Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Facebook oplichters account ontmaskerd

Geplaatst

op

Politie Suriname Auto

Door leden van Recherche Regio Midden werd  op dinsdag 20 oktober op verdenking van oplichting of medeplichtigheid aan oplichting de 28-jarige Mirelda K. aangehouden. Zij is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De 24-jarige militair Gregory M. is op donderdag 22 oktober door de Militaire Politie aangehouden en eveneens in verzekering gesteld voor oplichting of medeplichtigheid aan oplichting.

De aanhouding en in verzekering stelling van de twee  houdt verband met het politie onderzoek waarbij meerdere personen zijn opgelicht door iemand met een vals Facebook account op naam van de minister van Financiën, Armand Achaibersing. De crimineel doet zich voor alsof hij valuta verkoopt tegen een lager bedrag dan gangbaar is en biedt geldleningen aan tegen hele  gunstige voorwaarden. De personen die door de criminelen te grazen zijn genomen hebben transactiekosten betaald door geldbedragen in Surinaamse dollars te storten op de bankrekeningen van Mirelda en Gregory.

De Surinaamse dollars werden door Mirelda en Gregory omgezet in Amerikaanse dollars en overgemaakt naar het buitenland. Zij ontvingen ook  commissie  voor hun hand en spandiensten.  In de internationale oplichtingswereld worden tussenpersonen als Mirelda en Gregory  ‘money mules’  genoemd. Mirelda en Gregory zijn opgepakt en in verzekering gesteld. – culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Stefano
woensdag 28 oktober 2020 09:27

Opsluiten mensen moeten sl hard werken voor hun centen wat ze hard voor weinig hebben kunnen sparen. Tai ding bere. Broek riem is zo strak getrokken dan wollen ze de zaak oplichten. Sluit ze op oplichters bende.

Misdaad

Bijna 300 lockdownovertreders ernstig gewaarschuwd

Geplaatst

op

Lockdownovertreders Bekeurd

De politie heeft in het weekend van 20 tot 23 november, 293 lockdownovertreders in Paramaribo overgebracht naar de hal op het terrein van de Politieacademie. Het gaat om personen die de lockdownregels hebben overtreden.

Deze burgers variëerden van individuen die zich op de openbare weg bevonden tot bezoekers van bars en cafes. De opgebrachte personen mochten om vijf uur‘s morgens naar huis, kort nadat zij ernstig waren aangesproken door een hulpofficier van justitie.

De politie doet een dringend beroep op de burgerij om de COVID-19-maatregelen in acht te nemen. Laat het virus van ‘ongehoorzaamheid’ niet ervoor zorgen dat het COVID-19 als ‘de engel des doods’ steeds meer slachtoffers blijft maken binnen de Surinaamse gemeenschap.

Van 23 november tot en met 6 december geldt er een avondklok van 23:00 uur tot 05:00 uur.

Culturu.com

 

Lees verder

Misdaad

Jonge joyrider belandt op de IC

Geplaatst

op

Ambulance Suriname 1

Op dinsdag 17 november omstreeks 01.45 uur kreeg de politie van Lelydorp de melding van het Command Center, dat er aan de Indira Gandhiweg een auto over de kop was geslagen en dat er sprake was van persoonlijke ongelukken.

Aangekomen op de locatie trof de politie op het parkeerterrein van een winkelzaak een grijsgelakt voertuig aan met aanzienlijke schade. De 16- jarige mede inzittende O.J. werd zittend naast het voertuig aangetroffen. De bestuurder S.K., eveneens een jeugdige, was bekneld in het voertuig en was niet aanspreekbaar.

Het bleek dat S.K. samen met OJ, zonder toestemming van zijn oom met de auto weg was gereden, waarna hij de Indira Gandhiweg op ging vanuit de richting van Latour en reed richting Lelydorp. S.K. verloor op een gegeven moment ter hoogte van een winkelzaak de controle over het stuur van het voertuig waarbij hij van de weg raakte en tegen een hulpmast van de EBS aankwam. Hierdoor sloeg de auto over de kop en kwam tegen de winkelzaak tot stilstand.

Met behulp van de brandweer is de bestuurder S.K. uit zijn beknelling gehaald. De gewonde  jongemannen werden per ontboden ambulance naar de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo gebracht waar S.K.  in kritieke toestand ter verpleging werd opgenomen op de afdeling Intensive Care. De bijrijder O.J. mocht na medische behandeling  de SEH verlaten.

De EBS mast brak in tweeën en de materiële schade van de winkelzaak is aanzienlijk. Het onderzoek van dit verkeersongeval wordt overgedragen aan de Verkeersunit van regio Midden. – culturu.com

 

 
Lees verder

Meest gelezen