Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Bonuman in Suriname aangehouden voor verkrachting nichtje

Geplaatst

op

Gevangenis

De 38-jarige bonuman Maikel B. is door leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) opgespoord en aangehouden voor verkrachting, feitelijke aanranding en bedreiging met een misdrijf. Een 20- jarige vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie van het bureau Leiding 9a tegen de “bonuman”. Volgens verklaring van het slachtoffer heeft zij gezondheidsproblemen. Toen doktershulp niet het gewenste resultaat bij haar opleverde besloot haar moeder haar voor een ‘kot luku’ te brengen naar haar oom de ‘bonuman’ Maikel.

Deze ‘kot luku’ was de basis voor andere rituelen waarbij het slachtoffer en haar moeder gebracht werden naar een begraafplaats. Op de begraafplaats liet Maikel het slachtoffer en haar moeder beloven dat zij niemand iets zouden vertellen over handelingen gepleegd door hem naar het slachtoffer toe in verband met haar genezing.

De dag na het bezoeken van de begraafplaats belde Maikel het slachtoffer op met de mededeling dat zijn ‘winti’ hem de boodschap had gebracht dat hij haar thuis moest ophalen om met haar alleen iets te bespreken. Hij haalde het slachtoffer op en bracht haar naar een pension waar hij het slachtoffer te kennen gaf dat zijn ‘winti’ hem had opgedragen om seks met haar te hebben.

Toen het slachtoffer weigerde kreeg Maikel ‘winti’, waarbij die ‘winti’ haar voorhield dat de ‘ jorka’s’ die op die bewuste begraafplaats ronddolen, haar om het leven zouden brengen als zij niet met Maikel naar bed zou gaan. Daarnaast bedreigde  die ‘winti’ van Maikel haar ook met een rumfles zeggende dat hij haar daarmee op het hoofd zou slaan als zij niet toegaf aan zijn seksverlangen. Het slachtoffer liet Maikel toen zijn seksuele lust op haar botvieren. Nadat Maikel haar misbruikt had bracht hij haar weer naar huis.

De volgende dag belde hij haar weer op met het verhaal dat zijn ‘winti’ hem gezegd had dat zij in zes verschillende straten in haar buurt moest gaan om zand te nemen. Terwijl zij daarmee bezig was stopte Maikel in een auto naast haar en bracht haar onder dwang naar een andere pension waar hij haar weer seksueel misbruikte.

Nadat het slachtoffer thuis was afgezet vertelde zij haar familie wat Maikel haar misdaan had. De familie spoorde het slachtoffer aan om gelijk aangifte tegen Maikel te doen wat zij ook deed op vrijdag 5 juni.

Op vrijdag 12 juni werd Maikel aangehouden door RBTP en overgedragen aan de collega’s van bureau Leiding 9a. Hij is na overleg met het Openbaar Ministerie, hangende het  strafrechtelijk onderzoek, in verzekering gesteld door de politie.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Misdaad

Politie Suriname: Vader en zoon opgesloten voor wederzijdse mishandeling

Geplaatst

op

Politie Vest Suriname

De 69-jarige vader B.S. en zijn 41-jarige zoon K.S. zijn op maandag 6 juli door de politie van het bureau Wageningen aangehouden en opgesloten voor wederzijdse mishandeling en vernieling.

De wederzijdse mishandeling was het resultaat van een ruzie die daags tevoren begonnen was tussen vader en zoon. De politie had hun woonadres ettelijke keren aangedaan om de ruzie te beslechten. K.S. heeft naast het mishandelen van zijn vader ook vernielingen aangericht in het huis. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn B.S en K.S.door de politie in verzekering gesteld. De mannen zijn bij de politie bekend als drugsgebruikers.

Bron: Politie Suriname

Lees verder

Misdaad

Jonge vrouw in Suriname verkracht door beheerder appartementencomplex

Geplaatst

op

Verkrachting Suriname

Een 22-jarige vrouw deed op maandag 29 juni aangifte van verkrachting contra de 31- jarige Jamaicaan Rohan J. Op 28 juni ging Rohan zonder toestemming het appartement en de slaapkamer binnen waar het latere slachtoffer en een nicht zich op dat moment bevonden. Het slachtoffer en haar nicht joegen Rohan hun appartement uit. Voor het naar bed gaan deden de jonge vrouwen hun slaapkamerdeur op slot. Zij haalden daarna de sleutel uit het slot denkende dat het veiliger was om de sleutel niet in het slot te laten.

In de vroege ochtend van 29 juni werd het slachtoffer uit haar slaap gewekt door Rohan. Hij had de kamerdeur open gemaakt met een reserve sleutel. Rohan had een mes in de hand waarmee hij haar bedreigde met de dood. Hij sommeerde haar om stil te blijven en onder bedreiging met het mes voerde hij haar weg uit haar appartement. Haar nicht, die in diepe rust was, merkte niets op van deze vrijheidsberoving.

Vervolgens bracht Rohan het slachtoffer naar een andere leegstaand appartement, alwaar hij haar verkracht heeft. Het seksueel misbruik legde Rohan vast op zijn zaktelefoon maar wel zodanig dat niet te zien is dat hij daarbij een mes in de hand hield. Na zijn daad liet hij het slachtoffer gaan haar bedreigende met de dood en met de verspreiding van de door hem opgenomen filmbeelden.

Het slachtoffer was zo bang dat zij niets vertelde aan haar nichten. Haar nichten merkten wel op dat het slachtoffer met iets zat. Zij adviseerden haar toen om naar huis te gaan, hetgeen zij ook deed. Nadat het slachtoffer de locatie verlaten had kreeg zij de moed om een van haar nichten op te bellen en te vertellen wat haar overkomen was. Ook haar ouders werden op de hoogte gebracht van de verkrachting.

Op advies van haar ouders en haar nichten deed het slachtoffer aangifte van verkrachting tegen Rohan bij de politie. Nadat de aangifte opgenomen was werd Rohan opgespoord en aangehouden. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Rohan, hangende het onderzoek, door de politie in verzekering gesteld. Zijn zaktelefoon is in het belang van het onderzoek in beslag genomen. Vanwege zijn functie als beheerder beschikte Rohan over reserve sleutels van alle toegangsdeuren en binnendeuren van de appartementen.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen