardoor Jos Brech hen waarschijnlijk door de vingers is geglipt.

In augustus 2018 komt Jos opnieuw in beeld 20 jaar na de moord op Nicky Verstappen. Hij is 1 van de 1500 mannen, die begin 2018 werd opgeroepen voor een verder DNA verwantschapsonderzoek. Dit onderzoek is een ultieme poging om de zaak op te lossen. Op dat moment verdwijnt elk spoor van Jos, waarna de politie het internationaal publiek om hulp vraagt. Er komen 1500 tips binnen met 1 gouden tip, die leidt tot de arrestatie van Jos in Barcelona, Spanje op 26 augustus. Volgens de verslaggever sliep hij in een kleine tent en werd hij in een open veld opgepakt. De tip die de politie in Spanje naar Jos heeft geleid, kwam van een 46-jarige Nederlander die een foto van de verdachte in de zaak- Nicky Verstappen in de media had gezien.

Met alleen een DNA-match op basis van sporen, die op kleding van Nicky Verstappen zijn gevonden is de strafrechtelijke zaak tegen Jos alles behalve opgelost. De DNA-match bewijst volgens Peter van Koppen, hoogleraar rechtspsychologie, dat het DNA dat op de plaats delict gevonden is, van de verdachte is. Het geeft geen antwoord op de vraag of de verdachte ook daadwerkelijk de dader is.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |