Suriname ALTIJD Dichtbij

Lifestyle

TUIfly Nederland start vluchten naar Suriname

Geplaatst

op

door

TUIfly Nederland gaat vanaf april 2017 in samenwerking met Surinam Airways (SLM) drie keer per week naar Paramaribo vliegen. De twee luchtvaartmaatschappijen beginnen vanaf april met een codeshare op vluchten tussen Schiphol en Paramaribo.

Surinam Airways vliegt met een Airbus A340 op de route, vanaf juli 2017 komt daar een Dreamliner-vlucht van TUIfly bij. TUI Nederland zal in samenwerking met SLM een uitgebreid aanbod pakketreizen naar Suriname aanbieden en ook verkoop van losse tickets is mogelijk.

Volgens general manager Arjan Kers van TUI Nederland staat Suriname al langer op de verlanglijst als het gaat om aanbod naar interessante verre bestemmingen. “Ik ben erg enthousiast over de mogelijkheden die dit prachtige land biedt aan toeristen op het gebied van natuur, cultuur. De samenwerking tussen Surinam Airways en onze eigen airline TUIfly is daar een belangrijke schakel in; het maakt dat we deze vakanties voor een groter publiek bereikbaar maken”.

Voor Surinam Airways betekent de deal met TUI een belangrijke ontwikkeling. Robbi Lachmising, CEO van Surinam Airways, benadrukt dat het voor Surinam Airways van belang is om met een sterke Europese partner in de internationale reiswereld nieuwe marktsegmenten aan te boren en zo gezamenlijke groei in het luchttransport en toeristisch bezoek aan Suriname te bevorderen. Zo draagt Surinam Airways bij aan de nagestreefde verdere diversificatie van de Surinaamse economie.

Door de gedeelde vluchten van TUIfly en SLM wordt het ’monopolie’ van KLM op deze route doorbroken. Tickets zullen volgens een woordvoerder stukken goedkoper zijn dan van KLM. „Vanaf 499 euro retour. We proberen hiermee ook Nederlandse toeristen te trekken, die pakketreizen met hotel in Suriname willen. Strandcombinaties met Curaçao zijn mogelijk.”

3 Reacties

3
Reageer op dit artikel

1000
Rikcy

Eindelijk. nu kan ik vaker naar Suriname. voor veel mensen was een ticket kopen een rib uit hun lijf.welkom Tuifly. een behouden vaart.

Conseula

Wat leuk nieuws. wat ben ik blij dit te lezen. Suriname we komen eraan

Suri

Prijzenswaardig initiatief! Alles komt nog steeds neer op kwaliteit service en ticket prijs. Zal hier ook gelden ‘Kleine winst zoete winst’? Benieuwd!!! Time will tell.Advertentie

Lifestyle

Gasfornuis maakt plaats voor elektrische plaat

Geplaatst

op

door

Koken op gas is uit. Van de Nederlanders die vorig jaar een nieuwe kookplaat kochten, koos 73 procent voor een elektrische. Slechts 27 procent koos ervoor om ouderwets op gas te blijven koken, blijkt uit onderzoek van Natuur & Milieu. De organisatie baseert zich op verkoopcijfers en zag ook de populariteit van de warmtepomp flink toenemen.

Onder ‘elektrisch’ vallen zowel inductie, halogeen als keramische kookplaten. Inductie is het zuinigst en inmiddels het meest in trek.

De verkoop van warmtepompen steeg in 2018 met 27 procent tot 108.000 stuks. De apparaten kosten duizenden euro’s, maar de aanschafprijs kan worden gedrukt met een overheidssubsidie.

De elektrische pompen halen warmte uit lucht, bodem of grondwater om woningen op een duurzamer manier te verwarmen. Dat scheelt veel CO2-uitstoot. Maar de techniek is alleen geschikt voor goed geïsoleerde gebouwen. Gasgestookte hr-ketels worden nog altijd een stuk meer verkocht: 430.000.

“In de keuken heeft de omslag plaatsgevonden”, constateert directeur Programma’s Natuur & Milieu Rob van Tilburg. “Nederlanders kiezen voor elektrisch, aardgas is uit. De volgende stap is nu de verwarming.”

Natuur & Milieu becijfert dat inmiddels de meerderheid van de nieuwbouwwijken zonder gasaansluiting wordt opgeleverd: 70 procent in het tweede kwartaal van dit jaar. Gemeenten moeten de komende twee jaar ook bepalen welke bestaande wijken ze gaan loskoppelen van aardgas als energiebron. In 2050 moeten alle woningen en gebouwen zijn overgeschakeld op duurzame bronnen.

Lees verder

Lifestyle

Veelvoorkomende kankers vaker veroorzaakt door obesitas dan door roken

Geplaatst

op

door

Obesitas is verantwoordelijk voor meer gevallen van vier veelvoorkomende kankers dan roken. Dat meldt een Britse liefdadigheidsinstelling aan de BBC.

Het gaat om nierkanker, eierstokkanker, leverkanker en darmkanker. Die vier veelvoorkomende kankers zouden vaker veroorzaakt worden door obesitas dan door roken, stelt Cancer Research UK. 

De uitspraak kreeg meteen tegenwind. Pure ‘fat-shaming’ vinden sommigen. Vooral de nieuwe campagne, waarbij de term ‘obesitas’ verwerkt werd in de typische lay-out van sigarettenpakjes, krijgt kritiek. Cancer Research UK benadrukt dat het niet de bedoeling is mensen met overgewicht te viseren. 

Wel wil de organisatie mensen bewustmaken van de risico’s van extra kilo’s. Roken veroorzaakt in de UK elk jaar 54.300 gevallen van kanker. Obesitas is verantwoordelijk voor 22.800 gevallen. Maar bij vier veelvoorkomende kankers is obesitas vaker dan roken de grote boosdoener. 

Elk jaar krijgen ongeveer 42.000 Britten te horen dat ze darmkanker hebben. In 4.800 gevallen speelt obesitas een rol, in 2.900 gevallen is dat roken. Van de 12.900 gevallen van nierkanker worden er 2.900 gelinkt aan overgewicht, 1.600 aan roken. Ook bij leverkanker en eierstokkanker is obesitas vaker dan roken de oorzaak. 

Terwijl het aantal rokers in Groot-Brittannië jaar na jaar daalt, neemt het aantal mensen met overgewicht toe. Iets meer dan een op de vier Britten is obees. Naar schatting 13,4 Britten hebben obesitas maar roken niet. 6,3 miljoen mensen roken, maar zijn niet zwaarlijvig. En 1,5 miljoen Britten rookt én is obees.

Volgens Cancer Research UK houden dertien vormen van kanker verband met obesitas. Professor Linda Bauld, preventie-expert bij de Britse organisatie, vindt dat de overheid meer moet doen om het probleem van zwaarlijvigheid aan te pakken. “We zijn ons erg bewust van de gezondheidsrisico’s van roken, maar er wordt minder gedaan om obesitas aan te pakken, terwijl ook dat een belangrijke oorzaak van kanker is”, zegt ze aan de BBC.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X