Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

3 jaar celstraf voor Penitentiair ambtenaar

Geplaatst

op

Penitentiair ambtenaar Paul J. is na aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest, veroordeeld tot een celstraf van drie jaar onvoorwaardelijk, een geldboete van SRD 1000 of een hechtenis van een maand. De ambtenaar verkocht en leverde tijdens diensttijd marihuana aan gedetineerden en is daarnaast ook aangeklaagd voor het aannemen van geld en illegaal vuurwapenbezit.

Op 12 maart jl. zou Paul J., tijdens zijn dienst in Santo Boma, 1.298 gram marihuana in het district Wanica hebben verkocht en afgeleverd. Hij werd hierbij op heterdaad betrapt door de commandant. Bij verdere visitatie en controle werden naast de marihuana ook drie mobiele telefoons, simkaarten, alcoholische dranken, sigaretten, een hoeveelheid XTC-tabletten en illegale vuurwapens bij hem gevonden.

De verdachte heeft spijt betuigd tegenover kantonrechter Marie Mettendaf en vroeg haar om hem nog een kans te geven. Raadsman Hedley Derby voerde aan dat de man een volledige bekentenis heeft afgelegd wat volgens hem aantoont dat Paul J. er geen gewoonte van had gemaakt om de goederen af te leveren bij de gevangenen. Hij had de informatie ook achter kunnen houden. Mettendaf kon zich hier echter niet in terugvinden en merkte op dat de man reeds in het vizier was. Ze zag dan ook geen reden om af te wijken van de eis van officier van justitie, Reshmi Rathipal.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misdaad

Kinderen gewond bij schietpartij in Helmond

Geplaatst

op

Bij een schietpartij in Helmond zijn een meisje van 2 en een meisje van 15 gewond geraakt, meldt de politie. De dader schoot op inzittenden in een auto en raakte daarbij de kinderen. Een verdachte is inmiddels opgepakt.

Het meisje van 2 zat achterop bij haar moeder op de fiets. Ze is gewond aan haar been en wordt behandeld in het ziekenhuis. Het 15-jarige meisje raakte gewond aan haar arm. Zij is inmiddels weer thuis. De politie onderzoekt de zaak.

Lees verder

Misdaad

Douaniers verdacht van corruptie

Geplaatst

op

Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar drie douaniers wegens verdenkingen van corruptie en witwassen in de Rotterdamse haven.

Zij kwamen in beeld door het doen van opvallende uitgaven, bevestigt het OM na berichtgeving van De Telegraaf over de kwestie.

De douaniers van 31, 34 en 37 jaar zijn afkomstig uit Schiedam, Den Haag en Rotterdam. Ze zijn niet opgepakt, maar invallen bij de verdachten leverden 150.000 euro aan contant geld, sieraden en dure horloges op.

ANP

Lees verder

Meest gelezen