Suriname ALTIJD Dichtbij

Lifestyle

7 beauty tips voor de donkere huid

Geplaatst

op

Iedereen is gek op beautytips en hacks. Het is altijd fijn om nieuwe dingen te leren op het gebied van haar, skincare en make-up. Het is natuurlijk helemaal geweldig als deze tips niet meteen betekenen dat je veel geld moet uitgeven aan nieuwe make-up. Hier dus 7 beautytips voor vrouwen met een donkere huid die je overall look een boost zullen geven.

1. MAAK JE WENKBRAUWEN NIET TE DONKER
Als je donker haar hebt, is het logische gedachte dat je voor je wenkbrauwen naar een kleur zoekt die hetzelfde is als je haar. Toch is het een stuk beter om bij het invullen van je wenkbrauwen voor een tint te kiezen die lichter is dan je haarkleur. Een te donker wenkbrauwpotlood zal er voor zorgen dat je een harde uitstraling krijgt en het doet je vaak ouder lijken dan je bent. Met een lichtere kleur zullen jouw wenkbrauwen er mooi verzorgd uit zien en zal het effect niet te heftig zijn.

2. KIES VOOR EEN BRONZER MET EEN RODE ONDERTOON
Het is mooier om je huidskleur te laten stralen dan dat je veel nieuwe kleuren gaat toevoegen. Zoek daarom niet naar een hele donkere bronzer, maar kies voor een subtiele bronzer met rode ondertoon. Deze zal jouw ondertonen een warme kleur geven zonder dat je overduidelijk je gezicht aan het ‘schilderen’ bent.

3. COMBINEER PRODUCTEN
Een mooie kleur kiezen zal met een donkere huid soms lastig zijn. Voor het ultieme effect kun je kleuren en texturen combineren. Mix voor een natuurlijk effect bijvoorbeeld een cream foundation met een mooie poeder. Zo blijf je dichtbij je eigen huidskleur en zul je geen laagjes make-up zien zitten.

4. VERBERG DONKERE KRINGEN MET RODE LIPPENSTIFT
Als je last hebt van donkere kringen onder je ogen zal concealer niet altijd zorgen voor het effect dat je wilt bereiken, vooral bij een donkere huid. Als je elk spoor van vermoeidheid wilt verbergen kun je er voor kiezen om een creamy rood-oranje lippenstift onder je ogen aan te brengen. De rode kleur werkt de blauwe en paarse kleur onder je ogen weg en het zal lijken of je als een roosje hebt geslapen.

5. KIES VOOR EEN FELLE OOGSCHADUW
Een witte of lichte ogenschaduw is geen goede keuze als jij een mooie donkere huid hebt. Deze kleuren zullen er erg poederig uit zien. Kies daarom voor een mooie felle kleur om jouw ogen te accentueren.

6. GEEF JE JUKBEENDEREN EEN MOOIE GLOED
Om je jukbeenderen goed uit te laten komen is het mooi om je blush te mixen met een beetje gouden highlighter. Het goud zal ervoor zorgen dat je er fris en gezond uit ziet. Let op dat je geen kleur kiest die neigt naar zilver, want dan krijg je weer het poederige effect!

7. GEEF JE WANGEN KLEUR
Je zult een normale blush niet altijd goed kunnen zien bij een donkere huid, dus kies voor een blush met goed pigment en een mooie felle kleur. Voor het ultieme pigment kun je de rood-oranje lippenstift er weer bijpakken en kleur je de appeltjes van je wangen lichtjes in met de lippenstift. Even blenden met de rest van je perfecte make-up en alle ogen zullen op jou gericht zijn!

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lifestyle

Hoeveel glazen kun je op bij een avondje uit?

Geplaatst

op

By

Na een lekker avondje uit waarbij je gezellig hebt zitten borrelen, word je de volgende morgen wakker met een kater. Hoe ouder je wordt des te erger de kater. Hoe komt dat?
Kon je vroeger probleemloos door blijven drinken tot in de vroege uurtjes, naar mate de jaren vorderen, word je steeds harder gestraft voor je alcoholische uitspattingen. Daar zijn meerdere verklaringen voor.

De belangrijkste is dat je spiermassa afneemt als je ouder wordt en daarvoor in de plaats komt vet. Spierweefsel bestaat voornamelijk uit water, dus wordt de alcohol sneller verdund als je meer spieren hebt.Je lever en nieren steeds slechter in staat zijn om giftige stoffen in alcohol af te breken.

Tenslotte is er nog een andere simpele verklaring: doordat je wel wat beters te doen hebt, drink je veel minder vaak dan vroeger. Daardoor is je lichaam minder gewend aan het verwerken van grote hoeveelheden alcohol en komt de kater dus harder aan.

Lees verder

Lifestyle

Bierbuik of ben je te mager, sterfterisico is gestegen

Geplaatst

op

By

‘Het sterfterisico bij zowel mensen met meer vet als bij erg magere mensen is verhoogd antwoordt hooglerlaar voeding en gezondheid Edith Feskens.

Bij slankere mensen is het vaker moeilijker te zeggen waar precies het sterfterisico ligt. Er zijn namelijk ook mensen die veel gewicht verliezen door een tumor of andere ziekte, er zijn anorexiapatiënten en mensen die uit armoede onvoldoende te eten hebben.

Het hebben van een buikje is per definitie ongezond. Vet in de buikholte verstoort het functioneren van onder andere de lever, en daarmee van de hele verteringscyclus. Het lichaam wordt dan minder gevoelig voor insuline en de bloedsuikerspiegel stijgt. Zo ontstaat bijvoorbeeld diabetes type 2, de ouderdomsdiabetes.

Afhankelijk van je leeftijd, sekse, hormonen en erfelijke factoren kan vet op verschillende plekken opgeslagen worden. Zo krijgen vrouwen vaak een peervorm. Zij komen vooral aan op de bovenarmen, dijen, heupen en ook bij de buik. Bij mannen nestelt het vet zich vaker alleen op de buik, waardoor ze een appelvorm krijgen. Door dit verschil in vetopslag zie je een bierbuikje vaker bij mannen dan bij vrouwen.

Gezond leven verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Gezond leven betekent voldoende beweging, gezond eten, goed omgaan met stress en niet roken.  De grote vraag is: hoe gezond ben jij?

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |