Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

18-jarige jongen opgepakt voor afpersing

Geplaatst

op

door

De politie van het ressort Munder heeft, op zaterdag 21 januari, de 18-jarige Rogenso J. aangehouden wegens afpersing.

In de maand oktober werd een jongen genaamd Brendon door een groep jongens aangevallen bij een bushalte. Rogenso J. die het zag gebeuren schoot Brendon te hulp. Sindsdien bedreigde Rogenso J. de jongen elke keer als hij hem tegenkwam om geld af te staan, voor het feit dat hij hem die dag had geholpen.

Brendon deed hier uiteindelijk aangifte van bij de politie, maar kon, daar hij geen naam van de verdachte wist, alleen een beschrijving geven. Met de politie werd daarom afgesproken dat Brendon de politie zou waarschuwen wanneer hij de verdachte weer zou zien.

Op 9 januari stond Brendon bij de bushalte te wachten op de bus, om naar school te gaan, toen hij Rogenso J. zag aankomen. Rogenso J. pakte Brendon zijn tas af, nam hieruit de mobiele telefoon van Brendon en deelde hem mee dat hij hem SRD 200 moest geven voor het feit dat hij hem die dag, toen hij werd aangevallen, had geholpen. Brendon, die ondertussen de naam van de verdachte had achterhaald, deed ook van dit voorval aangifte bij de politie waardoor de politie over kon gaan tot aanhouding.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Tbs in zaak ‘Meisje van Nulde’ verlengd

Geplaatst

op

door

De tbs-maatregel voor de man die het ‘meisje van Nulde’ doodde is met een jaar verlengd. Dat bepaalde de rechtbank in Zutphen maandag.

In de zomer van 2001 spoelde op Strand Nulde bij Putten het rompje aan van een toen onbekend meisje. Pas maanden later werd bekend dat het ging om de 4-jarige Rowena Rikkers uit Dordrecht. Haar stiefvader Mike J. (50) had haar omgebracht. Hij werd in 2003 veroordeeld tot twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging.

De kliniek stelde eerder een verlenging van de maatregel met 1 jaar voor. Dat werd bijgesteld naar 2 jaar omdat J. de laatste tijd weigerde mee te werken. Verlenging met twee jaar was ook gevraagd door het Openbaar Ministerie. De rechtbank hield het bij een jaar omdat ze op die manier beter de vinger aan de pols kan houden.

Lees verder

Misdaad

OM onderzoekt misbruik tienermeisjes in Gelders dorp Neede

Geplaatst

op

door

Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar seksueel misbruik van minderjarige meisjes in het Gelderse dorp Neede. Een 19-jarige man zit sinds vorige maand vast in de zaak.

De afgelopen twee jaar zou de man meisjes tussen 14 en 16 jaar hebben verkracht schrijft de regionale krant Tubantia, die vandaag de zaak onder de aandacht heeft gebracht. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie wilde tegenover de krant niet zeggen om hoeveel slachtoffers het gaat, maar spreekt over ‘een aantal’. 

De krant sprak vier slachtoffers. Twee meisjes hebben aangifte gedaan, twee anderen zouden dat tot nu toe nog niet hebben gedurfd. De tieners zeggen dat er meer slachtoffers zijn.

De advocaat van de 19-jarige man bevestigt aan de media zijn aanhouding vorige maand. Op 4 juli is zijn voorarrest verlengd met 30 dagen. “De officier van justitie vroeg om 90 dagen, maar dat zijn er 30 geworden”, zegt Alwin Dooijeweerd.

Waar de man precies van wordt verdacht wil Dooijeweerd niet zeggen. Wel wil hij kwijt dat de verklaringen van de meisjes ‘niet sluitend’ zijn.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X