Suriname ALTIJD Dichtbij

Lifestyle

Make-Up tips voor de donkere huid

Geplaatst

op

Het is haast onmogelijk om goede make-up te vinden als je een donkere huid hebt. Vooral als je van gemixte afkomst bent, heb je grote kans dat je huid verschillende ondertonen heeft.

In je gezicht heb je misschien een mix van een gele, rode of groenige ondertoon, dan heb je niets aan de meeste make-up van de grote merken. En als je een Douglas binnenloopt dan is je keuze dus beperkt en vaak weten de vrouwen die er werken ook geen raad wat te doen met je teint. Maar met de make-up tips van Daphny Scholsberg (Glamour) kom je een heel eind.

1. Mix and match met foundation

Bij foundation is het belangrijk dat de kleur overeenkomt met je huid. Als donkere vrouw heb je vaak meerdere tinten en verschillende ondertonen in je gezicht. Ontdek eerst welke ondertonen en tinten hebt. Om je make-up er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien, is het belangrijk met de juiste kleur foundation te werken. Vaak is het midden van je gezicht wat lichter dan je voorhoofd. En omdat je verschillende kleuren in je gezicht hebt, mag je ook verschillende soorten foundation gebruiken. Wees kieskeurig als het op de kleur van de foundation aankomt, meng als het nodig is. En begin met het aanbrengen bij je haarlijn, als de foundation daar goed overeenkomt met je huidskleur kun je hem egaal over je hele gezicht aanbrengen.

2. Laat je lippen spreken

Ijzige kleuren en nudetinten doen weinig voor je lippen. Wil je toch het effect van een nude lippenstift kies dan voor een bruine tint die dicht bij je eigen huidskleur komt. Juist de warmere tinten complementeren je huidskleur en benadrukken de mooie vorm van je volle lippen. Vooral donkerrood en donkerpaars staan erg mooi bij een donkere huidskleur.

3. Vergeet je wenkbrauwen niet

Onderschat nooit de kracht van je wenkbrauwen. Accentueer je wenkbrauwen ook als je voor de au naturel look gaat. Ook al lijkt je haar pikzwart het is nooit helemaal zwart er zit veel meer donkerbruin in dan je op het oog ziet. Kies daarom voor je wenkbrauwen voor een donkerbruine wenkbrauwgel en nooit voor zwart.

4. Blush

Je hebt misschien wat minder keuze in kleuren qua blush dan iemand met een lichte huidskleur, maar donkerrood brengt je jukbeenderen sterk naar voren en gebruik bronzer voor natuurlijk stralende gloed in je gezicht.

5. Stralende huid

Als je geen zin hebt om je foundation te mixen, kun je er ook voor kiezen om je huid zo stralend mogelijk te maken door goede verzorging. Gebruik dan natuurlijke oliën in plaats van dag- en nachtcrème’s om je gezicht te verzorgen. Als je een vette huid hebt gebruik je zonnebloemolie, heb je een droge huid kies dan voor argan olie en voor de gecombineerde huid gebruik je jojoba olie.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Lifestyle

Meer mensen bereid om mantelzorg te verlenen

Geplaatst

op

Mensen zijn steeds vaker bereid mantelzorg te verlenen aan een naaste. 72 procent van de mensen zegt eventueel te willen zorgen voor een familielid wanneer dit nodig is. In 2013 was dat nog 50 procent. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag samen met MantelzorgNL.

Wel vinden ouders en hun kinderen het lastig om over mantelzorg te praten. 78 procent van de volwassen kinderen heeft nog niet met hun ouders besproken hoe ze de zorg gaan regelen als ze hulpbehoevend worden. Ze hebben er nog niet over nagedacht of zien de noodzaak niet om dit vooraf te bespreken. Ongeveer 80 procent van de ondervraagde ouders wil hun kinderen niet opzadelen met een gesprek over mantelzorg.

Voor het onderzoek werden 24.730 leden van het EenVandaag Opiniepanel ondervraagd.

ANP

Lees verder

Lifestyle

HEMA komt met vegan rookworst

Geplaatst

op

HEMA zet de komende jaren vol in op duurzaamheid en wil onder meer vegan varianten maken van al zijn bekende producten, zoals de iconische rookworst van het bedrijf.

Alle bekende voedselproducten van de HEMA moeten uiteindelijk een vegan variant krijgen. Eerder kwam er al een vegetarisch saucijzenbroodje in de winkel en onlangs een vegan appeltaart. De tompouce is volgens Jegen nog iets ingewikkelder, maar ook daar wordt op termijn naar gekeken.

Hoezeer HEMA ook verbonden is met rookworsten, het bedrijf is niet de eerste met een vleesloze variant. Unox biedt al een vegetarische rookworst aan en de Vegetarische Slager heeft er eentje die ook zonder zuivel, ei en andere dierlijke producten en dus vegan is.

ANP

Lees verder

Meest gelezen