Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

262.000 euro ingenomen bij zoekactie Beverwijk

Geplaatst

op

door

Bij een grootschalige zoekactie gisteren op een bedrijventerrein in Beverwijk hebben de opsporingsdiensten in totaal 262.000 euro in beslag genomen. De actie was gericht tegen witwaspraktijken.

Het geld zat in geldtelmachines en was verstopt in geheime bergplaatsen, onder meer in een systeemplafond. De politieactie duurde  de hele avond. “Verdachten die zijn of worden aangehouden, zullen op een later tijdstip worden gehoord.”

De politie, de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst, het Openbaar Ministerie (OM) en de Belastingdienst vielen donderdagmiddag in Beverwijk tientallen telecomwinkels binnen. Ze worden doorzocht in een groot onderzoek naar ondergronds bankieren. Er doen 250 agenten en ambtenaren mee en er worden geldhonden ingezet. Computers en administratie zijn in beslag genomen. Het bedrijventerrein is volledig afgesloten van de buitenwereld.

“Het vermoeden bestaat dat de telecomhandel slechts een dekmantel was om het verplaatsen van grote geldbedragen mogelijk te maken en te verhullen. Door de jaren heen zijn er op deze wijze vermoedelijk miljoenen euro’s verplaatst via telecombedrijven op het terrein”, aldus een woordvoerder.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Man overleden tijdens het dumpen van zand

Geplaatst

op

door

De 40-jarige Deon Mijland is gisteren tijdens werkzaamheden aan de Hayariweg overleden. Hij was bezig met het dumpen van zand vanuit een laadbak van een pick-up.

Tijdens het dumpen trad er een storing op bij het dumpmechanisme van de laadbak. Bij het opheffen van de storing kwam de laadbak weer in beweging, waarbij Mijland bekneld raakte tussen de laadbak en andere delen van de pick-up.

De afdeling Public Relations van de politie meldt, dat de man ernstige verwondingen opliep aan zijn hoofd en hals met het gevolg dat hij ter plaatse het leven liet.

Lees verder

Misdaad

Auto-inbrekers aangehouden en opgesloten

Geplaatst

op

door

De 30-jarige Dexter J. en 25-jarige Elton T. zijn door leden van het Regio Bijstand Dienst Paramaribo (RBTP) op de kruising van de dr. Sophie Redmond- en Hofstraat aangehouden voor gekwalificeerde diefstal. De verdachten verplaatsten zich in een auto, die op de bovenvermelde kruising werd klemgereden.

Kort voor hun aanhouding, hadden Dexter en Elton een tas met daarin geld en persoonlijke bescheiden, uit een auto gestolen in het politieressort De Nieuwe Grond.

Het duo is vervolgens door de leden van RBTP overgedragen aan de collega’s van De Nieuwe Grond. Zij zijn na overleg met het Openbaar Ministerie, hangende het onderzoek, in verzekering gesteld. De politie heeft de tas met inhoud afgestaan aan de rechtmatige eigenaar, meldt de afdeling Public Relations.

Lees verder

Meest gelezen