Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

20-jarige doodgestoken door leeftijdsgenoot op goudconcessie P’kien Kauna in Suriname

Geplaatst

op

Politie Suriname

De 20-jarige Faizel Kwasie is woensdag doodgestoken door zijn leeftijdsgenoot Atanacio B. Deze dodelijke steekpartij vond plaats op een goudconcessie in het gebied meer bekend als te P’kien Kauwna, te Boven Commewijne.

De politie koerste na de melding van het Command Center naar de plek van het voorval voor het instellen van een onderzoek. Uit het voorlopig politioneel onderzoek is naar voren gekomen dat vier arbeiders op de goudconcessie een woordenwisseling met elkaar kregen. Tot die vier arbeiders behoorden de 20-jarige Kwasie, de 20-jarige Lidovick K., de 21-jarige Nikil A. en de 20-jarige Atanacio B.

Op een gegeven moment begonnen de vier mannen te vechten, waarbij andere aanwezigen ze uit elkaar haalden. Niet lang daarna gingen Faizel, Lidovick en Nikel, gewapend met zware voorwerpen, naar het kamp van Atanacio waar zij hem aanvielen en verwondingen toebrachten. Hij zou op dat moment een mes in zijn hand hebben, omdat hij zijn brood zou maken. Met dat mes bracht hij Faizel enkele steken toe in zijn bovenlichaam. Kwasie werd zwaargewond overgebracht naar de polikliniek van het goudbedrijf Surgold en overleed aan de opgelopen verwondingen.

Atanacio B. is hangende het onderzoek door de politie aangehouden en in verzekering gesteld voor doodslag of zware mishandeling de dood ten gevolge hebbende. Lidovick K. en Nikil K. zijn aangehouden en in verzekering gesteld voor openlijke geweldpleging. Het ontzielde lichaam van Faizel is in opdracht van het Openbaar Ministerie in beslag genomen. De afdeling Kapitale Delicten van de politie is belast met het verder onderzoeken van deze strafzaak.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Politieverklaring over dodelijk schietincident Meerzorg in Suriname; vrouw met Nederlandse nationaliteit aangehouden

Geplaatst

op

Politie Suriname

De 28-jarige Cubaan Leosbel Izquierdo Noriego, die betrokken is geweest bij een schietincident in het district Commewijne, is gisteravond door de opgelopen verwondingen ter plekke overleden. Uit het voorlopige politioneel onderzoek is naar voren gekomen dat de overledene met anderen zat te borrelen bij een Car Center na een optocht van een politieke partij.

Op een gegeven moment ontstond er een woordenwisseling tussen Leosbel Izquierdo Noriego en de 25-jarige vrouw Charisma B. Zij liep vervolgens naar haar vriend die op straat stond en vertelde hem waarschijnlijk dat zij in een woordenwisseling was geraakt met de Cubaan. De vriend van Charisma, wiens personalia nog niet bekend is bij de politie, stapte naar Leosbel Izquierdo Noriego toe om hem rekenschap te vragen. De confrontatie tussen deze twee mannen liep zodanig uit de hand dat de vriend een vuistvuurwapen te voorschijn haalde waarmee hij enkele schoten loste. Een kogel raakte Leosbel Izquierdo Noriego in zijn borststreek en hij viel dood neer. De 32-jarige Cubaanse vrouw M F, die dichtbij Izquierdo Noriego stond, liep een schotverwonding op aan haar linker bovenarm.

Nadat de schoten gevallen waren renden Charisma en haar vriend weg van de locatie om kort daarop een autobestuurder, die toevallig over de Oost- West verbinding kwam aangereden, tot stoppen te dwingen waarna zij onder bedreiging met het vuurwapen in de auto stapten en de bestuurder dwongen om met hun weg te rijden.

Verschillende politie eenheden reageerden op het gebeurde en kwamen erachter in welk voertuig Charisma en haar vriend zich bevonden. Toen zij door hadden dat de politie hun achterna kwam dwongen zij de autobestuurder om het voertuig voor een houtzagerij te stoppen. Charisma en haar vriend sprongen uit het voertuig en renden het terrein van de houtzagerij op.

Misverstand

De politieambtenaren renden het terrein op en kwamen daarbij te staan tegenover de eigenaar van de houtzagerij, die een gaspistool in zijn hand had. Er ontstond een misverstand tussen de politieambtenaren de eigenaar van de houtzagerij, omdat de politie dacht dat hij de schutter was. Het gevolg was dat eigenaar van de houtzagerij in zijn linker onderbeen is geschoten door de politie.

In de directe omgeving van de houtzagerij eigenaar trof de politie een vuistvuurwapen met drie scherpe patronen aan. Het vermoeden bestaat dat dit wapen door de vriend van Charisma op het terrein was weggegooid tijdens hun vlucht. Behalve dat gaspistool is ook het vuistvuurwapen door de politie in beslag genomen.

Nederlandse aangehouden

Het is de politie gelukt om Charisma aan te houden, maar haar vriend wist te ontkomen. Charisma bleek 12 XTC tabletten in haar bezit te hebben. Zij is inmiddels in verzekering gesteld voor overtreding van de Wet verdovende middelen. Charisma B. heeft de Nederlandse nationaliteit. Zij maakt gebruik van haar zwijgrecht in zoverre dat zij zelf niet bereid is de naam van haar vriend prijs te geven aan de politie.

Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood vast van Leosbel Izquierdo Noriego. Zijn lijk is in opdracht van het Openbaar Ministerie, ter obductie, in beslag genomen. De gewonde Cubaanse vrouw en de eigenaar van de houtzagerij zijn medisch behandeld en verkeren buiten levensgevaar.

Lees verder

Misdaad

Man in Suriname overleden bij schietincident in Commewijne

Geplaatst

op

Kaarsjes

Een Cubaan is eerder vanavond in het district Commewijne doodgeschoten. De dader is vermoedelijk gevlucht in een auto. Het slachtoffer heeft op locatie het leven gelaten. Volgens informatie is ook een vrouw gewond geraakt.

Over het motief is nog niets bekend. De man die is doodgeschoten had een t-shirt aan van de politieke partij VHP. De VHP en de ABOP hadden eerder vandaag optochten in dit district, als onderdeel van de campagne op weg naar de verkiezingen van 25 mei. De politie is nog bezig met het onderzoek.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen