Suriname ALTIJD Dichtbij

Lifestyle

7 beauty tips voor de donkere huid

Geplaatst

op

door

Iedereen is gek op beautytips en hacks. Het is altijd fijn om nieuwe dingen te leren op het gebied van haar, skincare en make-up. Het is natuurlijk helemaal geweldig als deze tips niet meteen betekenen dat je veel geld moet uitgeven aan nieuwe make-up. Hier dus 7 beautytips voor vrouwen met een donkere huid die je overall look een boost zullen geven.

1. MAAK JE WENKBRAUWEN NIET TE DONKER
Als je donker haar hebt, is het logische gedachte dat je voor je wenkbrauwen naar een kleur zoekt die hetzelfde is als je haar. Toch is het een stuk beter om bij het invullen van je wenkbrauwen voor een tint te kiezen die lichter is dan je haarkleur. Een te donker wenkbrauwpotlood zal er voor zorgen dat je een harde uitstraling krijgt en het doet je vaak ouder lijken dan je bent. Met een lichtere kleur zullen jouw wenkbrauwen er mooi verzorgd uit zien en zal het effect niet te heftig zijn.

2. KIES VOOR EEN BRONZER MET EEN RODE ONDERTOON
Het is mooier om je huidskleur te laten stralen dan dat je veel nieuwe kleuren gaat toevoegen. Zoek daarom niet naar een hele donkere bronzer, maar kies voor een subtiele bronzer met rode ondertoon. Deze zal jouw ondertonen een warme kleur geven zonder dat je overduidelijk je gezicht aan het ‘schilderen’ bent.

3. COMBINEER PRODUCTEN
Een mooie kleur kiezen zal met een donkere huid soms lastig zijn. Voor het ultieme effect kun je kleuren en texturen combineren. Mix voor een natuurlijk effect bijvoorbeeld een cream foundation met een mooie poeder. Zo blijf je dichtbij je eigen huidskleur en zul je geen laagjes make-up zien zitten.

4. VERBERG DONKERE KRINGEN MET RODE LIPPENSTIFT
Als je last hebt van donkere kringen onder je ogen zal concealer niet altijd zorgen voor het effect dat je wilt bereiken, vooral bij een donkere huid. Als je elk spoor van vermoeidheid wilt verbergen kun je er voor kiezen om een creamy rood-oranje lippenstift onder je ogen aan te brengen. De rode kleur werkt de blauwe en paarse kleur onder je ogen weg en het zal lijken of je als een roosje hebt geslapen.

5. KIES VOOR EEN FELLE OOGSCHADUW
Een witte of lichte ogenschaduw is geen goede keuze als jij een mooie donkere huid hebt. Deze kleuren zullen er erg poederig uit zien. Kies daarom voor een mooie felle kleur om jouw ogen te accentueren.

6. GEEF JE JUKBEENDEREN EEN MOOIE GLOED
Om je jukbeenderen goed uit te laten komen is het mooi om je blush te mixen met een beetje gouden highlighter. Het goud zal ervoor zorgen dat je er fris en gezond uit ziet. Let op dat je geen kleur kiest die neigt naar zilver, want dan krijg je weer het poederige effect!

7. GEEF JE WANGEN KLEUR
Je zult een normale blush niet altijd goed kunnen zien bij een donkere huid, dus kies voor een blush met goed pigment en een mooie felle kleur. Voor het ultieme pigment kun je de rood-oranje lippenstift er weer bijpakken en kleur je de appeltjes van je wangen lichtjes in met de lippenstift. Even blenden met de rest van je perfecte make-up en alle ogen zullen op jou gericht zijn!

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Lifestyle

Huisarts stuurt verkouden patiënt naar drogist

Geplaatst

op

door

Wie met een huis-tuin-en-keukenkwaal zoals buikpijn, verkoudheid of schaafwonden langs de huisarts gaat, kan vanaf nu worden doorverwezen naar een drogisterij in plaats van de apotheek. ´´Via de drogist en zelfmedicatie kunnen mensen een kleine kwaal zelf oplossen”, aldus directeur Marten Hummel van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven.

Drogisterijen en huisartsen spreken af om dezelfde adviezen te geven en hanteren daarbij schema’s die aangeven wat te doen bij welke klachten of symptomen, zogenoemde advieskaarten. ´´Daar staat ook in wanneer je als drogist moet verwijzen naar de huisarts”, zegt Hummel. ´´In de perceptie van de buitenwereld is een drogist een retailer. Toch moet hij goede en verantwoorde zorg leveren. Dat is zijn wettelijke taak.”

ANP

Lees verder

Lifestyle

Meer mensen bereid om mantelzorg te verlenen

Geplaatst

op

door

Mensen zijn steeds vaker bereid mantelzorg te verlenen aan een naaste. 72 procent van de mensen zegt eventueel te willen zorgen voor een familielid wanneer dit nodig is. In 2013 was dat nog 50 procent. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag samen met MantelzorgNL.

Wel vinden ouders en hun kinderen het lastig om over mantelzorg te praten. 78 procent van de volwassen kinderen heeft nog niet met hun ouders besproken hoe ze de zorg gaan regelen als ze hulpbehoevend worden. Ze hebben er nog niet over nagedacht of zien de noodzaak niet om dit vooraf te bespreken. Ongeveer 80 procent van de ondervraagde ouders wil hun kinderen niet opzadelen met een gesprek over mantelzorg.

Voor het onderzoek werden 24.730 leden van het EenVandaag Opiniepanel ondervraagd.

ANP

Lees verder

Meest gelezen