Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

18-jarige jongen opgepakt voor afpersing

Geplaatst

op

door

De politie van het ressort Munder heeft, op zaterdag 21 januari, de 18-jarige Rogenso J. aangehouden wegens afpersing.

In de maand oktober werd een jongen genaamd Brendon door een groep jongens aangevallen bij een bushalte. Rogenso J. die het zag gebeuren schoot Brendon te hulp. Sindsdien bedreigde Rogenso J. de jongen elke keer als hij hem tegenkwam om geld af te staan, voor het feit dat hij hem die dag had geholpen.

Brendon deed hier uiteindelijk aangifte van bij de politie, maar kon, daar hij geen naam van de verdachte wist, alleen een beschrijving geven. Met de politie werd daarom afgesproken dat Brendon de politie zou waarschuwen wanneer hij de verdachte weer zou zien.

Op 9 januari stond Brendon bij de bushalte te wachten op de bus, om naar school te gaan, toen hij Rogenso J. zag aankomen. Rogenso J. pakte Brendon zijn tas af, nam hieruit de mobiele telefoon van Brendon en deelde hem mee dat hij hem SRD 200 moest geven voor het feit dat hij hem die dag, toen hij werd aangevallen, had geholpen. Brendon, die ondertussen de naam van de verdachte had achterhaald, deed ook van dit voorval aangifte bij de politie waardoor de politie over kon gaan tot aanhouding.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Eis 6 jaar cel voor kluisjesroof Oudenbosch

Geplaatst

op

door

Tegen twee bewakers van de Rabobank in Oudenbosch is dinsdag bij de rechtbank in Breda 6 jaar cel geëist vanwege hun rol bij de geruchtmakende kluisjesroof in het filiaal. In het weekend van 2 tot 4 maart vorig jaar werden honderden kluisjes opengebroken.

Agron K. en Henri van W. zouden in de ogen van justitie samen met twee oud-collega’s de kraak hebben gepleegd, door onder meer deuren te openen en het alarm uit te zetten. De oud-collega’s zouden vervolgens zeker 24 uur bezig zijn geweest met het openbreken van alle kluisjes in de kluis.

De Rabobank heeft al 12 miljoen euro uitbetaald aan de gedupeerden. De bank claimde dinsdag bij de rechtbank 8,5 miljoen euro.

ANP

Lees verder

Misdaad

Politie Groningen zoekt man op compositietekening

Geplaatst

op

door

De politie van Groningen heeft een compositietekening verspreid van een man die in verband wordt gebracht met de gewelddadige dood van een 27-jarige man. Die overleed afgelopen dinsdag nadat hij was neergestoken op het Jaagpad.

De man op de tekening werd kort na het incident gezien door meerdere getuigen. Hij liep in de richting van de Ringweg. Hij droeg donkere bovenkleding en een zwarte pet. Hij zou tussen de 20 en 30 jaar oud zijn en tussen 1.70 en 1.80 meter lang. De politie zegt graag met hem in contact te komen. “Zijn rol is nog niet duidelijk”, aldus de politie.

De man is om het leven gebracht tijdens een rondje joggen, zo bleek eerder deze week uit een rouwadvertentie die zijn familie had laten plaatsen. Bij sportclubs in de omgeving van het Jaagpad werd de afgelopen dagen opgeroepen extra alert te zijn en afgelegen paadjes in de omgeving te vermijden.

ANP

Lees verder

Meest gelezen