Suriname ALTIJD Dichtbij

Lifestyle

7 beauty tips voor de donkere huid

Geplaatst

op

door

Iedereen is gek op beautytips en hacks. Het is altijd fijn om nieuwe dingen te leren op het gebied van haar, skincare en make-up. Het is natuurlijk helemaal geweldig als deze tips niet meteen betekenen dat je veel geld moet uitgeven aan nieuwe make-up. Hier dus 7 beautytips voor vrouwen met een donkere huid die je overall look een boost zullen geven.

1. MAAK JE WENKBRAUWEN NIET TE DONKER
Als je donker haar hebt, is het logische gedachte dat je voor je wenkbrauwen naar een kleur zoekt die hetzelfde is als je haar. Toch is het een stuk beter om bij het invullen van je wenkbrauwen voor een tint te kiezen die lichter is dan je haarkleur. Een te donker wenkbrauwpotlood zal er voor zorgen dat je een harde uitstraling krijgt en het doet je vaak ouder lijken dan je bent. Met een lichtere kleur zullen jouw wenkbrauwen er mooi verzorgd uit zien en zal het effect niet te heftig zijn.

2. KIES VOOR EEN BRONZER MET EEN RODE ONDERTOON
Het is mooier om je huidskleur te laten stralen dan dat je veel nieuwe kleuren gaat toevoegen. Zoek daarom niet naar een hele donkere bronzer, maar kies voor een subtiele bronzer met rode ondertoon. Deze zal jouw ondertonen een warme kleur geven zonder dat je overduidelijk je gezicht aan het ‘schilderen’ bent.

3. COMBINEER PRODUCTEN
Een mooie kleur kiezen zal met een donkere huid soms lastig zijn. Voor het ultieme effect kun je kleuren en texturen combineren. Mix voor een natuurlijk effect bijvoorbeeld een cream foundation met een mooie poeder. Zo blijf je dichtbij je eigen huidskleur en zul je geen laagjes make-up zien zitten.

4. VERBERG DONKERE KRINGEN MET RODE LIPPENSTIFT
Als je last hebt van donkere kringen onder je ogen zal concealer niet altijd zorgen voor het effect dat je wilt bereiken, vooral bij een donkere huid. Als je elk spoor van vermoeidheid wilt verbergen kun je er voor kiezen om een creamy rood-oranje lippenstift onder je ogen aan te brengen. De rode kleur werkt de blauwe en paarse kleur onder je ogen weg en het zal lijken of je als een roosje hebt geslapen.

5. KIES VOOR EEN FELLE OOGSCHADUW
Een witte of lichte ogenschaduw is geen goede keuze als jij een mooie donkere huid hebt. Deze kleuren zullen er erg poederig uit zien. Kies daarom voor een mooie felle kleur om jouw ogen te accentueren.

6. GEEF JE JUKBEENDEREN EEN MOOIE GLOED
Om je jukbeenderen goed uit te laten komen is het mooi om je blush te mixen met een beetje gouden highlighter. Het goud zal ervoor zorgen dat je er fris en gezond uit ziet. Let op dat je geen kleur kiest die neigt naar zilver, want dan krijg je weer het poederige effect!

7. GEEF JE WANGEN KLEUR
Je zult een normale blush niet altijd goed kunnen zien bij een donkere huid, dus kies voor een blush met goed pigment en een mooie felle kleur. Voor het ultieme pigment kun je de rood-oranje lippenstift er weer bijpakken en kleur je de appeltjes van je wangen lichtjes in met de lippenstift. Even blenden met de rest van je perfecte make-up en alle ogen zullen op jou gericht zijn!

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Lifestyle

Veelvoorkomende kankers vaker veroorzaakt door obesitas dan door roken

Geplaatst

op

door

Obesitas is verantwoordelijk voor meer gevallen van vier veelvoorkomende kankers dan roken. Dat meldt een Britse liefdadigheidsinstelling aan de BBC.

Het gaat om nierkanker, eierstokkanker, leverkanker en darmkanker. Die vier veelvoorkomende kankers zouden vaker veroorzaakt worden door obesitas dan door roken, stelt Cancer Research UK. 

De uitspraak kreeg meteen tegenwind. Pure ‘fat-shaming’ vinden sommigen. Vooral de nieuwe campagne, waarbij de term ‘obesitas’ verwerkt werd in de typische lay-out van sigarettenpakjes, krijgt kritiek. Cancer Research UK benadrukt dat het niet de bedoeling is mensen met overgewicht te viseren. 

Wel wil de organisatie mensen bewustmaken van de risico’s van extra kilo’s. Roken veroorzaakt in de UK elk jaar 54.300 gevallen van kanker. Obesitas is verantwoordelijk voor 22.800 gevallen. Maar bij vier veelvoorkomende kankers is obesitas vaker dan roken de grote boosdoener. 

Elk jaar krijgen ongeveer 42.000 Britten te horen dat ze darmkanker hebben. In 4.800 gevallen speelt obesitas een rol, in 2.900 gevallen is dat roken. Van de 12.900 gevallen van nierkanker worden er 2.900 gelinkt aan overgewicht, 1.600 aan roken. Ook bij leverkanker en eierstokkanker is obesitas vaker dan roken de oorzaak. 

Terwijl het aantal rokers in Groot-Brittannië jaar na jaar daalt, neemt het aantal mensen met overgewicht toe. Iets meer dan een op de vier Britten is obees. Naar schatting 13,4 Britten hebben obesitas maar roken niet. 6,3 miljoen mensen roken, maar zijn niet zwaarlijvig. En 1,5 miljoen Britten rookt én is obees.

Volgens Cancer Research UK houden dertien vormen van kanker verband met obesitas. Professor Linda Bauld, preventie-expert bij de Britse organisatie, vindt dat de overheid meer moet doen om het probleem van zwaarlijvigheid aan te pakken. “We zijn ons erg bewust van de gezondheidsrisico’s van roken, maar er wordt minder gedaan om obesitas aan te pakken, terwijl ook dat een belangrijke oorzaak van kanker is”, zegt ze aan de BBC.

Lees verder

Lifestyle

Teveel jus d’orange blijkt slecht voor de gezondheid.

Geplaatst

op

door

Het drinken van te grote hoeveelheden vers fruitsap kan het risico op kanker verhogen. Dat blijkt uit een langlopend vijfjarig voedingsonderzoek onder ruim 100.000 Fransen. In die tijd werden bijna 2200 gevallen van kanker gediagnosticeerd, waaronder 693 keer borstkanker.

„Het is de eerste studie die zich specifiek richt op fruitsappen. We wisten al langer dat er een verband is tussen suikerrijke dranken en de kans op kanker. Op basis van het grootste onderzoek ooit naar voeding, leefstijl en kanker van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is al een advies opgesteld zo min mogelijk dranken met toegevoegde suikers te drinken. Nu is alleen naar verse vruchtensappen gekeken”, zegt professor Ellen Kampman van de Wageningen Universiteit tegen de media.

Lees verder

Meest gelezen

X