Suriname ALTIJD Dichtbij

Lifestyle

Make-Up tips voor de donkere huid

Geplaatst

op

Het is haast onmogelijk om goede make-up te vinden als je een donkere huid hebt. Vooral als je van gemixte afkomst bent, heb je grote kans dat je huid verschillende ondertonen heeft.

In je gezicht heb je misschien een mix van een gele, rode of groenige ondertoon, dan heb je niets aan de meeste make-up van de grote merken. En als je een Douglas binnenloopt dan is je keuze dus beperkt en vaak weten de vrouwen die er werken ook geen raad wat te doen met je teint. Maar met de make-up tips van Daphny Scholsberg (Glamour) kom je een heel eind.

1. Mix and match met foundation

Bij foundation is het belangrijk dat de kleur overeenkomt met je huid. Als donkere vrouw heb je vaak meerdere tinten en verschillende ondertonen in je gezicht. Ontdek eerst welke ondertonen en tinten hebt. Om je make-up er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien, is het belangrijk met de juiste kleur foundation te werken. Vaak is het midden van je gezicht wat lichter dan je voorhoofd. En omdat je verschillende kleuren in je gezicht hebt, mag je ook verschillende soorten foundation gebruiken. Wees kieskeurig als het op de kleur van de foundation aankomt, meng als het nodig is. En begin met het aanbrengen bij je haarlijn, als de foundation daar goed overeenkomt met je huidskleur kun je hem egaal over je hele gezicht aanbrengen.

2. Laat je lippen spreken

Ijzige kleuren en nudetinten doen weinig voor je lippen. Wil je toch het effect van een nude lippenstift kies dan voor een bruine tint die dicht bij je eigen huidskleur komt. Juist de warmere tinten complementeren je huidskleur en benadrukken de mooie vorm van je volle lippen. Vooral donkerrood en donkerpaars staan erg mooi bij een donkere huidskleur.

3. Vergeet je wenkbrauwen niet

Onderschat nooit de kracht van je wenkbrauwen. Accentueer je wenkbrauwen ook als je voor de au naturel look gaat. Ook al lijkt je haar pikzwart het is nooit helemaal zwart er zit veel meer donkerbruin in dan je op het oog ziet. Kies daarom voor je wenkbrauwen voor een donkerbruine wenkbrauwgel en nooit voor zwart.

4. Blush

Je hebt misschien wat minder keuze in kleuren qua blush dan iemand met een lichte huidskleur, maar donkerrood brengt je jukbeenderen sterk naar voren en gebruik bronzer voor natuurlijk stralende gloed in je gezicht.

5. Stralende huid

Als je geen zin hebt om je foundation te mixen, kun je er ook voor kiezen om je huid zo stralend mogelijk te maken door goede verzorging. Gebruik dan natuurlijke oliën in plaats van dag- en nachtcrème’s om je gezicht te verzorgen. Als je een vette huid hebt gebruik je zonnebloemolie, heb je een droge huid kies dan voor argan olie en voor de gecombineerde huid gebruik je jojoba olie.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lifestyle

Sporten en bewegen voor 50plus

Geplaatst

op

By

Hoewel de beroemde gezegde ‘leeftijd is slechts een nummer’ helemaal waar is als het gaat om de meeste dingen in het leven, moet je soms een beetje voorzichtig zijn naarmate je ouder wordt. Een voorbeeld hiervan is wanneer je oefent na de leeftijd van 50. Het is zeker mogelijk om in de beste vorm te komen nadat je 50 bent geworden, maar de enige aanbeveling is om een ​​beetje voorzichtig te zijn.

Waarom moet je na je 50ste jaar blijven sporten?

Je verliest spiermassa naarmate je ouder wordt en het trainen helpt je om je spieren weer op te bouwen. Het handhaven van spiermassa helpt ook om meer calorieën te verbranden, zelfs in rust. Trainen op deze leeftijd vermindert het risico op hartaandoeningen, diabetes, hoge bloeddruk, beroerte, artritis, de ziekte van Alzheimer en osteoporose. Het helpt je ook scherp te blijven en stimuleert je metabolisme.

Een 50-jarig lichaam is niet hetzelfde als een 20 of een 30-jarig lichaam. Je kunt niet dezelfde dingen doen en geen van beiden zou dat moeten doen. Maar het goede ding is dat de sleutel tot een goede kwaliteit van leven, zelfs op deze leeftijd, oefening is. Trainen verbetert de kwaliteit van leven en houdt één gezond en fit. Terugkomend op ons punt, hier is een lijst van oefeningen die je moet aanpassen nadat je over 50 bent gegaan.

De trap gemakkelijk kunnen beklimmen is een goede zaak en het zou een deel van je dagelijkse routine moeten zijn. Maar er op lopen moet worden vermeden, omdat de gevolgen en de gevaren van vallen erger worden naarmate je ouder wordt.

Intervaltraining met hoge intensiteit is geweldig voor het verbranden van calorieën en vet, maar bij oudere mensen kan dit het lichaam benadrukken. Je kunt zwemmen voor een volledige cardiovasculaire training als je ouder bent dan 50.

Een van de beste oefeningen om over alles heen te bouwen, push-ups zorgen voor veel stress en druk op de bovenrug en schouders. Het is aan te raden om een ​​wall push te doen in plaats van de traditionele push-up als je boven de 50 bent. Muur push-ups verminderen de druk op je spieren.

Als iemand niet consequent heeft geoefend, dan kan squatten met gewichten als je ouder wordt druk uitoefenen op je gewrichten. Gewoon hurken normaal met je lichaamsgewicht in de juiste vorm is ook goed op deze leeftijd.

Pull-ups zijn moeilijk om te doen, zelfs wanneer iemand 25 is. Ze leggen veel druk op je schouders en vereisen veel lichaamskracht, die je misschien niet hebt als ze ouder worden. Je kunt je trainer vragen om je enkele andere oefeningen te vertellen die werken op dezelfde spiergroep.Lees verder

Lifestyle

Hoeveel glazen kun je op bij een avondje uit?

Geplaatst

op

By

Na een lekker avondje uit waarbij je gezellig hebt zitten borrelen, word je de volgende morgen wakker met een kater. Hoe ouder je wordt des te erger de kater. Hoe komt dat?
Kon je vroeger probleemloos door blijven drinken tot in de vroege uurtjes, naar mate de jaren vorderen, word je steeds harder gestraft voor je alcoholische uitspattingen. Daar zijn meerdere verklaringen voor.

De belangrijkste is dat je spiermassa afneemt als je ouder wordt en daarvoor in de plaats komt vet. Spierweefsel bestaat voornamelijk uit water, dus wordt de alcohol sneller verdund als je meer spieren hebt.Je lever en nieren steeds slechter in staat zijn om giftige stoffen in alcohol af te breken.

Tenslotte is er nog een andere simpele verklaring: doordat je wel wat beters te doen hebt, drink je veel minder vaak dan vroeger. Daardoor is je lichaam minder gewend aan het verwerken van grote hoeveelheden alcohol en komt de kater dus harder aan.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |