Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Drie overvallers gedood door politie

Geplaatst

op

De politie van Paramaribo heeft drie overvallers van een supermarkt dodelijk geraakt met kogels. Een viertal mannen had zojuist een overval gepleegd op een supermarkt, waar ze als buit een aantal sloffen sigaretten mee hadden genomen. Na de overval kwamen zij terecht in een schotenwisseling met de politie en moesten drie van hen dit met de dood bekopen. De vierde overvaller ligt met schotwonden in het ziekenhuis.

Toen de overvallers hun daad pleegden werden zij betrapt door een buurman, hierop vluchtten zij met de buit weg. Een beveiliger achtervolgde hen vervolgens maar werd toen door de overvallers beschoten. Toen de daders het bos in wilden vluchten en de politie daar ter plaatste kwam ontstond er een vuurgevecht. Daarbij overleden drie daders ter plaatse. In een huis even verderop heeft de politie drie medeverdachten gearresteerd en de gestolen goederen terug gevonden.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Man zwaargewond na steekpartij in Groningen

Geplaatst

op

Bij een steekpartij aan de Peperstraat in Groningen is donderdagochtend een man neergestoken. Het slachtoffer raakte zwaargewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

De politie heeft na de steekpartij een man aangehouden op het Damsterdiep. “Onderzoek moet uitwijzen wat zijn betrokkenheid is geweest”, aldus de politie. De man zit vast.

ANP

Lees verder

Misdaad

´Haagse steker geheel ontoerekeningsvatbaar´

Geplaatst

op

Gedragskundigen die Malek F., de zogenoemde Haagse steker, hebben onderzocht, concluderen dat hij geheel ontoerekeningsvatbaar was toen hij op 5 mei in Den Haag op straat drie mensen neerstak. Hij moet worden behandeld in een tbs-kliniek, op een afdeling voor patiënten met psychotische stoornissen, zeggen de deskundigen. Het gevaar voor herhaling is groot.

Dat bleek woensdag op een tussentijdse zitting in de strafzaak tegen de 32-jarige F., afkomstig uit Syrië. De politie schakelde F. na de steekpartij uit door hem neer te schieten.

De grote vraag in de zaak is of F. als terrorist of als verwarde man moet worden beoordeeld. Het Openbaar Ministerie beschouwt het geweld nog steeds als een terroristische daad, ondanks de conclusies van de deskundigen over F.’s psyche. ´´Hij had het plan te doden omdat hij vond dat niet-moslims gedood moesten worden”, aldus de officier van justitie.

ANP

Lees verder

Meest gelezen