woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
4
(18)

Open brief

lees ook ...

Boter bij de vis bewijs geleverd hoe nieuwe politieke partij...

Mijn stelling is dat nieuwe politieke partijen niet de oplossing is. Daarover heb ik recent in een artikel bestaande uit 2 delen geschreven. Lees beide delen hier. “Onzinnig te geloven in nieuwe of bu...

Almere, 5 mei 2023

Onderwerp: huidige ontwikkeling in Suriname

Beste meneer de president Chandrikapersad Santokhi en meneer de vice president Ronnie Brunswijk,

Kunt u beiden met stelligheid zeggen dat u trots bent op wat u in 3 jaar tijd bereikt hebt in uw en ons geliefd Suriname?

Suriname dendert heel hard naar de afgrond! Voor het eerst in de geschiedenis lijdt het overgrote deel van de bevolking honger door abnormaal hoge prijzen in de winkels, wat het gevolg is van de belachelijke koersopdrijving.

U in het bijzonder, meneer de president Chandrikapersad Santokhi, heeft tijdens de verkiezingsstrijd in 2020 beloofd ‘W’o sit ing’ en een mooie ‘bromtjie djarie’. In 200 dagen zouden de Surinaamse burgers de positieve ontwikkelingen al merken. In plaats van dit alles hebben u en de vice president het alleen maar erger gemaakt voor de bevolking, met name de minderbedeelde burgers, voor wie u een liefdevolle landsvader hoort te zijn. Ook heeft u beiden juist gezorgd voor een ongekende polarisatie.

Meneer de president Chandrikapersad Santokhi en meneer de vice president Ronnie Brunswijk, bent u beiden de enige bewoners van dit land die niet inzien dat u incompetent bent om dit land te besturen? Uw ‘family and friends’ (een van de vele loze beloftes van u om dat echt niet te doen) bakken er ook helemaal niets van!

Er gaat sinds maandag 1 mei, een filmpje van uw minister OW, meneer Riad Nurmohamed, op social media rond waarin hij de zoveelste harde klap in de gezichten van de Surinamers toebrengt. Hoe banaal en wreed kun je zijn?? Als hij tot en met de 4e klas z’n opleiding heeft genoten, dan kan ik nog zeggen dat de man niet beter weet. Hij doceert naar eigen zeggen notabene aan de ADEK-universiteit! Maar iedereen hoort en ziet dat hij totaal geen leiderschapsvisie heeft hoe om te gaan met de huidige situatie, aan deskundig optreden ontbreekt het totaal en hij bevindt zich in een tunnel dat hem het zicht op de totale maatschappij ontneemt. Ongelooflijk dat een z.g. vooraanstaande persoon zich zo in het openbaar uit! De empathie en liefde voor de bevolking ontbreekt bij deze minister. De honderden afkeurende commentaren van Surinaamse burgers en diaspora onder dit filmpje geven aan dat men meer dan genoeg heeft van dit onbekwame handelen.

In New Zealand heeft de toenmalige vrouwelijke premier Jacinda Ardern eind 2022 aangegeven haar functie neer te leggen. Ze verklaarde geen energie meer te hebben voor een volgende ambtstermijn en meer tijd te willen besteden aan haar gezin.En dat noem ik nou echt leiderschap tonen. Ze was eerlijk tegenover zichzelf, maar vooral ook tegenover het volk.

U, meneer de president Chandrikapersad Santokhi, gaat daarentegen maar door met de ene blunder na de andere blunder te maken. Het land pinaart, omdat er z.g. geen geld is, maar u gaat voor miljoenen op z.g. zakenreizen naar Dubai en India, omdat u ook zonodig een hele delegatie moest meenemen. U had toch ook alleen met uw vrouw kunnen gaan? Of de reizen niet maken en alles online doen? Dat zou heel veel geld hebben bespaard wat kon bijdragen aan het tijdig tegengaan of beperken van de wateroverlast die er altijd al is geweest, maar nog nooit zo erg! Getuige het feit dat er dit keer meerdere plekken voor het eerst in de geschiedenis onder water staan.

Ik zou zeggen, meneer de president Chandrikapersad Santokhi en meneer de vice president Ronnie Brunswijk, dat het voor u beiden de hoogste tijd is om afstand te doen van uw functies, omdat u totaal geen vaderlandsliefde heeft, de integriteit, eerlijkheid en oprechtheid zijn ver te zoeken en duidelijke leiderschaps-, ontwikkelingsvisie en maatschappelijke visie ontbreken. Maar bovenal houdt u zo ook de eer aan uzelf. U kunt dan beiden met uw kin omhoog uzelf in de spiegel aankijken en tegen uzelf zeggen: ‘Ik heb niet genoeg mijn best gedaan, waardoor het niet is gelukt.’ Dan bent u beiden tenminste één keer eerlijk en oprecht naar de bevolking toe.

Ingezonden : Francis Renfurm

Passie voor Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeIngezondenOpen brief