Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

3 jaar celstraf voor Penitentiair ambtenaar

Geplaatst

op

Penitentiair ambtenaar Paul J. is na aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest, veroordeeld tot een celstraf van drie jaar onvoorwaardelijk, een geldboete van SRD 1000 of een hechtenis van een maand. De ambtenaar verkocht en leverde tijdens diensttijd marihuana aan gedetineerden en is daarnaast ook aangeklaagd voor het aannemen van geld en illegaal vuurwapenbezit.

Op 12 maart jl. zou Paul J., tijdens zijn dienst in Santo Boma, 1.298 gram marihuana in het district Wanica hebben verkocht en afgeleverd. Hij werd hierbij op heterdaad betrapt door de commandant. Bij verdere visitatie en controle werden naast de marihuana ook drie mobiele telefoons, simkaarten, alcoholische dranken, sigaretten, een hoeveelheid XTC-tabletten en illegale vuurwapens bij hem gevonden.

De verdachte heeft spijt betuigd tegenover kantonrechter Marie Mettendaf en vroeg haar om hem nog een kans te geven. Raadsman Hedley Derby voerde aan dat de man een volledige bekentenis heeft afgelegd wat volgens hem aantoont dat Paul J. er geen gewoonte van had gemaakt om de goederen af te leveren bij de gevangenen. Hij had de informatie ook achter kunnen houden. Mettendaf kon zich hier echter niet in terugvinden en merkte op dat de man reeds in het vizier was. Ze zag dan ook geen reden om af te wijken van de eis van officier van justitie, Reshmi Rathipal.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misdaad

14-jarige voor zesde keer de bak in

Geplaatst

op

By

Bron: starnews

De politie heeft een 14-jarige jongen al voor de zesde keer aangehouden en opgesloten voor strafbare feiten.

De tiener heeft vrijdag samen met een 16-jarige jongen een bromfiets gestolen voor een warenhuis aan de Coesewijnestraat. Dit meldt de politie Public Relations.

Dezelfde dag zijn deze jeugdigen in beeld gebracht als de bromfietsdieven. De politie van bureau Flora heeft hen aangehouden. De eigenaar heeft zijn bromfiets teruggekregen.

Zij zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Vanwege hun leeftijd zijn deze jongens opgesloten in het Jeugdcellenhuis.

Lees verder

Misdaad

Grenspolitie Juan David Ortiz moordt en kidnapt vrouwen

Geplaatst

op

By

David Ortiz, een supervisor van de grenspolitie, is ervan beschuldigd vier vrouwen te hebben vermoord, waaronder één transgender vrouw, en een vijfde vrouw te kidnappen, die ontsnapt is.

Een agent van de Amerikaanse grenspolitie is beschuldigd van een bijna twee weken durende ‘seriemoordenaarspoging’ die zaterdag werd beëindigd nadat hij hem was gearresteerd in verband met de dood van vier vrouwen en de ontvoering van een vijfde vrouw . Webb County Districtsadvocaat Isidro Alaniz vertelde de Texas Tribune dat Juan David Ortiz, een inlichtingenofficier vluchtte van staatssoldaten nadat de vijfde vrouw was ontsnapt en de politie had gealarmeerd. Ambtenaren vonden hem verstopt in een vrachtwagen in de buurt van een tankstation bij een hotel in Laredo en arresteerden hem zonder incidenten.

“De vijfde vrouw ging vrijwillig met hem mee en toen ze bij hem was, begon het te gevaarlijk voor haar te worden en toen probeerde ze te ontsnappen. Bij een benzinestation liep ze een soldaat tegen het lijf ,” zei Alaniz. “Naar onze mening is hij de enige persoon die verantwoordelijk is voor deze gruwelijke serie moordpartijen.”

Alaniz zei dat Ortiz vier vrouwen heeft gedood sinds 3 september, inclusief een transgendervrouw. Twee van hen waren Amerikaanse burgers; de nationaliteiten van de andere slachtoffers zijn onbekend. Allemaal waren ze sekswerkers, zei hij.

De moorden vonden plaats buiten de diensttijden van Ortiz en in zijn eigen voertuig, een witte vierdeurs Dodge-truck. Documenten die door het districtsbureau van het district Webb aan de Texas Tribune verstrekt en ze beschrijven de dramatische ontsnapping van de vrouw die mogelijk een vijfde moordslachtoffer had kunnen zijn.

Ortiz zal worden belast  aangeklaagd met ontvoering en moord. “Het is super tragisch,” zei Alaniz. “Het is geen weerspiegeling van Border Patrol, ze doen het uitstekend als ze onze grenzen beschermen, ze zijn super professioneel en het werk dat ze doen is belangrijk.”

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |