Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

262.000 euro ingenomen bij zoekactie Beverwijk

Geplaatst

op

door

Bij een grootschalige zoekactie gisteren op een bedrijventerrein in Beverwijk hebben de opsporingsdiensten in totaal 262.000 euro in beslag genomen. De actie was gericht tegen witwaspraktijken.

Het geld zat in geldtelmachines en was verstopt in geheime bergplaatsen, onder meer in een systeemplafond. De politieactie duurde  de hele avond. “Verdachten die zijn of worden aangehouden, zullen op een later tijdstip worden gehoord.”

De politie, de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst, het Openbaar Ministerie (OM) en de Belastingdienst vielen donderdagmiddag in Beverwijk tientallen telecomwinkels binnen. Ze worden doorzocht in een groot onderzoek naar ondergronds bankieren. Er doen 250 agenten en ambtenaren mee en er worden geldhonden ingezet. Computers en administratie zijn in beslag genomen. Het bedrijventerrein is volledig afgesloten van de buitenwereld.

“Het vermoeden bestaat dat de telecomhandel slechts een dekmantel was om het verplaatsen van grote geldbedragen mogelijk te maken en te verhullen. Door de jaren heen zijn er op deze wijze vermoedelijk miljoenen euro’s verplaatst via telecombedrijven op het terrein”, aldus een woordvoerder.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Twee mannen aangehouden voor beroving pizza leverancier

Geplaatst

op

door

De 23-jarige gekwalificeerde diefstal verdachte Nicholaas D., is op zijn woonadres aangehouden door leden van RBTP en overgedragen aan de politie van het bureau Geyersvlijt. Samen met een andere man heeft hij een pizza leverancier beroofd van zijn bromfiets, mobiele telefoon, een portemonnee met geld en een aantal pizza’s.

Het duo heeft de pizza leverancier onder schot gehouden met een vuistvuurwapen. Toen de leden van RBTP op het woonadres van Nicholaas aankwamen, was hij één van de pizza’s aan het eten. Behalve de pizza zijn ook de andere spullen die van de pizza leverancier waren gestolen teruggevonden en in beslag genomen. Nicholaas is in verzekering gesteld. Zijn kompaan heeft zich bij de politie aangemeld en is na overleg met het Openbaar Ministerie opgesloten.

Lees verder

Misdaad

Vrouw in haar woning vermoord

Geplaatst

op

door

Bibi Fareeda Nisha Hakim (64), die in Guyana is geboren, is donderdagavond dood aangetroffen in haar woning aan de Swastikasweg te Kwatta. De afdeling Public Relations van de politie meldt, dat zij hoogstwaarschijnlijk om het leven is gebracht omdat haar lichaam duidelijk sporen van geweld vertoont. De woning is overhoop gehaald.

Het ontzielde lichaam van de vrouw, is in opdracht van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. Een kleinzoon van de overledene heeft het lijk in de woning aangetroffen. De vrouw woonde samen met haar man, zoon en kleinzoon op het adres.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X