Suriname ALTIJD Dichtbij

Lifestyle

Dé make-up trends van 2017

Geplaatst

op

door

De eerste nagellak trend is al gespot en ook op make-up gebied staat ons in 2017 weer een hoop moois te wachten. Hieronder een overzicht van de make-up trends die dit jaar gaan domineren.

1. BREATHING FACE
In 2017 gaan we voor een gezonde en stralende huid. Dit betekent minder contouren en, als je dat al doet, minder bakken in de zon. Het gezicht mag lekker ademen.

2. MONOCHROOM
Oogschaduw en lipstick in precies dezelfde kleur, een must voor de monochroom make-up trend.

3. BLACK LINER INTERRUPTED
Een zwart lijntje op de onderste oogrand is helemaal terug, alleen laten we de uiteindes voortaan ‘oogpotlood vrij’.

4. SHINY LIPS
In 2016 was een matte lipstick groot favoriet, dit jaar mogen de lippen weer lekker glimmen.

5. PRETTY IN PINK
Denk aan roze als dé nieuwe neutrale kleur. Je wangen, lippen, oogleden, het mooie is dat je deze tint op op elk gedeelte van het gezicht kunt aanbrengen voor een frisse look en mooie gloed. Heb je een donkere huid dan kan je het beste voor een bruine/perzikachtige kleur gaan.

6. RECHTE WENKBRAUWEN
Strak getekende hoekige wenkbrauwen zijn verleden tijd. In 2017 ben je met rechte en natuurlijke geëpileerde wenkbrauwen helemaal on trend.

7. THREE DIMENSIONAL LIPS
Dit jaar is drie dimensionale lipstick het helemaal. Van een ombré effect tot een flinke laag glitters op de lippen, het kan niet gek genoeg.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Lifestyle

Veelvoorkomende kankers vaker veroorzaakt door obesitas dan door roken

Geplaatst

op

door

Obesitas is verantwoordelijk voor meer gevallen van vier veelvoorkomende kankers dan roken. Dat meldt een Britse liefdadigheidsinstelling aan de BBC.

Het gaat om nierkanker, eierstokkanker, leverkanker en darmkanker. Die vier veelvoorkomende kankers zouden vaker veroorzaakt worden door obesitas dan door roken, stelt Cancer Research UK. 

De uitspraak kreeg meteen tegenwind. Pure ‘fat-shaming’ vinden sommigen. Vooral de nieuwe campagne, waarbij de term ‘obesitas’ verwerkt werd in de typische lay-out van sigarettenpakjes, krijgt kritiek. Cancer Research UK benadrukt dat het niet de bedoeling is mensen met overgewicht te viseren. 

Wel wil de organisatie mensen bewustmaken van de risico’s van extra kilo’s. Roken veroorzaakt in de UK elk jaar 54.300 gevallen van kanker. Obesitas is verantwoordelijk voor 22.800 gevallen. Maar bij vier veelvoorkomende kankers is obesitas vaker dan roken de grote boosdoener. 

Elk jaar krijgen ongeveer 42.000 Britten te horen dat ze darmkanker hebben. In 4.800 gevallen speelt obesitas een rol, in 2.900 gevallen is dat roken. Van de 12.900 gevallen van nierkanker worden er 2.900 gelinkt aan overgewicht, 1.600 aan roken. Ook bij leverkanker en eierstokkanker is obesitas vaker dan roken de oorzaak. 

Terwijl het aantal rokers in Groot-Brittannië jaar na jaar daalt, neemt het aantal mensen met overgewicht toe. Iets meer dan een op de vier Britten is obees. Naar schatting 13,4 Britten hebben obesitas maar roken niet. 6,3 miljoen mensen roken, maar zijn niet zwaarlijvig. En 1,5 miljoen Britten rookt én is obees.

Volgens Cancer Research UK houden dertien vormen van kanker verband met obesitas. Professor Linda Bauld, preventie-expert bij de Britse organisatie, vindt dat de overheid meer moet doen om het probleem van zwaarlijvigheid aan te pakken. “We zijn ons erg bewust van de gezondheidsrisico’s van roken, maar er wordt minder gedaan om obesitas aan te pakken, terwijl ook dat een belangrijke oorzaak van kanker is”, zegt ze aan de BBC.

Lees verder

Lifestyle

Teveel jus d’orange blijkt slecht voor de gezondheid.

Geplaatst

op

door

Het drinken van te grote hoeveelheden vers fruitsap kan het risico op kanker verhogen. Dat blijkt uit een langlopend vijfjarig voedingsonderzoek onder ruim 100.000 Fransen. In die tijd werden bijna 2200 gevallen van kanker gediagnosticeerd, waaronder 693 keer borstkanker.

„Het is de eerste studie die zich specifiek richt op fruitsappen. We wisten al langer dat er een verband is tussen suikerrijke dranken en de kans op kanker. Op basis van het grootste onderzoek ooit naar voeding, leefstijl en kanker van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is al een advies opgesteld zo min mogelijk dranken met toegevoegde suikers te drinken. Nu is alleen naar verse vruchtensappen gekeken”, zegt professor Ellen Kampman van de Wageningen Universiteit tegen de media.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X