Suriname ALTIJD Dichtbij

Lifestyle

Surinaamse voetballers die voor Oranje hebben gespeeld

Geplaatst

op

Het EK is vorige week weer losgebarsten en normaliter betekend dat een hoop gejuich, gefeest en gezelligheid in Nederland. Dit jaar is dat helaas niet het geval, het Nederlands elftal heeft zich niet weten te kwalificeren voor het Europees kampioenschap.

Vreemd is dat wel want Nederland scoort eigenlijk altijd heel hoog in de EK’s en WK’s van de afgelopen jaren en stond jarenlang binnen de top 10 van de FIFA wereldranglijst. Dit jaar staan ze 14e door de slechte prestaties en heeft dat er dus voor gezorgd dat we niet deelnemen aan het EK in Frankrijk dit jaar.

Eén troost, het Nederlands elftal heeft bijna altijd goed gescoort en zal dit vast en zeker het komende WK (2018 in Rusland) ook wel weer doen. Voor nu is het even jammer en daarom hier een overzicht van een aantal spelers met een Surinaamse achtergrond die in het Nederlands elftal hebben gespeeld of dat nu doen.

Patrick Kluivert

Deze sterspeler (39 jaar oud) heeft een Surinaamse vader en zijn moeder komt van Curaçao. Tegenwoordig is hij gestopt met voetballen en is hij trainer van het elftal van Curaçao. In zijn jongere jaren heeft hij zich dubbel en dwars waargemaakt voor Oranje. Patrick Kluivert debuteerde bij het Nederlands elftal op 18 jarige leeftijd. Patrick heeft op straat in Amsterdam leren voetballen en heeft gespeeld bij meerdere grote clubs zoals PSV, AC Milan, FC Barcelona, Newcastle United en natuurlijk Ajax. Patrick Kluivert is een topscoorder en staat op plek nummer 3 van de ranglijst van topscoorders voor het Nederlands elftal met 40 doelpunten in totaal 79 interlands.

Humphrey Wijnals

Humphrey Wijnals (86 jaar oud) was de eerste speler van Surinaamse komaf die uitkwam voor het Nederlands elftal. Deze voetballer debuteerde in 1960 voor Oranje en heeft hier maar 3 interlands voor gespeeld. Hij kreeg een conflict met de KNVB en werd daardoor door de bond op een lijst met ongewenste spelers gezet. Daarnaast heeft Humphrey Wijnals 45 keer voor het Surinaamse elftal gespeeld en is hij later trainer geworden van de Utrechtse amateurclub Faja lobi. Deze club bestond geheel uit Surinaamse spelers. In het jaar 1999 is Humphrey verkozen tot Surinaamse voetballer van de eeuw.

Kenneth Vermeer

Deze speler zit in de huidige selectie van het Nederlands elftal en neemt de positie van doelman in. Momenteel speelt Kenneth Vermeer (30 jaar) voor de Rotterdamse club Feyenoord. Hiervoor speelde hij voor Ajax. Kenneth is geboren in Amsterdam. Op jonge leeftijd was hij nog veldspeler maar later is hij keeper geworden. Op 25 oktober 2001 maakte Vermeer zijn debuut voor Nederland in het team van speler onder de 16 jaar.

Clarence Seedorf

Deze topvoetballer is nu 40 jaar maar heeft al een hele carrière achter de rug. Clarence is geboren in Paramaribo en heeft onder andere gespeeld voor Real Madrid, Ajax en AC Milan. Seedorf debuteerde in 1994 voor Oranje tegen Luxemburg. Hij heeft in totaal 87 interlands gespeeld en heeft hierbij 11 keer weten te scoren. In 2014 is Clarence voor de korte periode van 6 maanden trainer geweest bij AC Milan. Omdat Seedorf altijd veel binding heeft gehad met zijn thuisland Suriname heeft hij deelgenomen aan een aantal maatschappelijke projecten. Zo heeft hij het Clarence Seedorf stadion laten bouwen en is hij de oprichter van de stichting Champions for children foundation waarbij de nadruk ligt op educatie en gezondheid door sport voor kinderen. Tevens zet hij zich in als ambassadeur voor de Nelson Mandela Foundation. Voor zijn positieve bijdrage aan sport en maatschappij heeft hij in 2011 een onderscheiding ontvangen tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Tje

    zondag 19 juni 2016 at 22:17

    Jullie zijn een groot aantal spelers vergeten . Rijkaard Bogaarde oa waarom?

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lifestyle

Hoeveel glazen kun je op bij een avondje uit?

Geplaatst

op

By

Na een lekker avondje uit waarbij je gezellig hebt zitten borrelen, word je de volgende morgen wakker met een kater. Hoe ouder je wordt des te erger de kater. Hoe komt dat?
Kon je vroeger probleemloos door blijven drinken tot in de vroege uurtjes, naar mate de jaren vorderen, word je steeds harder gestraft voor je alcoholische uitspattingen. Daar zijn meerdere verklaringen voor.

De belangrijkste is dat je spiermassa afneemt als je ouder wordt en daarvoor in de plaats komt vet. Spierweefsel bestaat voornamelijk uit water, dus wordt de alcohol sneller verdund als je meer spieren hebt.Je lever en nieren steeds slechter in staat zijn om giftige stoffen in alcohol af te breken.

Tenslotte is er nog een andere simpele verklaring: doordat je wel wat beters te doen hebt, drink je veel minder vaak dan vroeger. Daardoor is je lichaam minder gewend aan het verwerken van grote hoeveelheden alcohol en komt de kater dus harder aan.

Lees verder

Lifestyle

Bierbuik of ben je te mager, sterfterisico is gestegen

Geplaatst

op

By

‘Het sterfterisico bij zowel mensen met meer vet als bij erg magere mensen is verhoogd antwoordt hooglerlaar voeding en gezondheid Edith Feskens.

Bij slankere mensen is het vaker moeilijker te zeggen waar precies het sterfterisico ligt. Er zijn namelijk ook mensen die veel gewicht verliezen door een tumor of andere ziekte, er zijn anorexiapatiënten en mensen die uit armoede onvoldoende te eten hebben.

Het hebben van een buikje is per definitie ongezond. Vet in de buikholte verstoort het functioneren van onder andere de lever, en daarmee van de hele verteringscyclus. Het lichaam wordt dan minder gevoelig voor insuline en de bloedsuikerspiegel stijgt. Zo ontstaat bijvoorbeeld diabetes type 2, de ouderdomsdiabetes.

Afhankelijk van je leeftijd, sekse, hormonen en erfelijke factoren kan vet op verschillende plekken opgeslagen worden. Zo krijgen vrouwen vaak een peervorm. Zij komen vooral aan op de bovenarmen, dijen, heupen en ook bij de buik. Bij mannen nestelt het vet zich vaker alleen op de buik, waardoor ze een appelvorm krijgen. Door dit verschil in vetopslag zie je een bierbuikje vaker bij mannen dan bij vrouwen.

Gezond leven verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Gezond leven betekent voldoende beweging, gezond eten, goed omgaan met stress en niet roken.  De grote vraag is: hoe gezond ben jij?

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |