Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

24-jarig slachtoffer schietpartij Amsterdam overleden aan verwondingen

Geplaatst

op

door


De 24-jarige man die donderdagavond op straat werd neergeschoten in Amsterdam-Zuidoost is aan zijn verwondingen overleden.

Het slachtoffer raakte bij het schietincident aan de Hoptille levensgevaarlijk gewond. Hij werd ter plekke gereanimeerd en vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij is overleden.

Er werd donderdagavond naar twee daders gezocht. De politie hield in de directe omgeving van het incident een zoekactie om de verdachten op te sporen. Tot op heden zijn er nog geen aanhoudingen verricht.

Op IJburg is de politie bezig geweest om een auto in beslag te nemen. Het gaat om de vermoedelijke vluchtauto.

Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekendgemaakt. Het onderzoek naar de achtergrond en de toedracht van de schietpartij is in volle gang. 

Vluchtauto
Op IJburg werd even later een onderzoek gestart rondom een auto. Politiemensen zette een voertuig af en namen het vervolgens in beslag. Het zou kunnen gaan om de vluchtauto, maar de politie kan dat nog niet bevestigen.

Een man die zijn hond aan het uitlaten was, hoorde geknal. “Het was een hard geluid dat ik niet meteen kon definiëren, schoten of een explosie. Toen hoorde ik van mijn vrouw dat er veel politie en ook brandweer op de been was. Ik hoorde ook nog geschreeuw: ‘Ga liggen! Ga liggen!'”

De politie is op zoek naar getuigen die voor of tijdens het schietincident iets gezien hebben.

Via Burgernet is er een signalement van de twee verdachten verspreid. Het zou gaan om een blanke jongen van 1,80 meter lang met donkere kleding. De andere dader die de politie zoekt is een donker getint persoon van 1,80 meter lang die ook donker gekleed is. De politie vraagt de daders niet zelf te benaderen, maar het alarmnummer te bellen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Bewoner asielzoekerscentrum overgoten met kokend water bij steekpartij

Geplaatst

op

door

Bij het asielzoekerscentrum aan de Kievitsblekweg in Oisterwijk heeft zaterdagochtend een steekpartij plaatsgevonden. Volgens een politiewoordvoerder was er sprake van een ruzie tussen drie mannen. Zij bedreigden elkaar met messen. Hierbij is een 32-jarige man gestoken en met kokend water overgoten.

Het slachtoffer is niet in levensgevaar, maar wel naar een ziekenhuis gebracht. Na zijn behandeling is hij aangehouden, net als twee mannen van 37 en 21 jaar oud.

De politie heeft bij het azc twee messen gevonden en in beslag genomen. Een politiewoordvoerder laat weten dat de drie mannen allemaal worden gezien als verdachten.

Eind januari vond er bij dit azc ook al een steekpartij plaats. Daarbij raakte een 14 jarige jongen gewond aan zijn gezicht.

Toen ging het om een uit de hand gelopen ruzie met een andere minderjarige jongen.

Het is de laatste tijd steeds vaker raak bij azc’s, blijkt uit cijfers van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers. Vorig jaar noteerde het COA in de zes Brabantse asielzoekerscentra bijna tweeduizend incidenten. Dat is een stijging van eenderde ten opzichte van het jaar 2017.

De meeste problemen deden zich in 2018 voor in Budel, waar bijna vijfhonderd keer melding werd gemaakt van agressie en geweld.

Lees verder

Misdaad

Barman veroordeeld voor dood toeriste in Goa

Geplaatst

op

door

Een Indiaas gerechtshof heeft een barman, 11 jaar na de dood van een Britse toeriste, veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar. Het lichaam van het 15-jarige meisje, de Britse tiener Scarlett Keeling, werd in 2008 gevonden op een strand in deelstaat Goa.

Het halfnaakte lichaam van Scarlett werd op het Anjunastrand gevonden op 19 februari. Ze verbleef bij haar 25-jarige vriend Julio Lobo, een gids in Goa. De politie dacht eerst dat de tiener per ongeluk was verdronken. Haar moeder drong echter aan op een tweede lijkschouwing. Toen bleek dat ze gedrogeerd en misbruikt was. Ook had de tiener meer dan vijftig verwondingen op haar lichaam.

De autoriteiten beschuldigden barman Samson D’Souza (39) en een andere man ervan Keeling drank en drugs te hebben gegeven, waaronder cocaïne. Ze zouden haar vervolgens bewusteloos hebben achtergelaten in ondiep water, waar ze verdronk. De tweede verdachte is vrijgesproken bij gebrek aan bewijs.

Justitie had de maximumstraf geëist tegen D’Souza. Die had het meisje juist moeten beschermen, zei aanklager Eijaz Khan. “In plaats daarvan gaven ze haar drank en drugs en lieten ze haar stervend achter op het strand, zonder iemand op de hoogte te stellen.”

Lees verder

Meest gelezen

X