Suriname ALTIJD Dichtbij

Lifestyle

Surinaamse voetballers die voor Oranje hebben gespeeld

Geplaatst

op

Het EK is vorige week weer losgebarsten en normaliter betekend dat een hoop gejuich, gefeest en gezelligheid in Nederland. Dit jaar is dat helaas niet het geval, het Nederlands elftal heeft zich niet weten te kwalificeren voor het Europees kampioenschap.

Vreemd is dat wel want Nederland scoort eigenlijk altijd heel hoog in de EK’s en WK’s van de afgelopen jaren en stond jarenlang binnen de top 10 van de FIFA wereldranglijst. Dit jaar staan ze 14e door de slechte prestaties en heeft dat er dus voor gezorgd dat we niet deelnemen aan het EK in Frankrijk dit jaar.

Eén troost, het Nederlands elftal heeft bijna altijd goed gescoort en zal dit vast en zeker het komende WK (2018 in Rusland) ook wel weer doen. Voor nu is het even jammer en daarom hier een overzicht van een aantal spelers met een Surinaamse achtergrond die in het Nederlands elftal hebben gespeeld of dat nu doen.

Patrick Kluivert

Deze sterspeler (39 jaar oud) heeft een Surinaamse vader en zijn moeder komt van Curaçao. Tegenwoordig is hij gestopt met voetballen en is hij trainer van het elftal van Curaçao. In zijn jongere jaren heeft hij zich dubbel en dwars waargemaakt voor Oranje. Patrick Kluivert debuteerde bij het Nederlands elftal op 18 jarige leeftijd. Patrick heeft op straat in Amsterdam leren voetballen en heeft gespeeld bij meerdere grote clubs zoals PSV, AC Milan, FC Barcelona, Newcastle United en natuurlijk Ajax. Patrick Kluivert is een topscoorder en staat op plek nummer 3 van de ranglijst van topscoorders voor het Nederlands elftal met 40 doelpunten in totaal 79 interlands.

Humphrey Wijnals

Humphrey Wijnals (86 jaar oud) was de eerste speler van Surinaamse komaf die uitkwam voor het Nederlands elftal. Deze voetballer debuteerde in 1960 voor Oranje en heeft hier maar 3 interlands voor gespeeld. Hij kreeg een conflict met de KNVB en werd daardoor door de bond op een lijst met ongewenste spelers gezet. Daarnaast heeft Humphrey Wijnals 45 keer voor het Surinaamse elftal gespeeld en is hij later trainer geworden van de Utrechtse amateurclub Faja lobi. Deze club bestond geheel uit Surinaamse spelers. In het jaar 1999 is Humphrey verkozen tot Surinaamse voetballer van de eeuw.

Kenneth Vermeer

Deze speler zit in de huidige selectie van het Nederlands elftal en neemt de positie van doelman in. Momenteel speelt Kenneth Vermeer (30 jaar) voor de Rotterdamse club Feyenoord. Hiervoor speelde hij voor Ajax. Kenneth is geboren in Amsterdam. Op jonge leeftijd was hij nog veldspeler maar later is hij keeper geworden. Op 25 oktober 2001 maakte Vermeer zijn debuut voor Nederland in het team van speler onder de 16 jaar.

Clarence Seedorf

Deze topvoetballer is nu 40 jaar maar heeft al een hele carrière achter de rug. Clarence is geboren in Paramaribo en heeft onder andere gespeeld voor Real Madrid, Ajax en AC Milan. Seedorf debuteerde in 1994 voor Oranje tegen Luxemburg. Hij heeft in totaal 87 interlands gespeeld en heeft hierbij 11 keer weten te scoren. In 2014 is Clarence voor de korte periode van 6 maanden trainer geweest bij AC Milan. Omdat Seedorf altijd veel binding heeft gehad met zijn thuisland Suriname heeft hij deelgenomen aan een aantal maatschappelijke projecten. Zo heeft hij het Clarence Seedorf stadion laten bouwen en is hij de oprichter van de stichting Champions for children foundation waarbij de nadruk ligt op educatie en gezondheid door sport voor kinderen. Tevens zet hij zich in als ambassadeur voor de Nelson Mandela Foundation. Voor zijn positieve bijdrage aan sport en maatschappij heeft hij in 2011 een onderscheiding ontvangen tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Tje

    zondag 19 juni 2016 at 22:17

    Jullie zijn een groot aantal spelers vergeten . Rijkaard Bogaarde oa waarom?

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lifestyle

#Januhairy

Geplaatst

op

Vrouwen worden deze maand massaal opgeroepen om hun lichaamshaar te laten staan en het resultaat te delen op social media. De initiatiefneemster Laura besloot vorig jaar haar lichaamshaar niet te scheren voor een toneeloptreden. Dat leverde vele opmerkingen op terwijl zij er juist goed door voelde. Het maakt haar sterker en ze wilt dat andere vrouwen dit ook ervaren. Vele vrouwen volgde haar voorbeeld en deelde hun foto’s.

Lees verder

Lifestyle

McDonald’s introduceert vega Happy Meal

Geplaatst

op

Kinderen uit Groot Brittannië kunnen vanaf vandaag kiezen voor een vega wrap in hun Happy Meal, als ze bij McDonald’s gaan eten. De wrap is gevuld met een schijf gemaakt uit erwten, tomaten, rijst en rode pesto. Er zijn geen melkproducten in verwerkt. De vega wrap is bedacht door de Britse Vegetarian Society. Er komt voor de volwassenen ook een pittigere versie, aldus de Daily Mail. Of de vega versie binnenkort in Nederland verkrijgbaar zal zijn is onduidelijk.

Lees verder

Meest gelezen