Suriname ALTIJD Dichtbij

Lifestyle

Mannen moeten minder vlees gaan eten

Geplaatst

op

door

De voedingscentrum vindt dat mannen minder vlees moeten gaan eten.
Het advies is niet meer dan 500 gram vlees per week te eten. Vooral
mannen zitten daarboven, gemiddeld zeker 400 gram meer.
Wie vooral minder bewerkt en rood vlees eet, loopt een lager risico
op ziekten als kanker, diabetes type 2 en een beroerte.
De voedingscentrum probeert met een campagne ‘Er is meer dan vlees’ mensen
aan te zetten tot het minder eten van vlees.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Hunk

die mensen van vroeger aten alleen maar wild. vlees en nu war de winti ons leerde komt nu uit. eet geen varken eet geen vlees is slwchtAdvertentie

Lifestyle

Huisarts stuurt verkouden patiënt naar drogist

Geplaatst

op

door

Wie met een huis-tuin-en-keukenkwaal zoals buikpijn, verkoudheid of schaafwonden langs de huisarts gaat, kan vanaf nu worden doorverwezen naar een drogisterij in plaats van de apotheek. ´´Via de drogist en zelfmedicatie kunnen mensen een kleine kwaal zelf oplossen”, aldus directeur Marten Hummel van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven.

Drogisterijen en huisartsen spreken af om dezelfde adviezen te geven en hanteren daarbij schema’s die aangeven wat te doen bij welke klachten of symptomen, zogenoemde advieskaarten. ´´Daar staat ook in wanneer je als drogist moet verwijzen naar de huisarts”, zegt Hummel. ´´In de perceptie van de buitenwereld is een drogist een retailer. Toch moet hij goede en verantwoorde zorg leveren. Dat is zijn wettelijke taak.”

ANP

Lees verder

Lifestyle

Meer mensen bereid om mantelzorg te verlenen

Geplaatst

op

door

Mensen zijn steeds vaker bereid mantelzorg te verlenen aan een naaste. 72 procent van de mensen zegt eventueel te willen zorgen voor een familielid wanneer dit nodig is. In 2013 was dat nog 50 procent. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag samen met MantelzorgNL.

Wel vinden ouders en hun kinderen het lastig om over mantelzorg te praten. 78 procent van de volwassen kinderen heeft nog niet met hun ouders besproken hoe ze de zorg gaan regelen als ze hulpbehoevend worden. Ze hebben er nog niet over nagedacht of zien de noodzaak niet om dit vooraf te bespreken. Ongeveer 80 procent van de ondervraagde ouders wil hun kinderen niet opzadelen met een gesprek over mantelzorg.

Voor het onderzoek werden 24.730 leden van het EenVandaag Opiniepanel ondervraagd.

ANP

Lees verder

Meest gelezen