woensdag 24 juli 2024
31 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
2.3
(3)

Vrouwenactivist tijdens D66-congres: “Ik voel me verraden”

lees ook ...

Verschuiving van omvang van visvijver en boodschap door nieu...

De overheid moet allerlei technisch administratieve aanpassingen plegen voor de verkiezingen door de introductie van de nieuwe kiesregeling in 2025. De politieke partijen moeten stevig nadenken over h...

D66-leider Sigrid Kaag wilde net beginnen met haar betoog toen ze onderbroken werd door “vrouwenactivist” Lydia Daniel. In plaats van haar weg te sturen, nodigde Kaag haar uit om haar verhaal te vertellen op het podium. 

Daniel protesteerde tegen ‘radicale genderideologie’ en beschuldigde D66 van verraad. Ze vond dat D66 te veel opkomt voor mannen die zich vrouw voelen en toegang willen tot ruimtes voor vrouwen. Volgens Daniel hebben mannen dankzij D66 hun weg gevonden naar de sportvelden, kleedkamers en toiletten van vrouwen.

Overigens is dat nog niet eens zo’n verkeerde constatering van de activist. Het idee dat mannen zich als vrouwen kunnen identificeren en vervolgens toegang krijgen tot ruimtes die voorheen alleen voor vrouwen waren, is voor sommige vrouwen niet alleen beangstigend, maar ook vernederend. Het is niet duidelijk waarom D66 deze politiek volgt en of zij zich bewust zijn van de gevolgen van deze keuze voor vrouwen.

Bron: De Dagelijkse Standaard d.d. 14 mei 2023.

Een verwijfde man (mukhannath) die zijn handen en voeten met henna had geverfd werd bij de profeet Mohammed gebracht. Hij (de profeet) vroeg: Wat is er met deze man aan de hand? Er werd hem gezegd: “O profeet van Allah! Hij imiteert het uiterlijk van vrouwen.” Dus vaardigde hij een bevel over hem uit en hij werd verbannen naar an-Naqi’ (een regio nabij Medina).

Bron: Sunan Abu Dawud

Vraag: Waarom liet de profeet Mohammed de verwijfde man verbannen?

Antwoord/Quote: ‘’Het idee dat mannen zich als vrouwen kunnen identificeren en vervolgens toegang krijgen tot ruimtes die voorheen alleen voor vrouwen waren, is voor sommige vrouwen niet alleen beangstigend, maar ook vernederend.’’

Ingezonden: Ahmad Jhawnie

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeIngezondenVrouwenactivist tijdens D66-congres: "Ik voel me verraden"