Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Eis: geldboetes voor agressie in vliegtuig

Geplaatst

op

door

Voor de rechtbank in Haarlem zijn geldboetes van 1300 tot 1800 euro geëist tegen vier verdachten, omdat zij zich volgens het Openbaar Ministerie (OM) zo agressief gedroegen tijdens een vlucht van Dubai naar Schiphol, dat de gezagvoerder zich genoodzaakt zag een noodlanding in Wenen te maken. Daar zijn zij van boord van het Transavia-vliegtuig gehaald.

Volgens het OM hebben de 23-jarige Mohamed A., de 24-jarige Maazen S., de 32-jarige Fadoua L. en de 26-jarige Nora L. tijdens de vlucht op 11 februari 2018 tegen cabinepersoneel en andere passagiers onder meer hebben geroepen: “Als ik haar op straat tegenkom, steek ik haar lek” en “Jij blanke kapitalist, ik vind je wel op Schiphol”.

Alle verdachten, uit Amsterdam, Rotterdam en Muiden, ontkennen ten stelligste en zeggen nog steeds niet te begrijpen waarom zij van boord zijn gehaald.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Europol rolt groot mensenhandelnetwerk op

Geplaatst

op

door

Europol heeft samen met de Franse en Spaanse politie een groot mensenhandelnetwerk opgerold. Bij politieacties in beide landen zijn 29 mensen opgepakt en 14 huizen doorzocht. Ook is 33.000 euro gevonden en ruim 200 kilo marihuana.

De criminelen richtten zich vooral op minderjarige illegale migranten in kampen in Spanje. Er werden ronselaars ingezet die afkomstig waren uit dezelfde landen als de vluchtelingen, om de migranten in te palmen. De jongeren in de kampen waren vaak alleen naar Europa gereisd.

De politie kwam het netwerk op het spoor na de aanhouding in Frankrijk van een bus met 22 illegale migranten. De chauffeur, een Spanjaard, werd gearresteerd. De bus kwam uit de Spaanse havenstad Almeria en had Frankrijk als eindbestemming. Meestal namen de smokkelaars ook drugs mee in verborgen ruimtes in de bussen.

Lees verder

Misdaad

Politie Amsterdam houdt 100 supporters Lille aan na ongeregeldheden

Geplaatst

op

door

Bij het metrostation Strandvliet in Amsterdam zijn vanmiddag ongeveer honderd Franse supporters aangehouden. Het gaat om aanhangers van Lille, de Franse club die het vanavond in de Johan Cruijff Arena opneemt tegen Ajax in de Champions League.

De supporters zijn opgepakt vanwege verstoring van de openbare orde, het afsteken van vuurwerk en geweldpleging. Ze zijn met autobussen weggebracht. Volgens een politiewoordvoerder ziet het ernaar uit dat ze de wedstrijd vanavond zullen missen.

Metrostation Strandvliet ligt aan de noordkant op ruim 200 meter van het stadion. De supporters zouden er onder meer op het spoor hebben gelopen, laat een woordvoerder van de vervoersbedrijf GVB weten. “Daardoor hebben we eerder vanmiddag het metroverkeer stil moeten leggen.” 

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X