Suriname ALTIJD Dichtbij

Lifestyle

Zikavirus ook verwoestende gevolgen voor hersens volwassenen

Geplaatst

op

Het zikavirus kan niet alleen verwoestende gevolgen hebben op hersens van foetussen, maar ook op die van volwassenen. Dat blijkt na onderzoek op muizen, waarover Amerikaanse onderzoekers vandaag hebben gepubliceerd in het tijdschrift Cell Stem Cell.

Het blijkt dat het zikavirus ook op volwassen hersencellen een vernietigend effect kan hebben”, vertelt Joseph Gleeson, één van de onderzoekers. ,,Dankzij onze bevindingen kunnen we stellen dat besmet raken met het zikavirus als volwassene niet zo onschadelijk is als het lijkt. De door het virus getroffen gedeelten van het brein lichtten tijdens ons onderzoek op als een kerstboom.”

Het virus, dat de afgelopen acht maanden regelmatig de kop opstak in Midden- en Zuid-Amerika, werd uitvoerig bekeken door onderzoekers van The Rockefeller University en het La Jolla Instituut voor Allergie en Immunologie. ,,Het is echter een complexe aandoening”, zegt onderzoekster Sujan Shresta, ”en vooral catastrofaal voor de vroege ontwikkeling van het brein. Het effect op volwassen hersenen kan subtieler zijn, en nu weten we iets beter waar we naar moeten zoeken.”

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lifestyle

#Januhairy

Geplaatst

op

Vrouwen worden deze maand massaal opgeroepen om hun lichaamshaar te laten staan en het resultaat te delen op social media. De initiatiefneemster Laura besloot vorig jaar haar lichaamshaar niet te scheren voor een toneeloptreden. Dat leverde vele opmerkingen op terwijl zij er juist goed door voelde. Het maakt haar sterker en ze wilt dat andere vrouwen dit ook ervaren. Vele vrouwen volgde haar voorbeeld en deelde hun foto’s.

Lees verder

Lifestyle

McDonald’s introduceert vega Happy Meal

Geplaatst

op

Kinderen uit Groot Brittannië kunnen vanaf vandaag kiezen voor een vega wrap in hun Happy Meal, als ze bij McDonald’s gaan eten. De wrap is gevuld met een schijf gemaakt uit erwten, tomaten, rijst en rode pesto. Er zijn geen melkproducten in verwerkt. De vega wrap is bedacht door de Britse Vegetarian Society. Er komt voor de volwassenen ook een pittigere versie, aldus de Daily Mail. Of de vega versie binnenkort in Nederland verkrijgbaar zal zijn is onduidelijk.

Lees verder

Meest gelezen