Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

15-jarige scholier voor de 2e keer opgepakt

Geplaatst

op

door

De politie van Lelydorp heeft op vrijdag 13 januari jl. de 15-jarige Marciano N. aangehouden op verdenking van bedreiging.

De schooldirecteur had de politie ingeschakeld omdat Marciano besloten had de school te verlaten om met zijn vrienden naar een andere school te gaan, op hetzelfde complex. Daar aangekomen ging Marciano een lokaal binnen waar hij een andere jongen bedreigde met een scherp voorwerp. De lerares en andere leerlingen kwamen tussen beide waardoor erger voorkomen kon worden. Marciano werd aangehouden en overgedragen aan de politie van Jeugdzaken en is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie (OM) in verzekering gesteld.

Het scherpe voorwerp had Marciano inmiddels doorgegeven aan een vriend, die buiten het lokaal stond. Tijdens het onderzoek is ook de vriend verhoord, die toe gaf in het bezit te zijn van het scherpe voorwerp. Hij heeft deze ingeleverd bij de politie.

Marciano N. werd december vorig jaar ook al in verzekering gesteld op verdenking van bedreiging, van een andere leerling, met een alarm pistool en een mes. Er werd bij zijn aanhouding toen ook een hoeveelheid marihuana op hem gevonden. Na deze voorgeleiding, en afstemming met een lid van het OM, werd echter beslist dat het niet nodig was om hem nog langer vast te houden en werd hij in vrijheid gesteld.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Tjaark

ik ben er zeker van, thuis zijn ze arm en wat gaan ze doen als ze het minder goed hebben dan hun vriendjes. stelen en overval. ze willem ook prada dragen. jong geleerd is oud gedaan dus nu keihard aanpakken anders heb je later een probleem met zulke jongetjes. nu is het roof. later als ze ouder zijn blijft het niet bij stelen en roven. maar moorden. dan kennen ze geen spijt. dan kennen ze geen pardon. alles en iedereen die ze denken daar valt wat te halen gaan ze inbreken. dieven ijzer houd ze niet tegen. dus goed aanpakkenAdvertentie

Misdaad

Geen celstraf, maar tbs met dwangverpleging voor Malek F

Geplaatst

op

door

Malek F., de man die op 5 mei vorig jaar in Den Haag drie willekeurige mensen op straat met een mes levensgevaarlijk verwondde, is volledig ontoerekeningsvatbaar. De daden kunnen hem dus niet aangerekend worden en daarom krijgt hij geen celstraf maar tbs opgelegd voor onbepaalde tijd.

De rechtbank oordeelde vandaag dat de 32-jarige Syriër volledig onder invloed was van zijn psychose en daarom ontslagen moet worden van rechtsvervolging. Hij handelde niet uit een terroristisch oogmerk, het Openbaar Ministerie verdacht hem daar wel van. Volgens de rechtbank was de 32-jarige Syriër echter niet van plan ‘de Nederlandse bevolking bewust vrees aan te jagen’.

F. stak op Bevrijdingsdag vorig jaar drie willekeurige mannen neer. Hij ging ervan uit dat de politie hem dood zou schieten bij zijn aanhouding. De man had last van wanen, hij dacht dat ‘duivelsaanbidders’ hem achtervolgden.

De rechtbank oordeelde daarom dat F. volledig onder invloed was van zijn psychose en dus ontslagen moet worden van rechtsvervolging. Er was een gevangenisstraf van vijftien jaar en tbs met dwangverpleging geëist.

Lees verder

Misdaad

Bewoner asielzoekerscentrum overgoten met kokend water bij steekpartij

Geplaatst

op

door

Bij het asielzoekerscentrum aan de Kievitsblekweg in Oisterwijk heeft zaterdagochtend een steekpartij plaatsgevonden. Volgens een politiewoordvoerder was er sprake van een ruzie tussen drie mannen. Zij bedreigden elkaar met messen. Hierbij is een 32-jarige man gestoken en met kokend water overgoten.

Het slachtoffer is niet in levensgevaar, maar wel naar een ziekenhuis gebracht. Na zijn behandeling is hij aangehouden, net als twee mannen van 37 en 21 jaar oud.

De politie heeft bij het azc twee messen gevonden en in beslag genomen. Een politiewoordvoerder laat weten dat de drie mannen allemaal worden gezien als verdachten.

Eind januari vond er bij dit azc ook al een steekpartij plaats. Daarbij raakte een 14 jarige jongen gewond aan zijn gezicht.

Toen ging het om een uit de hand gelopen ruzie met een andere minderjarige jongen.

Het is de laatste tijd steeds vaker raak bij azc’s, blijkt uit cijfers van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers. Vorig jaar noteerde het COA in de zes Brabantse asielzoekerscentra bijna tweeduizend incidenten. Dat is een stijging van eenderde ten opzichte van het jaar 2017.

De meeste problemen deden zich in 2018 voor in Budel, waar bijna vijfhonderd keer melding werd gemaakt van agressie en geweld.

Lees verder

Meest gelezen

X