Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

18-jarige jongen opgepakt voor afpersing

Geplaatst

op

De politie van het ressort Munder heeft, op zaterdag 21 januari, de 18-jarige Rogenso J. aangehouden wegens afpersing.

In de maand oktober werd een jongen genaamd Brendon door een groep jongens aangevallen bij een bushalte. Rogenso J. die het zag gebeuren schoot Brendon te hulp. Sindsdien bedreigde Rogenso J. de jongen elke keer als hij hem tegenkwam om geld af te staan, voor het feit dat hij hem die dag had geholpen.

Brendon deed hier uiteindelijk aangifte van bij de politie, maar kon, daar hij geen naam van de verdachte wist, alleen een beschrijving geven. Met de politie werd daarom afgesproken dat Brendon de politie zou waarschuwen wanneer hij de verdachte weer zou zien.

Op 9 januari stond Brendon bij de bushalte te wachten op de bus, om naar school te gaan, toen hij Rogenso J. zag aankomen. Rogenso J. pakte Brendon zijn tas af, nam hieruit de mobiele telefoon van Brendon en deelde hem mee dat hij hem SRD 200 moest geven voor het feit dat hij hem die dag, toen hij werd aangevallen, had geholpen. Brendon, die ondertussen de naam van de verdachte had achterhaald, deed ook van dit voorval aangifte bij de politie waardoor de politie over kon gaan tot aanhouding.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misdaad

13-jarige aangehouden wegens brandstichting

Geplaatst

op

Een 13-jarige jongen is woensdagmorgen in Naaldwijk door de politie aangehouden. Hij wordt er van verdacht begin deze maand een auto in brand te hebben gestoken aan de Esdoorn in zijn woonplaats. Dat bevestigt een woordvoerster van de politie. Naar aanleiding van informatie van een andere verdachte in deze zaak, is de Naaldwijkse jongen in alle vroegte aangehouden. Hij wordt verhoord en moet zich binnenkort voor de rechtbank verantwoorden voor zijn daden.

Lees verder

Misdaad

Verdacht voorwerp aangetroffen centrum Purmerend

Geplaatst

op

Op de Achterdijk in Purmerend is zaterdag een verdacht voorwerp aangetroffen. De politie heeft uit voorzorg de omgeving afgezet. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie EOD is onderweg om het voorwerp te onderzoeken. Volgens lokale media is het een handgranaat die voor een coffeeshop is neergelegd.

ANP

Lees verder

Meest gelezen