Suriname ALTIJD Dichtbij

Lifestyle

Bodydismorfic

Geplaatst

op

Wat is er mis met hoe je ter wereld bent gekomen? Wat is er mis met die mooie krullen of stijl haar? Wat is er mis met die donkere chocolade kleur of witte chocolade? Wat is er mis met duopenoti? Niets zou je denken.

Maar niets is minder waar. Kleur, niet je haar kleur, maar je huidskleur is alles bepalend voor sommige mensen om zich geaccepteerd te kunnen voelen door de maatschappij. De kans op een betere partner of baan te vergroten.

Er zijn mensen die zo ver gaan dat ze hun natuurlijke huidskleur, op lichten met natuurlijke of meestal zware chemische middelen, die niet geheel zonder risico zijn bij langdurig gebruik en blootstelling aan UV-licht.

Maar hoe ver kun je gaan?

Het oplichten van enkele donkere vlekken, moet kunnen. Maar om nu dagelijks je huid in te smeren met chemische bleekmiddelen, met als doel een lichtere en “mooiere” huid te krijgen, zodat je meer op je droomvrouw gaat lijken.
Als dat is hoe je je voelt? Dan moet je wel aan een laag zelfbeeld leiden.

Little Kim, een ex van de overleden Biggie Smalls, is helaas zo een vrouw, die op haar idool Kim Kardashian wilt lijken en er nu vanuit gaat dat een donkere man haar nu wel trouw zal blijven en niet zal hunkeren naar een licht getinte vrouw.

Dit is hoe ver je kunt gaan om niet alleen je huidskleur aan te passen, maar ook de vorm van je gezicht, haarkleur. Bekijk de video compilatie van de metamorfose van Little Kim naar de “Black Kim Kardashian”.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lifestyle

Hoeveel glazen kun je op bij een avondje uit?

Geplaatst

op

By

Na een lekker avondje uit waarbij je gezellig hebt zitten borrelen, word je de volgende morgen wakker met een kater. Hoe ouder je wordt des te erger de kater. Hoe komt dat?
Kon je vroeger probleemloos door blijven drinken tot in de vroege uurtjes, naar mate de jaren vorderen, word je steeds harder gestraft voor je alcoholische uitspattingen. Daar zijn meerdere verklaringen voor.

De belangrijkste is dat je spiermassa afneemt als je ouder wordt en daarvoor in de plaats komt vet. Spierweefsel bestaat voornamelijk uit water, dus wordt de alcohol sneller verdund als je meer spieren hebt.Je lever en nieren steeds slechter in staat zijn om giftige stoffen in alcohol af te breken.

Tenslotte is er nog een andere simpele verklaring: doordat je wel wat beters te doen hebt, drink je veel minder vaak dan vroeger. Daardoor is je lichaam minder gewend aan het verwerken van grote hoeveelheden alcohol en komt de kater dus harder aan.

Lees verder

Lifestyle

Bierbuik of ben je te mager, sterfterisico is gestegen

Geplaatst

op

By

‘Het sterfterisico bij zowel mensen met meer vet als bij erg magere mensen is verhoogd antwoordt hooglerlaar voeding en gezondheid Edith Feskens.

Bij slankere mensen is het vaker moeilijker te zeggen waar precies het sterfterisico ligt. Er zijn namelijk ook mensen die veel gewicht verliezen door een tumor of andere ziekte, er zijn anorexiapatiënten en mensen die uit armoede onvoldoende te eten hebben.

Het hebben van een buikje is per definitie ongezond. Vet in de buikholte verstoort het functioneren van onder andere de lever, en daarmee van de hele verteringscyclus. Het lichaam wordt dan minder gevoelig voor insuline en de bloedsuikerspiegel stijgt. Zo ontstaat bijvoorbeeld diabetes type 2, de ouderdomsdiabetes.

Afhankelijk van je leeftijd, sekse, hormonen en erfelijke factoren kan vet op verschillende plekken opgeslagen worden. Zo krijgen vrouwen vaak een peervorm. Zij komen vooral aan op de bovenarmen, dijen, heupen en ook bij de buik. Bij mannen nestelt het vet zich vaker alleen op de buik, waardoor ze een appelvorm krijgen. Door dit verschil in vetopslag zie je een bierbuikje vaker bij mannen dan bij vrouwen.

Gezond leven verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Gezond leven betekent voldoende beweging, gezond eten, goed omgaan met stress en niet roken.  De grote vraag is: hoe gezond ben jij?

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |