Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Cocaïne smokkelaar aangehouden op Adolf Pengelluchthaven

Geplaatst

op

door

Het Bestrijding Internationale Drug (BID) Team heeft op de Johan Adolf Pengelluchthaven de Nederlander Alexander V. aangehouden. De man viel tijdens de controle door de mand.

In zijn reiskoffer werden 81 rechthoekige pakjes in de vorm van soda beschuit met cocaïne aangetroffen. De drugs hebben een gewicht van 4.580 gram.

Alexander V. is overgedragen aan de Narcotica Brigade. Hij is voorgeleid en na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Melton

Soms als men schulden heeft. honger heeft.. neemt men ren risico om snel geld te verdienen. maar ik zou zeggen zoek een baan.. doe iets goeds zodat je werk en geld verdient. nu is het gevangenis. ja aka noso baka.. was het gelukt zat je goed.. nu is het vastzitten. en in Surimame is het geen pretje in de bak.

Peter

Uit welke rijd is die foto dan? 1950 ?

Hebben jullie geen nieuwe fotonen Zanderij?Advertentie

Misdaad

Geen celstraf, maar tbs met dwangverpleging voor Malek F

Geplaatst

op

door

Malek F., de man die op 5 mei vorig jaar in Den Haag drie willekeurige mensen op straat met een mes levensgevaarlijk verwondde, is volledig ontoerekeningsvatbaar. De daden kunnen hem dus niet aangerekend worden en daarom krijgt hij geen celstraf maar tbs opgelegd voor onbepaalde tijd.

De rechtbank oordeelde vandaag dat de 32-jarige Syriër volledig onder invloed was van zijn psychose en daarom ontslagen moet worden van rechtsvervolging. Hij handelde niet uit een terroristisch oogmerk, het Openbaar Ministerie verdacht hem daar wel van. Volgens de rechtbank was de 32-jarige Syriër echter niet van plan ‘de Nederlandse bevolking bewust vrees aan te jagen’.

F. stak op Bevrijdingsdag vorig jaar drie willekeurige mannen neer. Hij ging ervan uit dat de politie hem dood zou schieten bij zijn aanhouding. De man had last van wanen, hij dacht dat ‘duivelsaanbidders’ hem achtervolgden.

De rechtbank oordeelde daarom dat F. volledig onder invloed was van zijn psychose en dus ontslagen moet worden van rechtsvervolging. Er was een gevangenisstraf van vijftien jaar en tbs met dwangverpleging geëist.

Lees verder

Misdaad

Bewoner asielzoekerscentrum overgoten met kokend water bij steekpartij

Geplaatst

op

door

Bij het asielzoekerscentrum aan de Kievitsblekweg in Oisterwijk heeft zaterdagochtend een steekpartij plaatsgevonden. Volgens een politiewoordvoerder was er sprake van een ruzie tussen drie mannen. Zij bedreigden elkaar met messen. Hierbij is een 32-jarige man gestoken en met kokend water overgoten.

Het slachtoffer is niet in levensgevaar, maar wel naar een ziekenhuis gebracht. Na zijn behandeling is hij aangehouden, net als twee mannen van 37 en 21 jaar oud.

De politie heeft bij het azc twee messen gevonden en in beslag genomen. Een politiewoordvoerder laat weten dat de drie mannen allemaal worden gezien als verdachten.

Eind januari vond er bij dit azc ook al een steekpartij plaats. Daarbij raakte een 14 jarige jongen gewond aan zijn gezicht.

Toen ging het om een uit de hand gelopen ruzie met een andere minderjarige jongen.

Het is de laatste tijd steeds vaker raak bij azc’s, blijkt uit cijfers van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers. Vorig jaar noteerde het COA in de zes Brabantse asielzoekerscentra bijna tweeduizend incidenten. Dat is een stijging van eenderde ten opzichte van het jaar 2017.

De meeste problemen deden zich in 2018 voor in Budel, waar bijna vijfhonderd keer melding werd gemaakt van agressie en geweld.

Lees verder

Meest gelezen

X