woensdag 29 mei 2024
30 C
Paramaribo
16.6 C
Amsterdam
3
(1)

Soviet style versus ‘Gangnam style

lees ook ...

Slapend rijk worden

Inmiddels ga ik ervan uit dat alle Surinamers hun ogen wijd open hebben en goed zien en op de hoogte zijn van wat er allemaal om hun heen en vlak voor en onder hun neus zich afspeelt. Waarom is het da...

Boek: ‘The Demon in Democracy: Totalitarian Temptations in Free Societies’ van de hand van Ryszard Legutko, professor in de filosofie.

(De Demoon in de Democratie: Totalitaire Neigingen/Verleidingen in Vrije Samenlevingen)

Ryszard Legutko leefde en leed tientallen jaren onder het communisme – en hij vocht mee met de Poolse anticommunistische beweging om het af te schaffen. Nu hij echter twee decennia onder een liberale democratie heeft geleefd, heeft hij ontdekt dat deze twee politieke systemen veel meer gemeen hebben dan men zou denken. In The Demon in Democracy onderzoekt Legutko de gemeenschappelijke doelstellingen van deze twee politieke systemen, en legt hij uit hoe de liberale democratie in de loop der tijd naar dezelfde doelen is toegegroeid als het communisme, zij het zonder de wreedheid Soviet style. (bron: Amazon.com)

‘D666’ (‘DEMONcraten 66’)

‘D66 is een levensgevaarlijke marxistische partij die de polarisatie in de samenleving versterkt’, link https://www.dagelijksestandaard.nl/nieuws/d66-is-een-levensgevaarlijke-marxistische-partij-die-de-polarisatie-in-de-samenleving-versterkt  (31 aug. 2020; schrijver Frits Bosch)

‘Veruit de grootste bedreiging voor vrijheid van denken en vrijheid van meningsuiting is D66′, linkhttps://www.telegraaf.nl/watuzegt/197917120/veruit-de-grootste-bedreiging-voor-vrijheid-van-denken-en-vrijheid-van-meningsuiting-is-d66  (19 jan. 2023; schrijver Ronald Plasterk)

De kop van de hierboven genoemde twee artikelen spreken voor zichzelf.

Aantal zetels ‘D666’ in de Tweede Kamer: 24

Opiniepeiling d.d. 29 maart 2023, 12 zetels; opiniepeiling d.d. 26 april 2023, 10 zetels. Gaat ‘D666’ imploderen?

‘’Wie slaapt in een democratie, wordt wakker in een dictatuur.’’

Ex-president Donald Trump heeft vorig jaar bekendgemaakt te zullen meedoen aan de presidentsverkiezingen in 2024 in de VS, o.a. om fanatieke aanhangers van open grenzen te bestrijden en om de VS te behoeden van een ”vuile communistische nachtmerrie”.

 

Ingezonden : Ahmad Jhawnie

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeIngezondenSoviet style versus ‘Gangnam style