Suriname ALTIJD Dichtbij

Lifestyle

SFB komt voorlopig niet vrij

Geplaatst

op

De Nederlandse rappers Frenna (Francis Edusei) en Priceless (Jackie Osei) van de rapgroep Strictly Family Business (SFB) blijven in hechtenis en komen niet eerder vrij. “Ons verzoek is afgewezen”, zegt advocaat Humphrey teleurgesteld.

De raadsman had samen met collega Maureen Nibte een verzoek ingediend bij de rechter-commissaris om Frenna en Priceless voorlopig in vrijheid te stellen. De rechter-commissaris heeft besloten om dat verzoek niet in te willigen. Dat betekent dat ze voorlopig blijven vastzitten en het proces doorgaat. Op basis waarvan het verzoek is afgewezen is Schurman nog niet bekend.

Ook KM blijft voorlopig vastzitten. Hij heeft als enige toegegeven seks te hebben gehad met het toentertijd 15-jarige meisje. KM was toen 17 jaar en zou volgens zijn advocaat niet hebben geweten dat het meisje pas vier maanden later 16 zou worden. KM ontkende overigens dat Frenna en Priceless bij de vrijpartij betrokken waren.

De advocaat van de rappers gaat in beroep tegen de afwijzing van zijn verzoek en zal binnenkort ook om vrijlating van KM vragen.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Guno

wat gebeurt daar in Suriname. als dat meisje vieze dingen wilt doen is het toch niet die jongen zijn schuld.bijna iedereen heeft vieze dingen gedaan. dan moet je half Suriname opsluiten. als het een man was die vieze dingen met dat kind deed dan zeg ik . ja sluit hem op. hij is 17 zij 15. is jeugd die expertimenteerd. sex. ja elk jeug bijna doet stiekem vieze dingen. krasie. en als de ouders en dat meisje aangeven dat het zo niet hoeft. dan moet het toch stoppen.hoe moet die jongen ruiken dat ze geen 16 is als zij zegt… Lees verder »Advertentie

Lifestyle

Meer mensen bereid om mantelzorg te verlenen

Geplaatst

op

Mensen zijn steeds vaker bereid mantelzorg te verlenen aan een naaste. 72 procent van de mensen zegt eventueel te willen zorgen voor een familielid wanneer dit nodig is. In 2013 was dat nog 50 procent. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag samen met MantelzorgNL.

Wel vinden ouders en hun kinderen het lastig om over mantelzorg te praten. 78 procent van de volwassen kinderen heeft nog niet met hun ouders besproken hoe ze de zorg gaan regelen als ze hulpbehoevend worden. Ze hebben er nog niet over nagedacht of zien de noodzaak niet om dit vooraf te bespreken. Ongeveer 80 procent van de ondervraagde ouders wil hun kinderen niet opzadelen met een gesprek over mantelzorg.

Voor het onderzoek werden 24.730 leden van het EenVandaag Opiniepanel ondervraagd.

ANP

Lees verder

Lifestyle

HEMA komt met vegan rookworst

Geplaatst

op

HEMA zet de komende jaren vol in op duurzaamheid en wil onder meer vegan varianten maken van al zijn bekende producten, zoals de iconische rookworst van het bedrijf.

Alle bekende voedselproducten van de HEMA moeten uiteindelijk een vegan variant krijgen. Eerder kwam er al een vegetarisch saucijzenbroodje in de winkel en onlangs een vegan appeltaart. De tompouce is volgens Jegen nog iets ingewikkelder, maar ook daar wordt op termijn naar gekeken.

Hoezeer HEMA ook verbonden is met rookworsten, het bedrijf is niet de eerste met een vleesloze variant. Unox biedt al een vegetarische rookworst aan en de Vegetarische Slager heeft er eentje die ook zonder zuivel, ei en andere dierlijke producten en dus vegan is.

ANP

Lees verder

Meest gelezen