Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Aanhoudingen na ramkraak winkel Utrecht

Geplaatst

op

door

Drie verdachten zijn aangehouden in verband met een ramkraak bij een pand aan de Europalaan. Het gaat om twee mannen van 21 en 20 en een jongen van 17. Bij de aanhouding zijn twee waarschuwingsschoten gelost.

De ramkraak vond plaats in de nacht van donderdag op vrijdag rond 04.10 uur. Kort erna zag de politie de drie verdachten vluchten op twee scooters. Een van de twee scooters, met twee verdachten erop, kon worden klemgereden. Het voertuig viel daarbij en een van de verdachten raakte gewond. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De derde verdachte werd later aangehouden.

De daders zouden telefoons, tablets en laptops hebben gestolen. De buit zouden ze op straat hebben achtergelaten terwijl zij vluchtten voor de politie.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Ramden Harrold

ze moeten goed gestraft worden. zaken vernielen of stelen met geweld moet men goed bestraffenAdvertentie

Misdaad

Tbs in zaak ‘Meisje van Nulde’ verlengd

Geplaatst

op

door

De tbs-maatregel voor de man die het ‘meisje van Nulde’ doodde is met een jaar verlengd. Dat bepaalde de rechtbank in Zutphen maandag.

In de zomer van 2001 spoelde op Strand Nulde bij Putten het rompje aan van een toen onbekend meisje. Pas maanden later werd bekend dat het ging om de 4-jarige Rowena Rikkers uit Dordrecht. Haar stiefvader Mike J. (50) had haar omgebracht. Hij werd in 2003 veroordeeld tot twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging.

De kliniek stelde eerder een verlenging van de maatregel met 1 jaar voor. Dat werd bijgesteld naar 2 jaar omdat J. de laatste tijd weigerde mee te werken. Verlenging met twee jaar was ook gevraagd door het Openbaar Ministerie. De rechtbank hield het bij een jaar omdat ze op die manier beter de vinger aan de pols kan houden.

Lees verder

Misdaad

OM onderzoekt misbruik tienermeisjes in Gelders dorp Neede

Geplaatst

op

door

Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar seksueel misbruik van minderjarige meisjes in het Gelderse dorp Neede. Een 19-jarige man zit sinds vorige maand vast in de zaak.

De afgelopen twee jaar zou de man meisjes tussen 14 en 16 jaar hebben verkracht schrijft de regionale krant Tubantia, die vandaag de zaak onder de aandacht heeft gebracht. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie wilde tegenover de krant niet zeggen om hoeveel slachtoffers het gaat, maar spreekt over ‘een aantal’. 

De krant sprak vier slachtoffers. Twee meisjes hebben aangifte gedaan, twee anderen zouden dat tot nu toe nog niet hebben gedurfd. De tieners zeggen dat er meer slachtoffers zijn.

De advocaat van de 19-jarige man bevestigt aan de media zijn aanhouding vorige maand. Op 4 juli is zijn voorarrest verlengd met 30 dagen. “De officier van justitie vroeg om 90 dagen, maar dat zijn er 30 geworden”, zegt Alwin Dooijeweerd.

Waar de man precies van wordt verdacht wil Dooijeweerd niet zeggen. Wel wil hij kwijt dat de verklaringen van de meisjes ‘niet sluitend’ zijn.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X