Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Bejaarde man (94) gedrogeerd en bestolen

Geplaatst

op

door

De politie heeft dinsdagavond in Opsporing Verzocht aandacht gevraagd voor de beroving van een 94-jarige man uit Amsterdam-Noord. Die werd eind april gedrogeerd door een ‘vriendelijke vrouw’ en bestolen van een groot geldbedrag.

De man had de vrouw op woensdag 24 april leren kennen in de gang van het verzorgingstehuis waar hij zelfstandig woont. Na een paar uur met elkaar gesproken te hebben, besloten ze om samen een hapje te gaan eten bij een brasserie aan het dichtbijgelegen Buikslotermeerplein. Dat was zo gezellig dat ze nadien nog een afzakkertje dronken bij de man thuis.

Drie dagen later, op Koningsdag, hadden de man en vrouw voor een tweede keer afgesproken. Ze zouden samen naar een voorstelling gaan in het verzorgingshuis. Ditmaal stond de vrouw erop dat zij koffie zou zetten. Vermoedelijk is de man daarmee gedrogeerd. Hij verloor het bewustzijn en werd veel later pas gevonden. De vrouw had intussen een ‘flink geldbedrag’ opgenomen bij een bankfiliaal in de buurt.

De man heeft enkele dagen in het ziekenhuis gelegen voor herstel. “Maar de levenslust bij meneer is helaas helemaal verdwenen na deze gebeurtenis”, zei een politiewoordvoerster in Opsporing Verzocht. De politie heeft bewakingsbeelden verspreid van de vrouw. “Ze heeft echt met zijn leven gespeeld. Als je een man van 94 drogeert, neem je een heel groot risico.”

“We zijn als Amsterdamse politie echt wel wat gewend met heftige zaken, maar deze zaak vinden we toch wel echt heel schokkend”, zei de woordvoerster. “Zeker als je ziet hoe berekenend deze vrouw het vertrouwen van dit slachtoffer heeft gewonnen. Doordat ze zoveel hadden gekletst, wist ze van zijn traumatische oorlogsverleden. Ze wist dat hij noodgedwongen gescheiden leefde van zijn vrouw. En toch is ze doorgegaan met haar plan.”

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Twee mannen aangehouden voor beroving pizza leverancier

Geplaatst

op

door

De 23-jarige gekwalificeerde diefstal verdachte Nicholaas D., is op zijn woonadres aangehouden door leden van RBTP en overgedragen aan de politie van het bureau Geyersvlijt. Samen met een andere man heeft hij een pizza leverancier beroofd van zijn bromfiets, mobiele telefoon, een portemonnee met geld en een aantal pizza’s.

Het duo heeft de pizza leverancier onder schot gehouden met een vuistvuurwapen. Toen de leden van RBTP op het woonadres van Nicholaas aankwamen, was hij één van de pizza’s aan het eten. Behalve de pizza zijn ook de andere spullen die van de pizza leverancier waren gestolen teruggevonden en in beslag genomen. Nicholaas is in verzekering gesteld. Zijn kompaan heeft zich bij de politie aangemeld en is na overleg met het Openbaar Ministerie opgesloten.

Lees verder

Misdaad

Vrouw in haar woning vermoord

Geplaatst

op

door

Bibi Fareeda Nisha Hakim (64), die in Guyana is geboren, is donderdagavond dood aangetroffen in haar woning aan de Swastikasweg te Kwatta. De afdeling Public Relations van de politie meldt, dat zij hoogstwaarschijnlijk om het leven is gebracht omdat haar lichaam duidelijk sporen van geweld vertoont. De woning is overhoop gehaald.

Het ontzielde lichaam van de vrouw, is in opdracht van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. Een kleinzoon van de overledene heeft het lijk in de woning aangetroffen. De vrouw woonde samen met haar man, zoon en kleinzoon op het adres.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X