Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Facebook” vriendin oplichtingszaak krijgt staartje: nog vier personen doen aangifte

Geplaatst

op

Twitter 292994 1280

In de oplichtingszaak waarbij de 23-jarige Faazil I. via sociale media contact maakte met mannen en  zich voordeed als een jonge vrouw die  in de Verenigde Staten van Amerika studeerde en geld van hun aftroggelde, hebben nog vier personen aangifte gedaan. De 22-jarige Navina A. hielp de verdachte Faazil ook bij deze bedrieglijke benadeling van deze vier aangevers.

Het tweetal heeft in de maanden januari en februari van dit lopend jaar  in totaal USD 2000,-. mogen ontvangen van een benadeelde die zij via Facebook hebben opgelicht.  Een deel van de buit gaf hij aan zijn medeplichtige Navina, A. Nadat een benadeelde aangifte deed, werd Faazil en zijn medeplichtige Navina door de politie van het bureau Henar in Nickerie aangehouden en in verzekering gesteld.

Inmiddels hebben nog vier personen aangifte tegen Faazil en Navina gedaan. Die vier aangevers zijn nagenoeg op dezelfde wijze opgelicht als de eerste aangever.

Na de eerste aangifte was Navina, in opdracht van het Openbaar Ministerie in vrijheid gesteld, nadat zij de eerste benadeelde een bepaald bedrag terug betaald had. Na haar invrijheidstelling deden de vier andere personen hun aangifte van oplichting. Navina is na overleg met het Openbaar Ministerie weer door de politie in verzekering gesteld. Faazil zit sedert de eerste aangifte achter slot en grendel.

Bron: KPS

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Misdaad

KPS: twee criminelen aangehouden aan de Sierpalmstraat

Geplaatst

op

Politie 640x362

De 30-jarige Giovanni Y. en de 36-jarige Stefano N. zijn aangehouden door de politie en wel kort nadat zij een man beroofd hadden van zijn gouden halsketting.

De politie van het bureau Uitvlugt kreeg melding van een beroving gepleegd in de Sierpalmstraat. Twee criminelen hadden een man beroofd van zijn gouden halsketting waarna zij in een auto stapten en weg reden. Voorts dat de benadeelde de straatrovers achterna was gegaan in zijn voertuig.

Tijdens de achtervolging kwam de benadeelde een surveillance eenheid in een pro wagen tegen en vertelde de politieambtenaren wat er gaande was. De pro wagen bemanning reageerde op wat er gaande was en zette de achtervolging ook in.

De vluchtende criminelen reden op een bepaald moment een doodlopende weg in en konden worden aangehouden. In hun voertuig is aangetroffen en in beslag genomen een jachtgeweer met ingekorte loop compleet met patronen en een mes. De gestolen halsketting is terug gevonden en is inmiddels afgestaan aan de rechtmatige eigenaar.
De vluchtauto van de criminelen is ook in beslag genomen. Deze auto is voorzien van een valse kentekenplaat. Zowel Giovanni als Stefano zijn bekenden van de politie en van de justitie. Giovanni is op vrijdag 17 juli van dit jaar op vrije voeten gesteld. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is dit rovers duo door de politie van Uitvlugt in verzekering gesteld.

Bron: KPS

Lees verder

Misdaad

Surinaamse politie: vrouw steekt man neer

Geplaatst

op

Politie 640x362

Een man is neergestoken door de 22-jarige Mitanie V. Het slachtoffer raakte daarbij zwaar gewond.

De politie van het bureau Uitvlugt kreeg op zaterdag morgen, omstreeks kwart voor zeven, de melding dat een vrouw een man had neergestoken in de Foengoestraat en dat de man zwaar gewond op de straat lag. De politie ging ter plaatse en constateerde dat de melding juist was. Per ontboden ambulance is het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis; alwaar hij ter verpleging is opgenomen. Niet lang na het steek incident is de verdachte Mitanie V. aangehouden door de politie van het bureau Uitvlugt. Dit dankzij de medewerking van een burger.

Uit het voorlopige politie onderzoek is gebleken dat de messentrekker de hele avond op stap was met het slachtoffer. In de morgenuren kregen zij een woordenwisseling met elkaar met het gevolg dat Mitanie een mes te voorschijn haalde waarmee zij de man een levensbedreigende steekverwonding toebracht in diens buikstreek. Het is de politie nog niet helemaal duidelijk wat de aanleiding tot die woordenwisseling was. Het mes is in het bezit van Mitanie aangetroffen en door de politie in beslag genomen. Zij is aangehouden. Nadere informatie volgt.

Bron: KPS

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen