Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Geen celstraf, maar tbs met dwangverpleging voor Malek F

Geplaatst

op

door

Malek F., de man die op 5 mei vorig jaar in Den Haag drie willekeurige mensen op straat met een mes levensgevaarlijk verwondde, is volledig ontoerekeningsvatbaar. De daden kunnen hem dus niet aangerekend worden en daarom krijgt hij geen celstraf maar tbs opgelegd voor onbepaalde tijd.

De rechtbank oordeelde vandaag dat de 32-jarige Syriër volledig onder invloed was van zijn psychose en daarom ontslagen moet worden van rechtsvervolging. Hij handelde niet uit een terroristisch oogmerk, het Openbaar Ministerie verdacht hem daar wel van. Volgens de rechtbank was de 32-jarige Syriër echter niet van plan ‘de Nederlandse bevolking bewust vrees aan te jagen’.

F. stak op Bevrijdingsdag vorig jaar drie willekeurige mannen neer. Hij ging ervan uit dat de politie hem dood zou schieten bij zijn aanhouding. De man had last van wanen, hij dacht dat ‘duivelsaanbidders’ hem achtervolgden.

De rechtbank oordeelde daarom dat F. volledig onder invloed was van zijn psychose en dus ontslagen moet worden van rechtsvervolging. Er was een gevangenisstraf van vijftien jaar en tbs met dwangverpleging geëist.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Politie vordert 14 rijbewijzen in

Geplaatst

op

door

De Motor Surveillance Dienst (MSD) heeft in de week 11 tot en met 17 augustus tijdens reguliere werkzaamheden verschillende overtredingen geconstateerd onder automobilisten en andere verkeersdeelnemers. Automobilisten leren het niet af en blijven hun gaspedaal te diep indrukken. De politie is daarom genoodzaakt geweest om het rijbewijs van 14 personen in te vorderen. De meest voorkomende overtredingen waarvoor er ook boetes zijn opgelegd waren rijden zonder veiligheidsgordel (31), rij- of voertuig niet gekeurd of herkeurd (13), rijden zonder een geldig rijbewijs (3), rijden op zodanige wijze (5) en handmatig telefoneren (6). De politie doet een beroep op weggebruikers om zich te houden aan de verkeersregels.

Lees verder

Misdaad

Twee jaar cel in hoger beroep voor aanval op agenten

Geplaatst

op

door

Voor een aanval met een mes op twee agenten, is een 47-jarige Irakees in hoger beroep veroordeeld tot twee jaar cel.

De rechtbank in Groningen legde de man vorig jaar nog drie jaar gevangenisstraf op.

De aanval op 30 mei 2018 werd pas gestopt toen één van de agenten de man in de voet schoot. Die zakte vervolgens op straat ineen en riep ‘Shoot me, shoot me!’

De agenten werden vorig jaar opgeroepen naar een opvangcentrum aan de Helsinkistraat in Stad. Daar liep een man met bebloed bovenlijf rond, roepend dat hij zichzelf wilde doden.

De man rende de agenten met een mes in de hand tegemoet. De agenten riepen dat hij het mes moest laten vallen, maar de man rende door. Na een waarschuwingsschot richtte de agent zijn wapen op de benen van de man.

De man kampt met diverse stoornissen en had die avond bovendien alcohol gedronken. Hij was in verminderde mate toerekeningsvatbaar.

De Irakees moet bovendien aan beide agenten 975 euro schadevergoeding betalen.

Lees verder

Meest gelezen

X