Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Drie gewonden bij schietincident Den Helder

Geplaatst

op

door

Bij een schietpartij op de parkeerplaats van een McDonald’s in Den Helder zijn vrijdagavond drie gewonden gevallen. Een 48-jarige verdachte uit Leeuwarden is aangehouden, een tweede verdachte is nog voortvluchtig.

Het gaat om een 27-jarige man uit de gemeente Hollands Kroon en twee mannen van 24 en 21 jaar uit Den Helder. Volgens de politie werden de drie beschoten toen zij in een auto zaten. De verdachten reden op een motorscooter.

De 48-jarige verdachte kon na een korte zoektocht worden aangehouden, ook de motorscooter werd teruggevonden. Een tweede verdachte werd, ondanks de inzet van een speurhond en een helikopter, nog niet aangetroffen.

Over de aard van de verwondingen kon de politie weinig zeggen, alleen dat het drietal aanspreekbaar was. Eén van de slachtoffers kon ter plaatse aan zijn verwondingen worden behandeld, de andere twee zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Zij verkeren niet in levensgevaar.

De schietpartij vond vrijdag even voor middernacht plaats. Op dat moment was het fastfoodrestaurant met McDrive aan de Verkeerstorenweg geopend. Personeel van McDonald’s wil niets zeggen over het incident. De politie heeft hen gevraagd geen mededelingen te doen.

De aangehouden verdachte zit in volledige beperkingen. De politie laat weten dat inhoudelijke informatie over het schietincident daarom niet wordt gegeven. Getuigen wordt gevraagd zich te melden.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Politie regio West beboet 122 hardrijders

Geplaatst

op

door

De politie van regio West heeft tussen 25 november en 1 december 28 snelheids- en verkeerscontroles uitgevoerd. Bij deze actie zijn 122 hardrijders bekeurd, meldt de Public Relations van de politie.

Van drie automobilisten, die ver boven de maximale snelheid hebben gereden, zijn de rijbewijzen ingevorderd. Zes andere verkeersdeelnemers zijn bekeurd, omdat hun voertuigen niet waren verzekerd. Tweeëntwintig verkeersovertreders die hun auto niet hadden laten herkeuren, zijn daarvoor ook op de bon geslingerd.

Ook bromfietsers die zonder valhelm of een deugdelijke valhelm hebben gereden, moesten daarvoor een boete betalen. De overtreders zijn in de gelegenheid gesteld om hun boetes buiten proces af te handelen of ze konden die ter plekke betalen.

Lees verder

Misdaad

Bejaarde man opgesloten voor poging tot mishandeling en brandstichting

Geplaatst

op

door

De 71-jarige Adriaan H. is door de politie van bureau Groningen aangehouden voor poging tot mishandeling en brandstichting. Hij heeft geprobeerd om zijn 72-jarige partner V.S. te mishandelen, nadat hij erachter kwam dat de vrouw het huis en perceel op naam van een stichting heeft gezet, onder bestuur van haar voorkinderen.

De vrouw deed aangifte bij de politie, omdat de man gepoogd heeft het huis in brand te steken. De verdachte Adriaan H. werd opgespoord en aangehouden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de bejaarde ingesloten, meldt de politie Public Relations. 

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen