Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

24-jarig slachtoffer schietpartij Amsterdam overleden aan verwondingen

Geplaatst

op

door


De 24-jarige man die donderdagavond op straat werd neergeschoten in Amsterdam-Zuidoost is aan zijn verwondingen overleden.

Het slachtoffer raakte bij het schietincident aan de Hoptille levensgevaarlijk gewond. Hij werd ter plekke gereanimeerd en vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij is overleden.

Er werd donderdagavond naar twee daders gezocht. De politie hield in de directe omgeving van het incident een zoekactie om de verdachten op te sporen. Tot op heden zijn er nog geen aanhoudingen verricht.

Op IJburg is de politie bezig geweest om een auto in beslag te nemen. Het gaat om de vermoedelijke vluchtauto.

Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekendgemaakt. Het onderzoek naar de achtergrond en de toedracht van de schietpartij is in volle gang. 

Vluchtauto
Op IJburg werd even later een onderzoek gestart rondom een auto. Politiemensen zette een voertuig af en namen het vervolgens in beslag. Het zou kunnen gaan om de vluchtauto, maar de politie kan dat nog niet bevestigen.

Een man die zijn hond aan het uitlaten was, hoorde geknal. “Het was een hard geluid dat ik niet meteen kon definiëren, schoten of een explosie. Toen hoorde ik van mijn vrouw dat er veel politie en ook brandweer op de been was. Ik hoorde ook nog geschreeuw: ‘Ga liggen! Ga liggen!'”

De politie is op zoek naar getuigen die voor of tijdens het schietincident iets gezien hebben.

Via Burgernet is er een signalement van de twee verdachten verspreid. Het zou gaan om een blanke jongen van 1,80 meter lang met donkere kleding. De andere dader die de politie zoekt is een donker getint persoon van 1,80 meter lang die ook donker gekleed is. De politie vraagt de daders niet zelf te benaderen, maar het alarmnummer te bellen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Eis 6 jaar cel voor kluisjesroof Oudenbosch

Geplaatst

op

door

Tegen twee bewakers van de Rabobank in Oudenbosch is dinsdag bij de rechtbank in Breda 6 jaar cel geëist vanwege hun rol bij de geruchtmakende kluisjesroof in het filiaal. In het weekend van 2 tot 4 maart vorig jaar werden honderden kluisjes opengebroken.

Agron K. en Henri van W. zouden in de ogen van justitie samen met twee oud-collega’s de kraak hebben gepleegd, door onder meer deuren te openen en het alarm uit te zetten. De oud-collega’s zouden vervolgens zeker 24 uur bezig zijn geweest met het openbreken van alle kluisjes in de kluis.

De Rabobank heeft al 12 miljoen euro uitbetaald aan de gedupeerden. De bank claimde dinsdag bij de rechtbank 8,5 miljoen euro.

ANP

Lees verder

Misdaad

Politie Groningen zoekt man op compositietekening

Geplaatst

op

door

De politie van Groningen heeft een compositietekening verspreid van een man die in verband wordt gebracht met de gewelddadige dood van een 27-jarige man. Die overleed afgelopen dinsdag nadat hij was neergestoken op het Jaagpad.

De man op de tekening werd kort na het incident gezien door meerdere getuigen. Hij liep in de richting van de Ringweg. Hij droeg donkere bovenkleding en een zwarte pet. Hij zou tussen de 20 en 30 jaar oud zijn en tussen 1.70 en 1.80 meter lang. De politie zegt graag met hem in contact te komen. “Zijn rol is nog niet duidelijk”, aldus de politie.

De man is om het leven gebracht tijdens een rondje joggen, zo bleek eerder deze week uit een rouwadvertentie die zijn familie had laten plaatsen. Bij sportclubs in de omgeving van het Jaagpad werd de afgelopen dagen opgeroepen extra alert te zijn en afgelegen paadjes in de omgeving te vermijden.

ANP

Lees verder

Meest gelezen