Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Bonuman ontkent verkrachting

Geplaatst

op

door

Jeffrey S. zit vanaf oktober 2018 vast op verdenking van verkrachting van een jonge vrouw. Hij heeft zich voorgedaan als culturele geneesheer. De man zou de vrouw een drankje hebben aangeboden, waarna zij duizelig werd en zich niet kon verzetten tegen het vergrijp. Vanaf zijn aanhouding heeft Jeffrey de verkrachting ontkend. Volgens hem heeft het slachtoffer om seks gevraagd. Hij zou haar niet hebben gedwongen. Zij zou hem hebben verteld over problemen in haar relatie en vroeg zelf om geld.

Aan rechter Maureen Dayala en officier van justitie Shanta Mahadew heeft de verdachte verteld, dat de vrouw rond haar verjaardag in september vorig jaar vaker in trance raakte. De vriend die zij toen had vond het nodig om haar voor de bonuman te brengen, omdat die goed in zijn werk zou zijn. Ze heeft de woning samen met haar moeder, broer en ex-vriend bezocht. In het diep Javaans heeft hij aan haar moeder verteld dat ze binnen veertien dagen zou sterven als zij geen hulp had gekregen. Ook haar broer, die als getuige is gehoord, heeft hetzelfde verteld.

Jeffrey S. heeft de hulpzoekenden voorgehouden, dat hij snel moest handelen om erger te voorkomen. Hij heeft het slachtoffer toen een drankje gegeven, waarna hij haar naar de kamer bracht. “Ik was machteloos en voelde me zwak”, heeft de jonge vrouw huilend verteld aan de magistraat. Na ongeveer een half uur alleen in de kamer te zijn gebleven, kwam het tweetal terug bij de rest.

Het slachtoffer heeft niet om hulp geroepen. Ook nadat ze weer bij haar moeder was, heeft ze niets verteld. “Ik was bang en schaamde me om erover te praten”, zei de vrouw toen advocaat Oscar Koulen aan haar vroeg waarom ze pas de volgende dag heeft gesproken over de verkrachting. De raadsman wilde van deskundigen horen of zij hadden onderzocht wat er precies in het drankje zat.  Voor Koulen is het bovendien ook vreemd, dat de aanwezige familieleden niet hebben ingegrepen toen bleek dat het slachtoffer zo lang alleen met de bonuman in de kamer is gebleven. De verdachte wordt op 4 november gehoord.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Alma

A no spotu. Krasi. Al wou dat meisje. Hij is toch een geneesheer. Niet vieze dingen doen.Advertentie

Misdaad

Twee douaniers aangehouden voor diefstal met geweld en afpersing

Geplaatst

op

door

De douaneambtenaren Arty W. (47) en Ritish S. (31) zijn door de afdeling Fraude van de politie aangehouden. Het duo zou zich schuldig hebben gemaakt aan diefstal met geweldpleging, afpersing en het aannemen van giften.

Beide douaniers zijn werkzaam bij een onderzoekunit van de Dienst der Belastingen en belast zijn met de controle op accijnsplichtige goederen. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn Arty en Ritish in verzekering gesteld.

In de maand oktober van het vorig jaar, was de belasting ambtenaar Steffen N. (40),  die bij deze unit was ingedeeld, ook op verdenking van dezelfde misdrijven aangehouden en in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet, meldt de politie Public Relations.

Lees verder

Misdaad

Acht drugsverdachten opgepakt na inval politie

Geplaatst

op

door

In het district Wanica hebben de Narcotica Brigade, bijgestaan door de Narcotica Intelligence Unit, acht verdachten aangehouden en opgesloten. De inval is gedaan op een woonadres in het district Wanica. Twee tieners zijn ook aangehouden.

De twee hoofdverdachten zijn Frederik B. (75) en Valentino S. (32). De overige verdachten zijn Daniël G. (48), Jurgen B. (38), Daniël K. (35) en twee jeugdigen D.B. (16) en B.D. (13). De twee jeugdige verdachten moesten werkzaamheden verrichten, meldt de politie Public Relations.

Bij deze actie heeft de politie verschillende drugssoorten zoals cocaïne, hasj, marihuana in beslag genomen. Ook verpakkingsmateriaal, lijm en plakband zijn door de politie meegenomen. De in beslag genomen drugs zou worden geplaatst in postpakketten ter verzending naar het buitenland.

Alle acht verdachten zijn na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. D.B. en  B.D. zijn vanwege hun jeugdige leeftijd ingesloten in het jeugdcellenhuis van het Doorgangscentrum Opa Doeli, meldt de politie Public Relations. 

Lees verder

Meest gelezen