Suriname ALTIJD Dichtbij

Lifestyle

Vandaag is het wereld dierendag! Maar wat is het?

Geplaatst

op

Vandaag is het 4 oktober en dat betekend dat het dierendag is. Overal op de wereld word deze dag gezien als een dag dat je stilstaat bij het verzorgen van dieren en de rechten van dieren. Huisdieren worden op deze dag vaak extra verwend met iets lekkers of een nieuw speeltje. Maar waar komt dierendag eigenlijk vandaan?

Dierendag is ontstaan in het jaar 1927 en word sinds 1930 elk jaar ‘gevierd’. De Tsjechische Ilse Winter heeft deze dag in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de rechten van alle dieren. Ze stuurde haar idee naar de wereldvereniging van de dierenbescherming en in 1930 werd de speciale dag ingevoerd. De dag is niet geheel toevallig gekozen op 4 oktober. Dierendag is gekozen op deze datum omdat dit samenvalt met de katholieke herdenkingsdag van Franciscus van Assisi, die op 3 oktober is overleden. Deze Franciscus is de oprichter van de Kloosterorde van Franciscanen en was, zoals dat soms genoemd wordt, een barmhartige Samaritaan. Hij had een jaar in de gevangenis doorgebracht en toen hij daar uit kwam besloot hij om een goed mens te worden. Hij besteedde het grootste deel van zijn leven aan het verzorgen van zwakkere mensen, dieren en planten. Hij was erg begaan met hun lot en kreeg veel respect voor zijn goede daden voor mensen en dieren.

Dierendag wordt dus eigenlijk nog niet zo heel lang gevierd, maar veel mensen staan op deze dag wel stil bij het lot van dieren. Ook activisten pakken deze datum graag aan voor meer aandacht voor het welzijn van dieren. Uiteraard is dierendag ook aangegrepen door commerciële bedrijven. Tegenwoordig wordt er volop reclame gemaakt voor deze dag en zijn er allerlei producten te koop om je dier extra te verwennen op deze dag.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lifestyle

#Januhairy

Geplaatst

op

Vrouwen worden deze maand massaal opgeroepen om hun lichaamshaar te laten staan en het resultaat te delen op social media. De initiatiefneemster Laura besloot vorig jaar haar lichaamshaar niet te scheren voor een toneeloptreden. Dat leverde vele opmerkingen op terwijl zij er juist goed door voelde. Het maakt haar sterker en ze wilt dat andere vrouwen dit ook ervaren. Vele vrouwen volgde haar voorbeeld en deelde hun foto’s.

Lees verder

Lifestyle

McDonald’s introduceert vega Happy Meal

Geplaatst

op

Kinderen uit Groot Brittannië kunnen vanaf vandaag kiezen voor een vega wrap in hun Happy Meal, als ze bij McDonald’s gaan eten. De wrap is gevuld met een schijf gemaakt uit erwten, tomaten, rijst en rode pesto. Er zijn geen melkproducten in verwerkt. De vega wrap is bedacht door de Britse Vegetarian Society. Er komt voor de volwassenen ook een pittigere versie, aldus de Daily Mail. Of de vega versie binnenkort in Nederland verkrijgbaar zal zijn is onduidelijk.

Lees verder

Meest gelezen