Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

15-jarige scholier voor de 2e keer opgepakt

Geplaatst

op

De politie van Lelydorp heeft op vrijdag 13 januari jl. de 15-jarige Marciano N. aangehouden op verdenking van bedreiging.

De schooldirecteur had de politie ingeschakeld omdat Marciano besloten had de school te verlaten om met zijn vrienden naar een andere school te gaan, op hetzelfde complex. Daar aangekomen ging Marciano een lokaal binnen waar hij een andere jongen bedreigde met een scherp voorwerp. De lerares en andere leerlingen kwamen tussen beide waardoor erger voorkomen kon worden. Marciano werd aangehouden en overgedragen aan de politie van Jeugdzaken en is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie (OM) in verzekering gesteld.

Het scherpe voorwerp had Marciano inmiddels doorgegeven aan een vriend, die buiten het lokaal stond. Tijdens het onderzoek is ook de vriend verhoord, die toe gaf in het bezit te zijn van het scherpe voorwerp. Hij heeft deze ingeleverd bij de politie.

Marciano N. werd december vorig jaar ook al in verzekering gesteld op verdenking van bedreiging, van een andere leerling, met een alarm pistool en een mes. Er werd bij zijn aanhouding toen ook een hoeveelheid marihuana op hem gevonden. Na deze voorgeleiding, en afstemming met een lid van het OM, werd echter beslist dat het niet nodig was om hem nog langer vast te houden en werd hij in vrijheid gesteld.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Tjaark

    zondag 22 januari 2017 at 10:07

    ik ben er zeker van, thuis zijn ze arm en wat gaan ze doen als ze het minder goed hebben dan hun vriendjes. stelen en overval. ze willem ook prada dragen. jong geleerd is oud gedaan dus nu keihard aanpakken anders heb je later een probleem met zulke jongetjes. nu is het roof. later als ze ouder zijn blijft het niet bij stelen en roven. maar moorden. dan kennen ze geen spijt. dan kennen ze geen pardon. alles en iedereen die ze denken daar valt wat te halen gaan ze inbreken. dieven ijzer houd ze niet tegen. dus goed aanpakken

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misdaad

14-jarige voor zesde keer de bak in

Geplaatst

op

By

Bron: starnews

De politie heeft een 14-jarige jongen al voor de zesde keer aangehouden en opgesloten voor strafbare feiten.

De tiener heeft vrijdag samen met een 16-jarige jongen een bromfiets gestolen voor een warenhuis aan de Coesewijnestraat. Dit meldt de politie Public Relations.

Dezelfde dag zijn deze jeugdigen in beeld gebracht als de bromfietsdieven. De politie van bureau Flora heeft hen aangehouden. De eigenaar heeft zijn bromfiets teruggekregen.

Zij zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Vanwege hun leeftijd zijn deze jongens opgesloten in het Jeugdcellenhuis.

Lees verder

Misdaad

Grenspolitie Juan David Ortiz moordt en kidnapt vrouwen

Geplaatst

op

By

David Ortiz, een supervisor van de grenspolitie, is ervan beschuldigd vier vrouwen te hebben vermoord, waaronder één transgender vrouw, en een vijfde vrouw te kidnappen, die ontsnapt is.

Een agent van de Amerikaanse grenspolitie is beschuldigd van een bijna twee weken durende ‘seriemoordenaarspoging’ die zaterdag werd beëindigd nadat hij hem was gearresteerd in verband met de dood van vier vrouwen en de ontvoering van een vijfde vrouw . Webb County Districtsadvocaat Isidro Alaniz vertelde de Texas Tribune dat Juan David Ortiz, een inlichtingenofficier vluchtte van staatssoldaten nadat de vijfde vrouw was ontsnapt en de politie had gealarmeerd. Ambtenaren vonden hem verstopt in een vrachtwagen in de buurt van een tankstation bij een hotel in Laredo en arresteerden hem zonder incidenten.

“De vijfde vrouw ging vrijwillig met hem mee en toen ze bij hem was, begon het te gevaarlijk voor haar te worden en toen probeerde ze te ontsnappen. Bij een benzinestation liep ze een soldaat tegen het lijf ,” zei Alaniz. “Naar onze mening is hij de enige persoon die verantwoordelijk is voor deze gruwelijke serie moordpartijen.”

Alaniz zei dat Ortiz vier vrouwen heeft gedood sinds 3 september, inclusief een transgendervrouw. Twee van hen waren Amerikaanse burgers; de nationaliteiten van de andere slachtoffers zijn onbekend. Allemaal waren ze sekswerkers, zei hij.

De moorden vonden plaats buiten de diensttijden van Ortiz en in zijn eigen voertuig, een witte vierdeurs Dodge-truck. Documenten die door het districtsbureau van het district Webb aan de Texas Tribune verstrekt en ze beschrijven de dramatische ontsnapping van de vrouw die mogelijk een vijfde moordslachtoffer had kunnen zijn.

Ortiz zal worden belast  aangeklaagd met ontvoering en moord. “Het is super tragisch,” zei Alaniz. “Het is geen weerspiegeling van Border Patrol, ze doen het uitstekend als ze onze grenzen beschermen, ze zijn super professioneel en het werk dat ze doen is belangrijk.”

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |